Siirry sisältöön

Veikon muistolle

Järjestöveteraani Veikko Nieminen siirtyi viimeiseen iltahuutoon 13.8.2017 kaaduttuaan sähkökäyttöisellä kulkuneuvolla ja loukattuaan päänsä. Hän ei siitä enää toipunut.

Veikko tuli puolustusvoimien palvelukseen vuonna 1973. VAmmattisotilas_Nieminen_Veikko2eikon tunsin neljänkymmenen vuoden ajalta, oltuamme Aliupseeriliittoa edeltävien yhdistysten, Puolustusvoimain Värvättyjen Liiton ja Sotilasammattiliiton toiminnassa. Veikko toimi aktiivisesti niin liiton kuin paikallisyhdistyksen toiminnassa. Hän toimi paikallisyhdistyksen puheenjohtajana, liiton työvaliokunnassa, hallituksessa ja pääluottamusmiehenä. Hän oli toiminnassa mukana eläkkeelle jäämiseensä, vuoteen 1998 asti. Veikko oli myös perustamassa Aliupseeriliiton EVP-yhdistystä. Hän toimi sen hallituksessa kuolemaansa asti.

Veikko oli valmis astumaan tehtäviin silloinkin, kun ei muita halukkaita asioita hoitamaan löytynyt. Aikanaan värvättyjen eläkeasian saaminen kuntoon söi voimavaroja. Kun asia hyväksyttiin lakiteitse, jouduttiin iso joukko jäsenistöstämme ”siviilistämään” tarkoittaen luopumaan sotilaspuvusta, Veikko oli meistä yksi, jota asia kosketti. Olimme esittäneet, että tulisi edes muutaman vuoden siirtymä, koska paljon jäseniämme oli jäämässä eläkkeelle. Silloinen pääesikunnan päällikkö, ei kuitenkaan hyväksynyt esitystä ja hänen päätöksellään 1.1.1995 niin Veikko kuin meistä moni muukin siirrettiin sivilivirkaan. Tätä asiaa olemme muistelleet vielä evp-tapaamisissamme ikävänä tapahtumana.

Veikon muistamme iloisesta ja elämänmyönteisestä asenteesta. Lukuisilla luottamus- ja järjestötoiminnan kursseilla, joissa olimme joko oppilaina tai niitä järjestämässä, oli tapana järjestää jonain iltana illanvietto, jossa musiikki oli vahvasti mukana. Muistamme Veikon heleästä lauluäänestään, jota myöhemmin vakava sairaus vei pois.

Veikko laittoi aktiivisesti sähköpostiin meille tiedotteita ja videoita erilaisista maailman tapahtumista. Erityisesti muistan Veikon järjestämän retken heinäkuussa 1990 Hangon edustalla olevalle Russarön saareen. Siellä saimme nauttia Matti Vartiaisen  ja kumppanien järjestämästä tarjoilusta.

Vaikka iän myötä näitä remppoja alkoi Veikolle tulla enemmän, säilytti hän myönteisen ja iloisen elämänasenteen. Siitä meillä kaikilla on opittavaa.


”Kutsu jo soi iltahuutoon, taakka jo laskettu on”

Veikkoa lämmöllä muistaen

Kimmo Kupiainen


  • Jäsentilaisuus siirtyy vuodelle 2022

    Aliupseeriliiton paljon odotettu jäsentilaisuus on pahenevan koronatilanteen takia päätetty siirtää syksylle 2022. Tarkempi päivämäärä julkaistaan mahdollisimman pian. Tapahtuman siirtämisellä Aliupseeriliitto haluaa omalta osaltaan hillitä koronaviruksen leviämistä ja edistää jäsenten terveenä pysymistä.

  • Aliupseeriliitossa merkittävä vaalivuosi

    Vuosi 2019 on Aliupseeriliitossa tärkeä vaalivuosi. Syksyllä liiton jäsenyhdistykset valitsevat liiton hallitukseen uusia jäseniä ja yhdistyksen jäsenet omat luottamusmiehensä. Myös puolustushaarapääluottamusmiesten ja toisen valtakunnallisen pääluottamusmiehen toimikausi on päättymässä ensi talvena.

  • Golfkisan ilmoittautuminen käynnissä

    Aliupseeriliiton golfmestaruuskilpailut järjestetään ensimmäistä kertaa elokuussa. Muurame Golfissa järjestettävän kilpailun käytännön järjestelyistä vastaa Keski-Suomen Aliupseerit ry.