Siirry sisältöön

Puheenjohtajavaali: Surkka ehdolla jatkokaudelle

Uudenmaan Aliupseerit ry esittää Aliupseeriliiton puheenjohtajaksi Jyrki Surkkaa. Surkka on toiminut liiton puheenjohtajana 1.3.2018 alkaen.

Puheenjohtajakauteni alkoi räväkästi. Hyppäsin suoraan VES-neuvottelupöytään. Neuvoteltavana oli myös kaksi virastoerää. Nämä pantiin toimeen vuosina 2018 ja 2019. Neuvotteluissa saavutettiin useita varsin merkittäviä tuloksia. Tärkeimpänä kokonaisuutena aloitimme työnantajan kanssa AU-palkkausjärjestelmän kehittämisen. Tätä työtä olen halukas myös pitkäjänteisesti jatkamaan.

Olen pyrkinyt pysymään lähellä jäseniä. Tästä osoituksena tekemäni lukuisat vierailut yhdistyksiin ja joukko-osastoihin. Tulen lisäämään käyntejä yhdistyksiin, mikäli minut valitaan uudelle kaudelle. Vain tuntemalla jäsenistöä henkilökohtaisesti ja kuuntelemalla kentän ääntä, voin hoitaa tehtävääni hyvin. Aliupseeriston yhtenäisyys ja yhteinen arvopohja on entistä tärkeämpää tulevaisuudessa. Vain yhtenäisinä voimme saavuttaa ammattikuntaamme kohtaan esitetyt kehitysvaateet.

Jäsenpalveluiden kehittäminen on otettava yhdeksi kehityskohdaksi. Tulen jatkamaan ponnisteluja entistä parempien jäsenetujen resursointiin niin matkailun kuin muidenkin toimintojen osalta. Olemme hallituksessa jo aloittaneet esimerkiksi majoitusvaihtoehtojen kehittämisen suunnittelun. Tätä olen halukas viemään aktiivisesti eteenpäin.

Aliupseeriliiton talous ja jäsenpohja ovat kehittyneet hyvään suuntaan. Myös tulevaisuudessa on huolehdittava järkevästä taloudenpidosta ja jäsenrekrytoinnista.

Aliupseeriliiton toimistossa työskentelee lisäkseni neljä ammattilaista. Meillä vallitsee mielestäni hyvä henki ja olemme muodostaneet yhteen hiileen puhaltavan tuloksekkaan työyhteisön. Näiden ammattilaisten kanssa on hienoa työskennellä ja toimia jatkossakin jäsentemme etujen valvojana ja kehittäjänä.

Jyrki Surkka
Puheenjohtaja
Aliupseeriliitto


  • Kainuulaiset talkooapuna Invalassa

    Tervareitin Aliupseerien puheenjohtaja kokosi syksyllä jäsenensä auttamaan Kajaanin seudun invalidiyhdistystä Kesäkoti Invalan rakennusten ja piha-alueen huoltotöissä.

  • Luottamusmiesten vaali

    Nykyisten luottamusmiesten kausi päättyy 29.2.2020. Yhdistykset vastaavat uusien luottamusmiesten valinnasta omissa vastuujoukko-osastoissaan. Vaali toteutetaan siten, että mahdollinen äänestysaika on yhdistyksen valitsemana ajankohtana 1.12.2019 – 15.1.2020.

  • Varaa Alpola käyttöösi

    Alpola on ollut jäsenten käytössä kohta kaksi vuotta. Vuonna 2022 Alpolaan tehtiin yli 150 varausta. Erityisen suosittuja käyttöaikoja olivat kesäloma-aika ja viikonloput.