Siirry sisältöön

Urheilumestaruuskilpailujen kehittäminen

Puolustusvoimat on peruuttanut vuoden 2022 sotilaiden SM-kilpailut. Koska Aliupseeriliiton hiihto, suunnistus- ja ampumamestaruuskilpailut järjestetään SM-kilpailujen yhteydessä, niitäkään ei tänä vuonna järjestetä.

Aliupseeriliitto järjestää vuosittain  mestaruuskilpailut ammunnassa, ampumahiihdossa, hiihdossa, ilma-aseammunnassa, suunnistuksessa, frisbeegolfissa ja golfissa. Ammunta- hiihto- ja suunnistuskilpailut järjestetään sotilaiden Suomenmestaruuskilpailujen yhteydessä.

Aliupseeriliiton eri jäsenyhdistykset toimivat vuorotellen ilma-asemestaruus-, golf- ja frisbeegolfkilpailujen järjestäjänä. Ilma-asekilpailut järjestettiin maalis-huhtikuussa. Frisbeegolfkisat ovat 11.6. ja golfkisat 6.8. Aliupseeriliiton urheiluvastaava, varapuheenjohtaja Tuomas Miromäki kertoo, että mestaruuskilpailujen tulokset lasketaan yhteen ja parhaiten menestynyt yhdistys palkitaan vuoden yleismestarina.

Jo pitkään yhdistysten kesken kiertänyt kiertopalkinto luovutetaan juhlallisesti edustajakokouksen päivällisen yhteydessä parhaiten mestaruuskilpailuissa menestyneelle yhdistykselle.

Aliupseeriliiton urheilumestaruuskilpailulajit määritellään liiton mestaruuskilpailusäännöissä. Miromäki näkee, että liiton mestaruuskilpailulajit ja niiden järjestelyt vaativat nyt uudistamista. Aliupseeriliiton jäsenyhdistyksiltä onkin pyydetty näkemyksiä siitä, mitä lajeja liiton mestaruuskilpailuissa tulisi jatkossa olla.

Kokoamme yhdistyksiltä saamamme palautteet yhteen ja käymme niiden pohjalta laajan keskustelun tulevaisuuden lajeista. Käyn myös liikunta-alan edustajien kanssa keskusteluja asiasta.

Miromäki kannustaa myös yhdistyksiä järjestämään jäsenilleen mahdollisuuksia liikkua yhdessä. Hän muistuttaa, että ammattisotilaiden fyysisen kunnon edistäminen on osa sotilaiden ammattiliiton toimintaa.

Jäsenten fyysisen kunnon edistäminen on sääntömääräinen tehtävä sekä Aliupseeriliitossa että sen jäsenyhdistyksissä. Toivon, että jäsenemme osallistuvat aktiivisesti liikuntatapahtumiin ja haluavat olla mukana kehittämässä liiton liikuntatoimintaa.

Teksti: Asta Ruuskanen

Kuvat: Asta Ruuskanen, PORPR

  • Edustajakokous 2017

    Hallituksen ehdokasasettelu käynnistyy. Syksyn edustajakokouksessa yhdistykset valitsevat jäsenet liiton hallitukseen. Erovuorossa on kuusi hallituksen varsinaista ja kuusi varajäsentä.

  • Joulupaketti tuntemattomalle rauhanturvaajalle

    Suomen Rauhanturvaajaliitto ja Sotilaskotiliitto ovat koonneet joulupaketin jokaiselle suomalaiselle rauhanturvaajalle. Operaatio ”Tuntematon rauhanturvaaja” sisältää joululahjan ja joulun henkeä liki 500 rauhanturvaajalle ympäri maailman Afrikasta Afganistaniin.

  • Antin jäähyväiset

    Antin kynästä -palstallaan terävällä kynällä kirjoittavan Antti Kymäläisen viimeisen kolumni julkaistaan tässä lehdessä. Viiden vuoden aikana Ammattisotilaassa on julkaistu 33 Antin kynästä -kolumnia.