3/2017

Tietokonekaappaus_Kuva_AstaRuuskanen
3/2017 Yhteiskunta

Kyberturvallisuus on kaikkien yhteinen asia

Jokaisella ammattisotilaalla on rooli kyberpuolustuksen toteuttamisessa. Kaikkien tulee kyetä tunnistamaan digitaalisen toimintaympäristön toimintaperiaatteet ja pystyä turvallisesti toimimaan siellä.

Lue lisää
3/2017 Pääkirjoitus
Ammattisotilas_Aliupseeriliitto_MikaOranen2_Kuva_PetriAsikainen

Kahdenlaista maanpuolustusvelvollisuutta

Eduskunnan Puolustusvaliokunta on antanut mietintönsä, jolla lakia puolustusvoimista muutettaisiin. Puolustusvoimien uudeksi neljänneksi tehtäväksi tulisi Euroopan unionin kahteen sopimukseen perustuva kansainvälisen avun antaminen ja osallistuminen muuhun kansainväliseen toimintaan.

Lue lisää
Ammattisotilas_aliupseeri_Kuva_AnuKöngäs2
3/2017 Aliupseerit

Kansainvälisyys on ammattisotilaan "uusi" normaali

Moninainen kansainvälinen toiminta on ollut puolustusvoimien arkipäivää jo pitkään. Kansainväliset toimet ovat vain kohdanneet eri toimialat, toimintamuodot ja henkilöstöryhmät kovin eri tavoin.

Lue lisää
Ammattisotilas_Kyberturvallisuusstrategian toimeenpano
3/2017 Yhteiskunta

Suomen suunnitelma kyberuhkia vastaan

Suomen kyberturvallisuusstrategian toimeenpano-ohjelmassa tarkastellaan kyberturvallisuuden kehittämistä koko yhteiskunnassa vuosina 2017 - 2020.

Lue lisää
Ammattisotilas_KVsotilasapu_Kuva_AnuKäär
3/2017 Yhteiskunta

Kansainväliset sotilasaputehtävät tulossa velvollisuudeksi

Eduskunnan puolustusvaliokunta esittää mietinnössään kansainvälisiä sotilasaputehtäviä ammattisotilaille velvollisuudeksi. Asia päätettäneen eduskunnan suuressa salissa vielä ennen kesälomien alkua.

Lue lisää
Ammattisotilas_VuodenUrheilijaMika-19_Kuva_JaniEngberg
3/2017 Aliupseerit

Treenaaminen ilman tavoitteita ei onnistu

Brasilialainen ju-jutsu valikoitui Vuoden urheilijan lajiksi sattumalta. Tähän mennessä ylikersantti Pennasen paras kilpailusaavutus on hopea EM-kilpailuissa.

Lue lisää
Aliupseeri_Ammattisotilas_JPJärvinen2_KuvaAstaRuuskanen
3/2017 Aliupseerit

Taustalla huutelu ei auta

Ylikersantti Juhopekka Järvinen valittiin keväällä 2014 Haminan aliupseerit ry:n hallitukseen ja varapuheenjohtajaksi. Pari vuotta yhdistyksen hallituksessa oppia saatuaan, hänet valittiin viime vuonna myös Maasotakoulun varaluottamusmieheksi Haminaan.

Lue lisää
Aliupseeri_Ammattisotilas_Edustajakokous_KuvaAstaRuuskanen
3/2017 Järjestötyö

Edustajakokous 2017

Hallituksen ehdokasasettelu käynnistyy. Syksyn edustajakokouksessa yhdistykset valitsevat jäsenet liiton hallitukseen. Erovuorossa on kuusi hallituksen varsinaista ja kuusi varajäsentä.

Lue lisää
Ammattisotilas_Aliupseeri_EsaEk2
3/2017 Aliupseerit

Opiskelijana U.S ARMY Sergeants Major Academyssä

Vuosi on nyt vierähtänyt. Neljä viidestä SMC:n (Sergeants Major Course) opintojaksosta on suoritettu. Neljäs opintojakso käsitteli yhteistyötä eri puolustushaarojen, viranomaisten, siviilitoimijoiden sekä ulkomaalaisten joukkojen kanssa.

