Siirry sisältöön

Mestariopintojen kurssimerkki yli sadalle aliupseerille

Vuosina 2022 ja 2023 yli 100 aliupseeria suoritti mestariopinnot. Opintonsa suorittaneet saivat kurssimerkkinsä toukokuussa.

Syksyllä 2022 ja keväällä 2023  ennätysmäärä aliupseereita suoritti mestariopintokokonaisuuden. Toukokuun lopulla Helsingin Pörssitalossa pidetyssä tilaisuudessa 113 mestarikurssimerkkiä odotti  saajaansa.

Mestarikurssimerkki on luovutettu tähän mennessä 343 aliupseerille. Ensimmäiset merkit luovutettiin vuonna 2008.

Aliupseerien sotilasammatillisen mestariopintokokonaisuuden kurssimerkit jaetaan vuosittain pääesikunnan järjestämässä tilaisuudessa. Koronapandemian takia vuosina 2020 ja 2021 tilaisuus järjestettiin virtuaalisesti ja kurssimerkit jaettiin kurssin suorittaneiden omissa hallintoyksiköissä. Siksi myös vuosina 2020 ja 2021 mestarikurssin suorittaneet oli kutsuttu Pörssitalon tilaisuuteen.

Puolustusvoimien henkilöstöpäällikkö, kenraalimajuri Rami Saari jakoi kurssimerkit. Mestarikurssin suorittaneille pitämässään puheessa Saari korosti, että kokeneet aliupseerit toimivat esimerkkeinä nuoremmille aliupseereille. Saari kannusti mestarikurssin suorittaneita kehittämään osaamistaan jatkossakin ja hakeutumaan kokeneille aliupseereille tarjoutuviin tehtäviin kotimaassa ja ulkomailla.

Merkkienjakotilaisuuden jälkeen Aliupseeriliitto tarjosi osallistujille päivällisen Pörssitalon ravintolassa.

Lisää kuvia mestarikurssien päätöstilaisuudesta löytyy Aliupseeriliiton jäsensivuilta.

  • Vääpeli Luukisesta Vuoden aliupseeri

    Sukeltaja-aliupseeri, vääpeli Janne Luukinen (31) on valittu Vuoden 2020 aliupseeriksi. Luukinen palvelee parhaillaan viimeisiä viikkojaan kriisinhallintatehtävissä Libanonissa.

  • Kuljetusalan ammattilainen

    Ylivääpeli Matti Manerus (41) on kuljetusalan ammattilainen. Hän työskenteli alalla jo ennen armeijaa ja siirtyi Puolustusvoimiin töihin pian armeijan jälkeen.

  • Neuvoa, apua ja tukea Arilta

    Sotilasmestari Ari Poutanen (51) on valittu Vuoden aliupseeriksi. Työkavereiden arvostama Poutanen työskentelee Panssariprikaatissa Elektronisen sodankäynnin keskuksessa järjestelmämestarin tehtävässä.