Hae artikkeleita teeman mukaan

Ammattisotilas_lipunnaulaus6_Kuva_AstaRuuskanen
6/2018 Järjestötyö

Juhlava lipun naulaus

Aliupseeriliiton uusi lippu naulattiin ja siunattiin edustajakokouksen yhteydessä järjestetyllä päivällisellä 6.11.2018. Naulaajiksi oli kutsuttu liiton kunniajäsenet ja aikaisemmat puheenjohtajat.

Lue lisää
Ammattisotilas_Edustajakokous2_Kuva_AstaRuuskanen
6/2018 Järjestötyö

Edustajakokouspäätökset 2018

Aliupseeriliiton edustajakokous valitsi Janne Maulan (34) Aliupseeriliiton hallituksen jäseneksi kaudelle 2018 – 2021. Hänen varajäsenekseen valittiin Olli Hämäläinen (30). Molemmat ovat Lounais-Suomen aliupseerit ry:n jäseniä.

Lue lisää
Ammattisotilas_palkitsemiset1_Kuva_Riikka Kankare
6/2018 Järjestötyö

Ansioituneita aliupseereita palkittiin

Aliupseeriliitto palkitsi ansioituneita aliupseereita ansiomitaleilla edustajakokouksen yhteydessä. Lisäksi tilaisuudessa julkistettiin Vuoden aliupseeri.

Lue lisää
Ammattisotilas__LiisaLottanen_Kuva_AstaRuuskanen
6/2018 Järjestötyö

Vapaaehtoisena viidellä vuosikymmenellä

Liisa Lottanen katsoo sotilasuransa alkaneen vuonna 1964 kun hän löi silloista Savon prikaatin komentajaa tarjottimella päähän. Sen jälkeen häntä eivät ole sotilasarvot pelottaneet.

Lue lisää
Ammattisotilas_Joulupaketti
6/2018 Järjestötyö

Joulupaketti tuntemattomalle rauhanturvaajalle

Suomen Rauhanturvaajaliitto ja Sotilaskotiliitto ovat koonneet joulupaketin jokaiselle suomalaiselle rauhanturvaajalle. Operaatio ”Tuntematon rauhanturvaaja” sisältää joululahjan ja joulun henkeä liki 500 rauhanturvaajalle ympäri maailman Afrikasta Afganistaniin.

Lue lisää
Ammattisotilas_MikaTiitinen_Kuva_AstaRuuskanen
6/2018 Järjestötyö

Tiitinen jatkaa aluetoimikunnan puheenjohtajana

Aliupseeriliiton varapuheenjohtaja Mika Tiitinen on valittu jatkamaan SAK:n Keski-Suomen aluetoimikunnan puheenjohtajana seuraavat kaksi vuotta. Tiitinen valittiin ensimmäisen kerran tehtävään marraskuussa 2016.

Lue lisää
Ammattisotilas_Veteraankeräys1_Kuva_JakkeNikkarinen
5/2018 Järjestötyö

Vapaaehtoisesti veteraanien tukena

Reservin majuri Antti Roiko-Jokela (68) on tehnyt vapaaehtoistyötä lähes koko aikuisikänsä. Keski-Pohjanmaan veteraanikeräyksen piiripäällikkönä 12 vuotta toiminut mies on veteraani myös reserviläis- ja kiltatyössä.

Lue lisää
Ammattisotilas_Talkoot_Tervareitti_Kuva_VilleHeikkilä
5/2018 Järjestötyö

Kainuulaiset talkooapuna Invalassa

Tervareitin Aliupseerien puheenjohtaja kokosi syksyllä jäsenensä auttamaan Kajaanin seudun invalidiyhdistystä Kesäkoti Invalan rakennusten ja piha-alueen huoltotöissä.

Lue lisää
Ammattisotilas_Aliupseeri4_Kuvat_KantaHämeenAliupseerit
5/2018 Järjestötyö

Turvallisuuskasvatusta koululaisille

Kanta-Hämeen aliupseerien iskuryhmä kävi Nihattulan ala-asteen koululla kertomassa koululaisille turvallisesta liikkumisesta varuskunta-alueen läheisyydessä. Yhdistys lahjoitti tilaisuuteen osallistuneille koululaisille heijastimia syksyisillä kouluteillä käytettäväksi.