Lue lisää
Ammattisotilas_Virkaehtosopimuskirja
3/2017 Edunvalvonta

Virkaehtosopimuksen soveltaminen ja erimielisyyksien ratkaiseminen

Virkaehtosopimusten soveltamisen kysymyksiä käsitellään jatkuvan neuvottelun periaatteella pääesikunnassa sekä virallisissa virkaehtosopimusasioiden pääsopimuksen mukaisissa neuvotteluissa.

Lue lisää
Kadettikunta
3/2017 Järjestötyö

Kadettikunta - Vastuuta maanpuolustushengen kehittämisestä

Kadettikunta on upseereiden ja upseerin tutkintoa suorittavien kadettien veljesjärjestö. Toiminnan tarkoituksena on herättää ja kehittää upseeriston yhteenkuuluvuutta, veljeyttä ja suomalaista upseerihenkeä.

Lue lisää
Ammattisotilas_matkakuva_01_AapoRiihimäki
3/2017 Järjestötyö

Turvallisin mielin matkalle Aliupseeriliiton jäsenkortin kanssa

Passi, lentoliput… Entä liiton jäsenkortti? Jos nämä kaikki tulivat mukaan, voit aloittaa matkasi levollisin mielin. Matkustaessa on hyvä rentoutua ja nauttia olostaan ulkona arjen rattaista. Silloin voi kuitenkin myös sattua kaikenlaista.

Lue lisää
Ammattisotilas_PetriAsikainen_DSC7327
3/2017 Osaava jäsen

Palkitseminen ja ylentäminen Puolustusvoimissa

Palkitseminen on taitolaji. Oikeudenmukaisella ja oikea-aikaisella palkitsemisella ja voidaan niin palkitsemisen kohteen kuin muidenkin toiminta-aktiviteettia lisätä. Epäoikeudenmukaiseksi koettu huomioiminen voi sen sijaan lamaannuttaa.

Lue lisää
Ammattisotilas_Kesäloma_KuvaAstaRuuskanen
3/2017 Osaava jäsen

Ajankohtaista vuosilomista

Lomanmääräytymisvuosi on 1.4. - 31.3. kestävä ajanjakso. Vuosilomapäivien määrä lasketaan tämän ajanjakson aikana palvelluista täysistä lomanmääräytymiskuukausista. Täysi lomanmääräytymiskuukausi on sellainen kalenterikuukausi jolloin on oltu virassa tai virkasuhteessa vähintään 18 kalenteripäivää.

Lue lisää
Ammatisotilas_tapaturmat
3/2017 Vapaalla

Näin vältät turhat tapaturmat

Virkistävä juoma, suussa sulava jäätelö ja tuoreet mansikat ovat monien toivomia seuralaisia kesälomalla, kantositeessä oleva käsivarsi tai nyrjähtänyt nilkka taas eivät.

Lue lisää
Ammattisotilas_YTkoulutus
3/2017 Osaava jäsen

YT-edustajalla on oikeus koulutukseen

Aliupseeriliiton yksi edunvalvonnan kokonaisuuksista on aktiivitoimijoiden kouluttaminen. Koulutetut ja osaavat luottamusmiehet, yhteistoimintaelimen jäsenet ja yhdistysten puheenjohtajat ovat parasta palvelua jäsenillemme.

Lue lisää
YT -opas kANSI_Kuva_VeeraPenttinen
3/2017 Edunvalvonta

Yhteistoiminta tehdään yhdessä

Päällystöliiton julkaisema Yhteistoimintaopas on tarkoitettu kaikille yhteistoiminnasta kiinnostuneille henkilöstöryhmään, sopijajärjestöön tai YT-rooliin katsomatta. Oppaan takana ovat Päällystöliiton pääluottamusmiehet Juha Susi ja Marko Jalkanen.

Lue lisää
Ammattisotilas_Puheenjohtaja kertomassa yhdistyksen historiasta
3/2017 Järjestötyö

Yhdistykset juhlivat

Kolme Aliupseeriliiton jäsenyhdistystä, Kanta-Hämeen, Keski-Suomen ja Tampereen seudun aliupseerit, juhli pyöreitä vuosia keväällä.

Lue lisää
Ammattisotilas_Aliupseeri_Kuva_EetuKoskelainen_
3/2017 Lukijan kuva

Lukijan kuva

Ammattisotilas julkaisee jokaisessa numerossaan lukijan kuvia. Kaikki Aliupseeriliiton jäsenet voivat osallistua. Lehden toimitusneuvosto palkitsee vuosittain parhaan Lukijan kuvan.

Lue lisää