Siirry sisältöön

Lisää hyvinvointia

Palkansaajien hyvinvointi ja terveys PHT ry tuottaa edullisia ja vaikuttavia hyvinvointikursseja työikäisille ja lapsiperheille. Kesällä 2021 järjestetään useita lapsiperheiden ja aikuisten kursseja ympäri Suomen sijaitsevissa liikunnallisissa ja luonnonläheisissä kurssikohteissa.

Pysyvään muutokseen -kurssilla työikäiset saavat uusia näkökulmia ja työkaluja hyvinvoinnin kehittämiseen. Kurssin aikana on mahdollista tutustua uusiin liikuntalajeihin ja keskittyä omaan hyvinvointiin.

Kurssi koostuu kolmesta kahden tai kolmen päivän lähijaksosta. Lähijaksot järjestetään noin kolmen kuukauden välein. Kurssille hyväksytty osallistuu kaikille lähijaksoille. Kurssin omavastuuosuus on 35 euroa vuorokaudelta. Työttömät ja lomautetut saavat omavastuun puoleen hintaan.

Pysyvään muutokseen -kurssit tarjoavat esimerkiksi

 • ohjausta elintapamuutokseen
 • muutoksen esteiden käsittelyä
 • omien arvojen ja arjen pohtimista
 • ohjattuja liikuntakokeiluja
 • tietoa ravinnosta
 • aikaa levolle

Leikki- ja kouluikäisten lasten perheille suunnatut perheiden hyvinvointikurssit tarjoavat perheille mahdollisuuden pysähtyä pohtimaan perheen hyvinvointia ja jaksamista. Kurssilla on mahdollista löytää uusia, koko perhettä kiinnostavia liikuntalajeja ja keskustella asiantuntijoiden kanssa perheen ruokailutottumuksista.

Perhekurssit kestävät viisi päivää ja neljä yötä. Kurssin omavastuuhinta on aikuisilta 100 euroa/kurssi. työttömät ja lomautetut saavat omavastuun puoleen hintaan. Kouluikäisten lasten (6-16-vuotiaat) kurssihinta on 60 euroa.  Alle 6-vuotiaat lapset osallistuvat veloituksetta.

Lapsiperheiden hyvinvointikurssit tarjoavat esimerkiksi

 • liikunnallisia elämyksiä ja lajikokeiluja
 • vinkkejä arjen hyvinvointiin ja elintapoihin
 • oman perhearjen tappojen tarkastelua
 • perheen vahvuuksien tunnistamista
 • lepoa ja yhdessäoloa

Kursseille voi hakea PHT:n verkkosivuilla olevalla hakulomakkeella. Valinnat tehdään kurssikohtaisesti terveydellisin, taloudellisin ja sosiaalisin perustein. Valinnoissa painotetaan perheen tarvetta ja motivaatiota elämäntapamuutoksiin.

>> Tutustu hyvinvointilomiin PHT:n verkkosivuilla(avautuu uuteen ikkunaan)
Kuvat: PHT

 


 • Vaihtoehtoja miehelle

  Ammattisotilas-lehti haluaa osallistua yhteiskunnalliseen keskusteluun ja kantaa kortensa kekoon keskustelussa mies-sanan korvaamisesta jollakin "säädyllisemmällä" termillä. Ammattisotilas-lehden epävirallinen nimitoimikunta on koonnut ehdotuksia mies-sanan korvaajaksi aliupseerien tehtävänimikkeissä. Osallistu sinäkin!

 • Pidä matkatavarat turvassa lomalla

  Pakatessa hyvä muistisääntö on ottaa matkalle mukaan vain tavaraa, jonka häviäminen ei kaada maailmaasi. Matkalla sattuu ja tapahtuu ja korvaamattomin omaisuus kannattaa jättää kotiin.

 • Sotilasmusiikin kesäkausi

  Sotilasmusiikki näkyy ja kuuluu tulevana kesänä eri puolilla Suomea. Vartioparaati, MIL-Espa ja Puolustusvoimien kesäkiertue tuovat sotilasmusiikin osaksi kesänviettoa.