Lue lisää
Ammattisotilas_Haulikkomestaruus_KuvaVilleHeikkilä
4/2018 Järjestötyö

Tervareitti ylivoimainen haulikkokisassa

Aliupseeriliiton jäsenet kisailivat haulikkomestaruudesta Kajaanissa heinäkuun lopussa. Joukkuekilpailuissa parhaiten menestyivät Tervareitin ja Haminan aliupseerit.

Lue lisää
Ammattisotilas_SAK_kulttuuriapuraha3_Kuva_AstaRuuskanen
3/2018 Järjestötyö

Hae kulttuuriapurahaa

SAK:n kulttuurirahaston apurahahaku on elokuussa. Kulttuuriapurahoja voivat hakea kaikki SAK:laisten ammattiliittojen yksityiset jäsenet tai harrastajaryhmät. Apurahoilla tuetaan ensisijaisesti taidepainotteisia kulttuuriharrastuksia.

Lue lisää
Ammattisotilas_Aliupseeri_Frisbeegolf4_Kuva_HeidiVäisänen
3/2018 Järjestötyö

Kilpailua hyvässä hengessä

Lauantaiaamu klo 8.00. +2 astetta lämmintä ja kevyt sade. Siinäpä lähtökohdat Aliupseeriliiton frisbeegolfmestaruuskilpailuun.

Lue lisää
Ammattisotilas_matkatavarat_kuvitus_Turva
3/2018 Järjestötyö

Vakuutus on turvanasi matkalla

Vain hölmöläinen matkustaa ilman vakuutusta, linjaa Suomen ulkoministeriö verkkosivuillaan. Sairastuminen lomamatkalla voi tulla kalliiksi ilman vakuutusta, sillä Suomen valtio ei maksa ulkomailla pulaan joutuneiden kansalaisten hoitokuluja eikä kuljetusta kotiin. Niitä tilanteita varten on matkavakuutus.

Lue lisää
Ammattisotilas_LapinAliupseerit_4_Kuva_MaritLammes
3/2018 Järjestötyö

Lapin Aliupseerit 50 vuotta

Lapin Aliupseerit, alkujaan Rovaniemen värvättyjen kerho, on ajanut värvättyjen ja ammattialiupseerien asioita pohjoisella maanpuolustusalueella kunniakkaasti. Arkistoja selatessa voi havaita, kuinka yhdistyksen toiminta on kehittynyt vuosien saatossa vastaamaan omien jäsentensä tarpeisiin. Yhdistyksen tavoitteena, koko sen olemassa olon ajan, on ollut jäsenen palveleminen.

Lue lisää
Etusivu_henkilötietojen-käsittely
3/2018 Järjestötyö

Uusia ohjeita henkilötietojen käsittelyyn

Aliupseeriliiton hallitus hyväksyi liiton jäsenrekisteriin uudet henkilötietojen käsittelyn periaatteet huhtikuussa. Luottamusmiehet ja yhdistysten jäsenrekisterikäyttäjät ovat perehtyneet uusiin toimintaperiaatteisiin toukokuun aikana ja he ovat sitoutuneet noudattamaan niitä.

Lue lisää
Ammattisotilas_MPK-Soittokunta_Kuva_SuviSuovaara
2/2018 Järjestötyö

Maanpuolustussoittokunnat - Uhka vai mahdollisuus?

Artikkelin tarkoituksena on maanpuolustussoittokuntien toiminnan avaaminen ja selvittää, millaisia mahdolli-suuksia se antaa eri tahoille ilman pelkoa erilaisista kilpailuasetelmista tai toisten työn aliarvostamisesta. Tämä kehityskulku voidaan nähdä joko uhkana tai toivottavasti ennen kaikkea mahdollisuutena, jolla voidaan yhdessä tukea maanpuolustustahdon kehittämistä puolustusvoimien sotilassoittokuntien kanssa.

Lue lisää
Ammattisotilas_KunnonKohentaja_Rissanen_Kuva_EmmaRissanen
2/2018 Järjestötyö

Rissasesta Kunnon kohentaja

Mikkelin Aliupseerit ry valitsi vuoden 2017 Kunnon kohentajaksi pääluottamusmies Riku Rissasen. Vuosi sitten käynnistetyn kuntoilumittelön tavoitteena on herättää liikunnan iloa jäsenissä ja kannustaa monipuoliseen liikkumiseen.

