Siirry sisältöön

Puheenjohtajavaali: Surkka ehdolla jatkokaudelle

Uudenmaan Aliupseerit ry esittää Aliupseeriliiton puheenjohtajaksi Jyrki Surkkaa. Surkka on toiminut liiton puheenjohtajana 1.3.2018 alkaen.

Puheenjohtajakauteni alkoi räväkästi. Hyppäsin suoraan VES-neuvottelupöytään. Neuvoteltavana oli myös kaksi virastoerää. Nämä pantiin toimeen vuosina 2018 ja 2019. Neuvotteluissa saavutettiin useita varsin merkittäviä tuloksia. Tärkeimpänä kokonaisuutena aloitimme työnantajan kanssa AU-palkkausjärjestelmän kehittämisen. Tätä työtä olen halukas myös pitkäjänteisesti jatkamaan.

Olen pyrkinyt pysymään lähellä jäseniä. Tästä osoituksena tekemäni lukuisat vierailut yhdistyksiin ja joukko-osastoihin. Tulen lisäämään käyntejä yhdistyksiin, mikäli minut valitaan uudelle kaudelle. Vain tuntemalla jäsenistöä henkilökohtaisesti ja kuuntelemalla kentän ääntä, voin hoitaa tehtävääni hyvin. Aliupseeriston yhtenäisyys ja yhteinen arvopohja on entistä tärkeämpää tulevaisuudessa. Vain yhtenäisinä voimme saavuttaa ammattikuntaamme kohtaan esitetyt kehitysvaateet.

Jäsenpalveluiden kehittäminen on otettava yhdeksi kehityskohdaksi. Tulen jatkamaan ponnisteluja entistä parempien jäsenetujen resursointiin niin matkailun kuin muidenkin toimintojen osalta. Olemme hallituksessa jo aloittaneet esimerkiksi majoitusvaihtoehtojen kehittämisen suunnittelun. Tätä olen halukas viemään aktiivisesti eteenpäin.

Aliupseeriliiton talous ja jäsenpohja ovat kehittyneet hyvään suuntaan. Myös tulevaisuudessa on huolehdittava järkevästä taloudenpidosta ja jäsenrekrytoinnista.

Aliupseeriliiton toimistossa työskentelee lisäkseni neljä ammattilaista. Meillä vallitsee mielestäni hyvä henki ja olemme muodostaneet yhteen hiileen puhaltavan tuloksekkaan työyhteisön. Näiden ammattilaisten kanssa on hienoa työskennellä ja toimia jatkossakin jäsentemme etujen valvojana ja kehittäjänä.

Jyrki Surkka
Puheenjohtaja
Aliupseeriliitto


  • Veikon muistolle

    Järjestöveteraani Veikko Nieminen siirtyi viimeiseen iltahuutoon 13.8.2017 kaaduttuaan sähkökäyttöisellä kulkuneuvolla ja loukattuaan päänsä. Hän ei siitä enää toipunut.

  • Maanpuolustussoittokunnat – Uhka vai mahdollisuus?

    Artikkelin tarkoituksena on maanpuolustussoittokuntien toiminnan avaaminen ja selvittää, millaisia mahdollisuuksia se antaa eri tahoille ilman pelkoa erilaisista kilpailuasetelmista tai toisten työn aliarvostamisesta. Tämä kehityskulku voidaan nähdä joko uhkana tai toivottavasti ennen kaikkea mahdollisuutena, jolla voidaan yhdessä tukea maanpuolustustahdon kehittämistä puolustusvoimien sotilassoittokuntien kanssa.

  • Turvan asiakasedut uudistuvat

    Turva uudistaa ja selkeyttää asiakasetujärjestelmäänsä 28.3.2020 alkaen. Jatkossa Aliupseeriliiton jäsenille tarjotaan täyden kympin jäsen- ja omistaja-alennuksia vapaaehtoisista vakuutuksista, kun vanha moniportainen etuohjelma yksinkertaistuu.