Siirry sisältöön

Rissasesta Kunnon kohentaja

Mikkelin Aliupseerit ry valitsi vuoden 2017 Kunnon kohentajaksi pääluottamusmies Riku Rissasen. Vuosi sitten käynnistetyn kuntoilumittelön tavoitteena on herättää liikunnan iloa jäsenissä ja kannustaa monipuoliseen liikkumiseen.

Kunnon kohentaja –kisa on herättänyt kiinnostusta Ammattisotilas_KunnonKohentaja_Rissanen3_Kuva_EmmaRissanenjäsenistössä ja työnantajan keskuudessa. Aloite kilpailuun tuli yksittäiseltä jäseneltä. Matalan kynnyksen kisan taustalla oli työyhteisössä, Maavoimien esikunnassa, käyty keskustelu siitä, että huonokuntoisempiakin ammattisotilaita saataisiin kannustettua liikkumaan. Kisan pelisäännöt ovat yksinkertaiset. Kaikki jäsenet voivat osallistua ja eniten kuntoindeksiään vuoden aikana nostanut aliupseeri palkitaan vuoden loputtua.

Rissanen kertoo, että kisalla haluttiin levittää aliupseereiden keskuuteen liikunnan iloa ja riemua. Aliupseerien keskuudessa käytyjen liikuntakeskusteluiden myötä virisi muun muassa idea Mikkelin yhdistyksen omista kesäolympialaisista.

Olympialaisiin osallistunut porukka tykkäsi kovasti kisoista ja ensi kesänä kisat pidetään uudelleen. Lajeina oli muun muassa kumikengän pituus heitto, puujaloilla kävely, tennispallojen tarkkuusheitto, keilaus koripallolla ja virvelillä tehty tarkkuusheitto eli virvelöinti.

Kunnon kohentaja -kilpailuun osallistumalla Rissanen halusi näyttää liikkumisen mallia nuoremmille aliupseereille.

Ajattelin näyttää nuoremmille, että milloinkaan ei ole liian myöhäistä aloittaa kunnon kohottamista ja että vanhempi aliupseeri voi näyttää osallistumisellaan mallia nuoremmille. Ei minulla ollut tarkoitus voittaa kisaa.

Työnantaja huomioi

Rissanen kokee, että nykyisessä tehtävässään Maavoimien aliupseerien pääluottamusmiehenä hän on näköalapaikalla. Hän haluaa osaltaan olla esimerkillinen sotilas niin vertaisten kuin työnantajan silmissä.

Työnantaja huomioi kunnon kohottamiseni ja Maavoimien esikunnan kanslian päällikkö antoi minulle ”Kunnossa 2017” teknisen t-paidan. Työnantaja arvosti myös esimerkkinä oloa nuoremmille aliupseereille niin omalla työpaikallani kuin koko maavoimissakin.

Rissanen näkee, että kisa on nostanut liikkumisaktiivisuutta Maavoimien esikunnassa työskentelevien aliupseerien keskuudessa. Hän kertoo, että työpaikalla on todella hyvät liikuntamahdollisuudet sekä sisä- että ulkoliikuntaan kaikkina vuodenaikoina.

Ammattisotilas_KunnonKohentaja_Rissanen2_Kuva_EmmaRissanenRissanen pyrkii harrastamaan liikuntaa mahdollisimman monipuolisesti. Hän kävelee, lenkkeilee ja hyvänä päivänä jopa juoksee. Talvilajeina hänellä on hiihto ja lumikenkäily sekä kävely- ja sauvakävelylenkit.

–  Liikkuminen on vain ja ainoastaan itsestä kiinni.  Nykyiset varusteet ovat niin hyviä ja toimivia, ettei lumi-, räntä- tai vesisadekaan haittaa tai estä liikkumista. Arvostan kaikkia liikkujia lajiin ja vauhtiin katsomatta. Pääasia on kunnon kohottaminen ja ylläpito sekä liikunnan tuottama hyvän olon tunne. Liikunta auttaa jaksamaan paremmin töissä ja vapaa-ajalla. Liikunnan iloa ja riemua voi kokea vaikka pulkkamäessä!


Teksti: Asta Ruuskanen

Kuvat: Emma Rissanen

  • Vapaaehtoisesti veteraanien tukena

    Reservin majuri Antti Roiko-Jokela (68) on tehnyt vapaaehtoistyötä lähes koko aikuisikänsä. Keski-Pohjanmaan veteraanikeräyksen piiripäällikkönä 12 vuotta toiminut mies on veteraani myös reserviläis- ja kiltatyössä.

  • Golfmestaruus ratkaistiin Turussa

    Sateisissa tunnelmissa alkanut kilpailupäivä tarjosi Turun saaristossa loistavat puitteet Aliupseeriliiton golfmestaruuksien ratkaisemiselle. Kilpailu Aliupseeriliiton A- ja B-sarjan mestaruuksista oli houkutellut edellisestä vuodesta kasvaneen määrän aliupseereita.

  • Frisbeegolfkisoissa ennätysmäärä osallistujia

    Aliupseeriliiton frisbeegolfmestaruuskilpailut heitettiin kesäkuussa Jyväskylän Laajavuoressa. Kymmenvuotisjuhlakilpailuun osallistui ennätysmäiset yli 60 heittäjää eri puolilta Suomea.