Lue lisää
Ammattisotilas_Kuopio_järjestöpäivä2_Kuva_TerhoEironen
2/2018 Järjestötyö

Työssä jaksaminen kiinnosti Kuopiossa

Kuopion Aliupseerien järjestöpäivän teemana oli työssä jaksaminen. Järjestöpäivä liittyy Osaava jäsen kampanjaan, jonka jalkauttaminen aloitettiin Aliupseeriliitossa vuonna 2016. Kuopion Aliupseerien puheenjohtaja Tuomo Ruuskanen avasi tilaisuuden toteamalla aiheen olevan rankka. Hän lupasi osallistujille, että asiaa käsitellään ilman otsaryppyjä.

Lue lisää
Ammattisotilas_lukijatutkimus-2018
2/2018 Järjestötyö

Ammattisotilaalla on tyytyväisiä lukijoita

Ammattisotilas-lehti tutki Aliupseeriliiton jäsenten näkemyksiä verkkolehden sisällöistä, luettavuudesta ja julkaisumuodosta. Kysely lähetettiin niille jäsenille, joiden sähköpostiosoite on jäsenrekisterissä.

Lue lisää
Ammattisotilas_liikkumaan_Kuva_AstaRuuskanen
1/2018 Järjestötyö

Liikkumaan sotilasporukalla

Suomen Sotilasurheiluliitto on valtakunnallinen liikuntajärjestö, joka tuottaa yhdessä varuskunnissa toimivien jäsenseurojensa kanssa vapaa-ajan liikuntapalveluja puolustusvoimien ja rajavartiolaitoksen varusmiehille, henkilökunnalle, henkilökunnan perheille sekä evp-henkilöstölle.

Lue lisää
MikaOranen_Kuva_PetriAsikainen
1/2018 Järjestötyö

Oranen luopuu Aliupseeriliiton puheenjohtajuudesta

”Neljäkymmentä vuotta työelämää, kolmekymmentä vuotta edunvalvontaa, josta kaksikymmentä vuotta keskushallintotasolla. Eiköhän siinä ole yhdelle miehelle tarpeeksi.”

Lue lisää
TaskuTurva_kuva
6/2017 Järjestötyö

Vakuutusetuihin parannuksia

Aliupseeriliitto on ottanut Turvasta jäsenilleen matkustajavakuutuksen. Se jatkuu myös vuodenvaihteen jälkeen mutta uudistunein ehdoin. Vuodenvaihteen jälkeen matkustajavakuutukseen kuuluvat myös lapsenlapset

Lue lisää
Ammattisotilas_Aliupseeriliitto_varapuhenjohtajat_Kuva_AstaRuuskanen
6/2017 Järjestötyö

Varapuheenjohtajiksi Miromäki ja Tiitinen

Aliupseeriliiton hallitus valitsi varapuheenjohtajiksi Tuomas Miromäen ja Mika Tiitisen. Miromäki on ollut liiton hallituksessa vuodesta 2011. Miromäki on Kymenlaakson aliupseerit ry:n puheenjohtaja. Tiitinen on ollut liiton hallituksen jäsen vuodesta 2005 alkaen. Varapuheenjohtajana hän on toiminut vuodesta 2011 alkaen.

Lue lisää
Ammattisotilas_Aliupseeriliitto_Edustajakokous6_Kuva_AstaRuuskanen
6/2017 Järjestötyö

Edustajakokous 2017

Aliupseeriliiton edustajakokous kokoontui Helsingissä 30.10. – 1.11.2017. Kokous hyväksyi vuoden 2016 toimintakertomuksen ja talousarvion sekä vuoden 2018 toimintasuunnitelman, jäsenmaksun ja talousarvion.

Lue lisää
Ammattisotilas_Nieminen_Veikko
5/2017 Järjestötyö

Veikon muistolle

Järjestöveteraani Veikko Nieminen siirtyi viimeiseen iltahuutoon 13.8.2017 kaaduttuaan sähkökäyttöisellä kulkuneuvolla ja loukattuaan päänsä. Hän ei siitä enää toipunut.

