Siirry sisältöön

Oranen luopuu Aliupseeriliiton puheenjohtajuudesta

”Neljäkymmentä vuotta työelämää, kolmekymmentä vuotta edunvalvontaa, josta kaksikymmentä vuotta keskushallintotasolla. Eiköhän siinä ole yhdelle miehelle tarpeeksi.”

Näin perustelee puheenjohtaja Mika Oranen luopumistaan Aliupseeriliiton puheenjohtajan tehtävästä.

Aliupseeriliitto_Puheenjohtaja_MikaOranen4_Kuva_PetriAsikainen

Kuva: Petri Asikainen

Puheenjohtaja Oranen tunnetaan vaativana ja kehityshakuisena johtajana, erinomaisia tuloksia saavuttaneena neuvottelijana ja erittäin laajat verkostot omaavana yhteiskuntavaikuttajana.

Aliupseeriliitto on nyt trimmattu ammattimaiseen, toiminnallisesti, taloudellisesti ja hallinnollisesti hyvään kuntoon. Tämä on hyvä hetki väistyä. Uuden johdon tärkein työ on jatkaa tästä ja kehittää erityisesti paikallisyhdistystoimintaa merkittävästi nykyistä aktiivisemmaksi ja jäsenistöä palvelevammaksi. Tämä vaatii rankkaa kentän kiertämistä ja ruohonjuuritason katu-uskottavuutta.

Oranen sanoo olevansa avoin ennakkoluulottomille uusille avauksille. ”Olisikohan nyt aika palata nuoruuden hyviin harrastuksiin maantiepyöräilyyn ja kitaransoittoon. Bianchin maantiepyörä ja Gibson Les Paulin kitara siintää mielessä. Opiskeluihinkin voi varmasti nyt hiukan paremmin ehkä paneutua.”

Oranen kiittää sydämellisesti kaikkia eri tahoja pitkäaikaisesta yhteistyöstä, luottamuksesta ja tunnustuksista. Järjestö- ja maanpuolustustyö jää sydämeen.

-Toivottavasti läksiäisissä tapaan vielä mahdollisimman monen ystävän.

 

Aliupseeriliiton edustajisto kokoontuu 1.3.2018 Helsingissä. Tuolloin liiton jäsenyhdistykset valitsevat uuden puheenjohtajan. Aliupseeriliiton vt. puheenjohtajana 15.1.2018 alkaen toimii varapuheenjohtaja Mika Tiitinen.

 


  • Ylä-Savon Kartingkilpailut

    Aliupseeriliiton jäsenyhdistykset järjestävät jäsenilleen monenlaista toimintaa. Ylä-Savon Aliupseerit järjesti jäsenilleen jännittävän kartingkilpailun.

  • Puheenjohtajien koulutuspäivät

    Aliupseeriliiton jäsenyhdistysten puheenjohtajat kokoontuvat kaksi kertaa vuodessa puheenjohtajapäiville. Päivien aikana puheenjohtajat saavat ajankohtaista tietoa jäsenten edunvalvontaan ja liiton toimintaan liittyvistä asioista.

  • Sopimus sinetöi yhteistyön

    Tervareitin Aliupseerien jäsenet ovat antaneet talkooapua Kajaanin seudun invalidien Kesäkoti Invalassa. Vuonna 2018 käynnistynyt yhteistyö sinetöitiin tämän vuoden alussa kirjallisella sopimuksella.