Siirry sisältöön

Urheilumestaruuskilpailujen kehittäminen

Puolustusvoimat on peruuttanut vuoden 2022 sotilaiden SM-kilpailut. Koska Aliupseeriliiton hiihto, suunnistus- ja ampumamestaruuskilpailut järjestetään SM-kilpailujen yhteydessä, niitäkään ei tänä vuonna järjestetä.

Aliupseeriliitto järjestää vuosittain  mestaruuskilpailut ammunnassa, ampumahiihdossa, hiihdossa, ilma-aseammunnassa, suunnistuksessa, frisbeegolfissa ja golfissa. Ammunta- hiihto- ja suunnistuskilpailut järjestetään sotilaiden Suomenmestaruuskilpailujen yhteydessä.

Aliupseeriliiton eri jäsenyhdistykset toimivat vuorotellen ilma-asemestaruus-, golf- ja frisbeegolfkilpailujen järjestäjänä. Ilma-asekilpailut järjestettiin maalis-huhtikuussa. Frisbeegolfkisat ovat 11.6. ja golfkisat 6.8. Aliupseeriliiton urheiluvastaava, varapuheenjohtaja Tuomas Miromäki kertoo, että mestaruuskilpailujen tulokset lasketaan yhteen ja parhaiten menestynyt yhdistys palkitaan vuoden yleismestarina.

Jo pitkään yhdistysten kesken kiertänyt kiertopalkinto luovutetaan juhlallisesti edustajakokouksen päivällisen yhteydessä parhaiten mestaruuskilpailuissa menestyneelle yhdistykselle.

Aliupseeriliiton urheilumestaruuskilpailulajit määritellään liiton mestaruuskilpailusäännöissä. Miromäki näkee, että liiton mestaruuskilpailulajit ja niiden järjestelyt vaativat nyt uudistamista. Aliupseeriliiton jäsenyhdistyksiltä onkin pyydetty näkemyksiä siitä, mitä lajeja liiton mestaruuskilpailuissa tulisi jatkossa olla.

Kokoamme yhdistyksiltä saamamme palautteet yhteen ja käymme niiden pohjalta laajan keskustelun tulevaisuuden lajeista. Käyn myös liikunta-alan edustajien kanssa keskusteluja asiasta.

Miromäki kannustaa myös yhdistyksiä järjestämään jäsenilleen mahdollisuuksia liikkua yhdessä. Hän muistuttaa, että ammattisotilaiden fyysisen kunnon edistäminen on osa sotilaiden ammattiliiton toimintaa.

Jäsenten fyysisen kunnon edistäminen on sääntömääräinen tehtävä sekä Aliupseeriliitossa että sen jäsenyhdistyksissä. Toivon, että jäsenemme osallistuvat aktiivisesti liikuntatapahtumiin ja haluavat olla mukana kehittämässä liiton liikuntatoimintaa.

Teksti: Asta Ruuskanen

Kuvat: Asta Ruuskanen, PORPR

  • Lapin Aliupseerit 50 vuotta

    Lapin Aliupseerit, alkujaan Rovaniemen värvättyjen kerho, on ajanut värvättyjen ja ammattialiupseerien asioita pohjoisella maanpuolustusalueella kunniakkaasti. Arkistoja selatessa voi havaita, kuinka yhdistyksen toiminta on kehittynyt vuosien saatossa vastaamaan omien jäsentensä tarpeisiin. Yhdistyksen tavoitteena, koko sen olemassa olon ajan, on ollut jäsenen palveleminen.

  • Turvallisuuskasvatusta koululaisille

    Kanta-Hämeen aliupseerien iskuryhmä kävi Nihattulan ala-asteen koululla kertomassa koululaisille turvallisesta liikkumisesta varuskunta-alueen läheisyydessä. Yhdistys lahjoitti tilaisuuteen osallistuneille koululaisille heijastimia syksyisillä kouluteillä käytettäväksi.

  • Sisäsoudun maailmanmestarista Vuoden urheilija

    Ylikersantti Joonas Kuivalainen (32) on valittu Aliupseeriliiton vuoden 2022 urheilijaksi. Kuivalainen kuuluu sisäsoudun, meri-5-ottelun ja hengenpelastuksen maajoukkueisiin. Hän voitti useita arvokisamitaleita viime vuoden aikana.