Lue lisää
Ammattisotilas_veteraanityö1_Kuva_AstaRuuskanen
5/2017 Järjestötyö

Veteraanit tarvitsevat apuamme

Veteraanien ja heidän puolisoidensa tulotaso on heikko. Veteraanijärjestöjen varainhankinnan päällikkö Pia Mikkonen kertoo, että kunnat ja niiden tarjoamat palvelut poikkeavat suuresti toisistaan. Keräystuotolla on mahdollisuus hieman tasata eriarvoisuutta.

Lue lisää
Ammattisotilas_Aliupseeri_koulutus3_KantaHäme_KuvaAstaRuuskanen
5/2017 Järjestötyö

Hallitus koulun penkillä

Kanta-Hämeen aliupseerien järjestötoimintakoulutukseen osallistujat olivat luokassa puoli tuntia ennen koulutuksen alkamista kynät teroitettuna. Valmiina oppimaan yhdessä lisää oman yhdistyksen toiminnan kehittämisestä.

Lue lisää
Ammattisotilas_Aliupseeri_vaalit1_Kuva_AstaRuuskanen
5/2017 Järjestötyö

Ehdokkaat Aliupseeriliiton hallitukseen

Edustajakokous valitsee kuusi uutta hallituksen varsinaista ja varajäsentä erovuoroisten tilalle 31.10. - 1.11. Valittavien hallituksen jäsenten toimikausi jatkuu vuoden 2021 edustajakokoukseen asti.

Lue lisää
Ammattisotilas_Aliupseeri_Nukurauhassa3_Kuva_AstaRuuskanen
4/2017 Järjestötyö

Tärkeä päänavaus maanpuolustustyöhön

Uudenmaan aliupseerit ry:n vapaaehtoiset kertoivat Nuku rauhassa –tapahtumassa yleisölle aliupseerien arjesta ja aliupseeriston uudesta roolista puolustusvoimien kasvavana henkilöstöryhmänä.

Lue lisää
Ammattisotilas_Aliupseeri_Haulikko1_Kuva_JoniAittakari
4/2017 Järjestötyö

Tervareitti ja Hamina jakoivat haulikkopotin

Aliupseeriliiton haulikkomestaruuskilpailut ammuttiin Kajaanissa 24.-26.7. Sotilasurheiluliiton (SOTUL) haulikkokilpailuiden yhteydessä.

Lue lisää
Ammattisotilas_RUL_ORUP_7
4/2017 Järjestötyö

Valmiuksia ja aatteellista toimintaa

Suomen Reserviupseeriliitto (RUL) on nimensä mukaisesti reserviupseereiden valmiuksia kehittävä toiminnallinen ja aatteellinen maanpuolustusjärjestö.

Lue lisää
Ammattisotilas_Puheenjohtaja kertomassa yhdistyksen historiasta
3/2017 Järjestötyö

Yhdistykset juhlivat

Kolme Aliupseeriliiton jäsenyhdistystä, Kanta-Hämeen, Keski-Suomen ja Tampereen seudun aliupseerit, juhli pyöreitä vuosia keväällä.

Lue lisää
Kadettikunta
3/2017 Järjestötyö

Kadettikunta - Vastuuta maanpuolustushengen kehittämisestä

Kadettikunta on upseereiden ja upseerin tutkintoa suorittavien kadettien veljesjärjestö. Toiminnan tarkoituksena on herättää ja kehittää upseeriston yhteenkuuluvuutta, veljeyttä ja suomalaista upseerihenkeä.

Lue lisää
Ammattisotilas_matkakuva_01_AapoRiihimäki
3/2017 Järjestötyö

Turvallisin mielin matkalle Aliupseeriliiton jäsenkortin kanssa

Passi, lentoliput… Entä liiton jäsenkortti? Jos nämä kaikki tulivat mukaan, voit aloittaa matkasi levollisin mielin. Matkustaessa on hyvä rentoutua ja nauttia olostaan ulkona arjen rattaista. Silloin voi kuitenkin myös sattua kaikenlaista.

