Siirry sisältöön

Oranen luopuu Aliupseeriliiton puheenjohtajuudesta

”Neljäkymmentä vuotta työelämää, kolmekymmentä vuotta edunvalvontaa, josta kaksikymmentä vuotta keskushallintotasolla. Eiköhän siinä ole yhdelle miehelle tarpeeksi.”

Näin perustelee puheenjohtaja Mika Oranen luopumistaan Aliupseeriliiton puheenjohtajan tehtävästä.

Aliupseeriliitto_Puheenjohtaja_MikaOranen4_Kuva_PetriAsikainen

Kuva: Petri Asikainen

Puheenjohtaja Oranen tunnetaan vaativana ja kehityshakuisena johtajana, erinomaisia tuloksia saavuttaneena neuvottelijana ja erittäin laajat verkostot omaavana yhteiskuntavaikuttajana.

Aliupseeriliitto on nyt trimmattu ammattimaiseen, toiminnallisesti, taloudellisesti ja hallinnollisesti hyvään kuntoon. Tämä on hyvä hetki väistyä. Uuden johdon tärkein työ on jatkaa tästä ja kehittää erityisesti paikallisyhdistystoimintaa merkittävästi nykyistä aktiivisemmaksi ja jäsenistöä palvelevammaksi. Tämä vaatii rankkaa kentän kiertämistä ja ruohonjuuritason katu-uskottavuutta.

Oranen sanoo olevansa avoin ennakkoluulottomille uusille avauksille. ”Olisikohan nyt aika palata nuoruuden hyviin harrastuksiin maantiepyöräilyyn ja kitaransoittoon. Bianchin maantiepyörä ja Gibson Les Paulin kitara siintää mielessä. Opiskeluihinkin voi varmasti nyt hiukan paremmin ehkä paneutua.”

Oranen kiittää sydämellisesti kaikkia eri tahoja pitkäaikaisesta yhteistyöstä, luottamuksesta ja tunnustuksista. Järjestö- ja maanpuolustustyö jää sydämeen.

-Toivottavasti läksiäisissä tapaan vielä mahdollisimman monen ystävän.

 

Aliupseeriliiton edustajisto kokoontuu 1.3.2018 Helsingissä. Tuolloin liiton jäsenyhdistykset valitsevat uuden puheenjohtajan. Aliupseeriliiton vt. puheenjohtajana 15.1.2018 alkaen toimii varapuheenjohtaja Mika Tiitinen.

 


  • Jäsenet haluavat ammattimaista edunvalvontaa

    Aliupseeriliitto toteutti syys-lokakuussa jäsentutkimuksen. Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää erityisesti Puolustusvoimien palveluksessa olevien jäsenten näkemyksiä edunvalvonnan tavoitteista ja niiden toteuttamisesta sekä käytännön edunvalvontatyöstä.

  • Turvaa vapaa-ajalle tapaturmavakuutuksella

    Työaikana tapaturmien varalta turvanasi on työnantajan lakisääteinen tapaturmavakuutus, mutta entä vapaa-ajalla? Aliupseeriliitto on vakuuttanut jäsenensä vapaa-ajan tapaturmavakuutuksella Turvassa. Vakuutus on voimassa sen vuoden loppuun, jonka aikana jäsen täyttää 68 vuotta.

  • Yhdistysten puheenjohtajat koulutuksessa

    Yhdistyspuheenjohtajien omat puheenjohtajapäivät pidettiin Helsingissä syyskuussa. Kahden päivän aikana puheenjohtajat keskustelivat laajasti aliupseerien edunvalvontaan sekä yhdistysten ja Aliupseeriliiton kehittämiseen liittyvistä asioista.