Lue lisää
Aliupseeri_Ammattisotilas_Edustajakokous_KuvaAstaRuuskanen
3/2017 Järjestötyö

Edustajakokous Helsingissä 31.10. – 1.11.2017

Hallituksen ehdokasasettelu käynnistyy. Syksyn edustajakokouksessa yhdistykset valitsevat jäsenet liiton hallitukseen. Erovuorossa on kuusi hallituksen varsinaista ja kuusi varajäsentä.

Lue lisää
Ammattisotilas_veteraanityö_KuvaAstaRuuskanen
2/2017 Järjestötyö

Kaikkia tarvitaan sotiemme veteraanien perinnetyössä

Kun veteraanien rivit harvenevat, veteraaniperinnetyö tarvitsee uusia tekijöitä ja uusia tapoja toimia. Tammenlehvän Perinneliitto ja Suomen Sotaveteraaniliitto ovat suunnittelemassa perinnetyön painopisteen muuttamista valtakunnallisesta toiminnasta paikalliseen ja alueelliseen toimintaan.

Lue lisää
Ammattisotilas liikkkuu3_KuvaAstaRuuskanen
2/2017 Järjestötyö

Ammattisotilaat kuntotalkoisiin

Kunnon kohentajat –kilpailu on Mikkelin Aliupseereiden jäsenten väline mittelö. Eniten kuntoindeksiään vuoden aikana nostanut aliupseeri palkitaan vuoden loputtua.

Lue lisää
Liikennevakuutus1
1/2017 Järjestötyö

Parempia bonuksia

Uusi liikennevakuutuslaki tulee voimaan vuoden 2017 ensimmäisenä päivänä. Lain perusperiaatteet pysyvät samana. Uusi laki mahdollistaa liikennevakuutuksen kehittämisen oikeudenmukaisemmalla tavalla. Asiakkaan vakuutus- ja vahinkohistoria voidaan nyt huomioida hinnoittelussa aikaisempaa joustavammin

Lue lisää
IMG_0444
1/2017 Järjestötyö

Tähtäimessä kenttäkelpoisuus

Reserviläisurheiluliiton liikuntatapahtumiin osallistuu vuosittain noin 120.000 henkilöä. Valtaosa tilaisuuksista on monipuolisia kuntoliikuntatapahtumia. Myös kilpailut ja reserviläisten kenttäkelpoisuutta suoraan edistävät tapahtumat ovat suosittuja.

Lue lisää
Frisbee_1
1/2017 Järjestötyö

Frisbeegolf-mestaruutta metsästämään

Aliupseeriliiton Frisbeegolf-mestaruuskilpailut järjestetään lauantaina 20.5.2017 Urheiluopisto Kisakeskuksessa Pohjankurussa ja Kodin tavaratalo Frisbeegolf-parkissa. Kilpailuun voivat osallistua kaikki aliupseeriliiton jäsenet.

Lue lisää
Kilpailu_KUVA_JouniLeppäsaajo
6/2016 Järjestötyö

Monipuolista liikuntaa varuskunnissa

Suomen Sotilasurheiluliitto ry on valtakunnallinen liikuntajärjestö, joka tuottaa yhdessä varuskunnissa toimivien jäsenseurojensa kanssa vapaa-ajan liikuntapalveluja puolustusvoimien ja rajavartiolaitoksen varusmiehille, henkilökunnalle, henkilökunnan perheille sekä evp-henkilöstölle.

Lue lisää
AuttamistaEiVoiEnääSiirtää
6/2016 Järjestötyö

Kun pääsisi vielä kerran joulukirkkoon

Sosiaalisihteeri Anni Grundström Suomen sotaveteraaniliitosta haluaa herättää suomalaiset huomaamaan, että veteraanit tarvitsevat edelleen runsaasti apua ja tukea. Veteraanien keski-ikä on yli 90 vuotta. Heidän tulotasonsa on hyvin alhainen ja he tarvitsevat monenlaista apua ja tukea arjessa. Myös veteraanien puolisot ja lesket tarvitsevat apua. Hän korostaa, että auttamista ei voi enää siirtää.

Lue lisää
Tiitinen_Kuva_JaniLaitinen
6/2016 Järjestötyö

Mika Tiitinen SAK:n aluetoimikunnan puheenjohtajaksi

Aliupseeriliiton varapuheenjohtaja Mika Tiitinen on valittu SAK:n Keski-Suomen aluetoimikunnan puheenjohtajaksi kaksivuotiskaudeksi. Jani Laitinen Keski-Suomen aliupseerit ry:stä jatkaa aluetoimikunnan jäsenenä.

Lue lisää
Edustajakokous_KuvaAstaRuuskanen
6/2016 Järjestötyö

Tavoitteena aktiiviset jäsenet

Edustajakokous hyväksyi Aliupseeriliiton toimintasuunnitelman ja talousarvion vuodelle 2017. Toimintavuoden painopisteet ovat liiton sisäisessä yhdistys- ja järjestötoiminnassa, jäsenistön jaksamisessa ja yhteiskuntavaikuttamisessa.

Lue lisää
Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.
Sulje

Evästekäytännöt

Tätä sivustoa käyttämällä hyväksyt, että voimme asettaa evästeitä tietokoneellesi tai mobiililaitteeseesi.

1. Mitä evästeet ovat?

Evästeet ovat pieniä datatiedostoja, jotka siirtyvät tietokoneellesi, kun otat yhteyden johonkin verkkosivustoon. Evästeet tallentuvat selaimen käyttämien tiedostojen yhteyteen.

Lisätietoa evästeistä saat sivulta www.aboutcookies.org.

2. Miksi evästeitä käytetään?

Evästeet tunnistavat tietokoneesi, kun tulet sivustolle uudelleen. Ne muistavat myös sivustolla aikaisemmin tekemäsi valinnat ja parantavat siten sivuston käyttökokemusta. Evästeiden avulla pystyy esimerkiksi tunnistamaan käyttäjän laitteet sekä mukauttamaan mahdollisia mainoksia sivuilla sekä mahdollisissa muissa palveluissa.

3. Mitä evästeitä käytetään?

Jotkin evästeet ovat sivustomme teknisen toiminnan ja käytön vuoksi välttämättömiä. Nämä evästeet eivät kerää käyttäjästä tietoa, jota voitaisiin hyödyntää markkinoinnissa tai muistamaan käyttäjän valitsemia sivustoja.

Suorituskykyä mittaavat evästeemme keräävät tietoa siitä, miten käyttäjät käyttävät verkkosivujamme (esim. eniten käytetyt sivut, mahdolliset virheviestit). Nämä evästeet eivät kerää käyttäjistä tunnistettavia tietoja, vaan ne ovat anonyymejä ja niitä käytetään ainoastaan parantamaan nettisivujen toimivuutta.

Sivuilla olevat kolmansien osapuolten liitännäispalvelut (esim. mainokset, YouTube-videot, Google-tilastointi tai Facebook-liitännäiset) saattavat tallentaa käyttäjän tunnistamiseen käytettävää tietoa, mihin emme valitettavasti voi vaikuttaa. Jos haluat estää niitä seuraamasta liikkumistasi verkossa, voit kytkeä ns. kolmannen osapuolen evästeet pois käytöstä selaimesi asetuksista. Ohjeet löydät selaimesi ohjesivuilta.

Sivuillamme saattaa olla myös painikkeita, jotka helpottavat sisällön jakamista eri verkkoviestintäympäristöihin ja sosiaaliseen mediaan. Jos käytät näitä painikkeita, valitsemaltasi palvelulta voidaan asettaa eväste päätelaitteellesi. Nämä evästeet eivät ole hallinnassamme. Lisätietoja kolmannen osapuolen evästeiden käytöstä saat kyseisen osapuolen verkkosivulta.

4. Evästeiden hallinta ja estäminen

Jos et halua vastaanottaa evästeitä, voit muuttaa Internet-selaimesi asetuksia niin, että saat ilmoituksen aina kun evästeitä ollaan lähettämässä tietokoneellesi. Vaihtoehtoisesti voit estää evästeiden käytön kokonaan. Evästeiden käyttöä voi rajoittaa tai sen voi estää Internet-selaimen kautta (katso tarkemmat tiedot selaimen ohjeista).

Jos estät evästeiden tallennuksen tai poistat ne käytöstä, jotkin verkkosivujemme toiminnoista eivät välttämättä toimi oikein.

Sulje