Siirry sisältöön

Frisbeegolfkisoissa ennätysmäärä osallistujia

Aliupseeriliiton frisbeegolfmestaruuskilpailut heitettiin kesäkuussa Jyväskylän Laajavuoressa. Kymmenvuotisjuhlakilpailuun osallistui ennätysmäiset yli 60 heittäjää eri puolilta Suomea.

Laajis DGP on ratana haastava. Kilpailijat lähtivät  yhteislähdöllä eri väyliltä liikkeelle, joten osa kilpailijoista kiipesi Laajavuoren laelle neljä kertaa kilpailun aikana. Kilpailuradan pituus oli reilut 10 kilometriä.  Lämpötila kisapäivänä oli jo aamulla yli 20 astetta.

Koronarajoitteista johtuen 65 heittäjän joukko oli jaettu pääosin yhdistyksittäin omiin heittueihinsa. Tällä kertaa heittueita ei sekoitettu kierrosten välillä.

Järjestimme ennen varsinaista kilpailua mahdollisuuden tutustua rataan ennakolta. Tutustuminen tapahtui kilpailua edeltävänä iltana parikilpailun merkeissä. Kahdeksantoista paria osallistuikin kilpailuun ja tutustui samalla seuraavan päivän kisalayouttiin. Parikilpailun voiton vei pari Niko Karttunen (Ylä-Savo) ja Juho Heikkinen (Keski-Suomi). Kolme seuraavaa paria sijoittui samalla tuloksella toiselle sijalle.

Lauantaina järjestetyssä varsinaisessa kilpailussa ensimmäisen kierroksen jälkeen kisa oli tiukka kolmen kärjen ollessa vain kahden heiton sisällä toisistaan. Toisen kierroksen jälkeen johdossa komeili tuttu nimi aikaisemmalta kisalta eli Ylä-Savon Niko Karttunen. Niko onnistui parantamaan edellistä kierrosta neljällä heitolla samalla kun muut eivät onnistuneet aivan yhtä hyvin. Näin voiton vei Niko varsin hyvällä yhteistuloksella -2.

Aliupseeriliiton frisbeegolfkilpailua ei voi järjestää ilman sudden death -ratkaisua. Kolmas sija jouduttiin ratkomaan lisäväylillä Lappeenrannan Joonas Hytin ja Keski-Suomen Jali Honkasen välillä. Ratkaisu saatiin väylällä 3, kun Jali upotti ratkaisevan puttinsa Joonaksen missattua omansa.

Joukkuekisassa painoi vaakakupissa eniten tasainen joukkuesuoritus ja vain 16 heiton sisälle toisistaan heittänyt Keski-Suomen Aliupseerien joukkue korjasi voiton 508 heiton tuloksella. Se tarkoittaa neljän heittäjän heittämän kahdeksan kierroksen kierroskeskiarvoa +5,5!

Palkintojenjaon jälkeen siirryimme pesemään kisapölyt pois Vuorilammen saunalle ja nauttimaan palvattua sikaa päivälliseksi. Aurinko tuli illaksi esiin pilvien takaa ja iltaa vietettiin aliupseeriveljien kesken lämpöisessä lähes 30 asteisessa kesäillassa.

Kisojen TD:nä haluan kiittää osallistujia iloisesta meiningistä ja jätän kisan nyt taas muiden yhdistysten huomaan. Kisat on järjestetty Keski-Suomen, Lappeenrannan, Kuopion ja Suomenlahden toimesta viimeiset kymmenen vuotta ja toivonkin, että muutkin yhdistykset hakisivat kisoja järjestettäväksi. Keskusteluissa on vilissyt kisapaikkatoiveina esimerkiksi Ahvenanmaa, Lappi ja Tampere. Nähtäväksi jää missä päin Suomea pääsemme tulevina vuosina kisaamaan.

Ensi vuonna vuorossa on kuitenkin Kuopion Aliupseerien järjestämä Tahkon kisa.

Ketjut kilisemään!

Tournament Director, Jani Laitinen
Kuvat: Jani Laitinen ja Juha Knuutila

 

  • Alpola ja Vierumäki palvelevat jäseniä

    Alpolassa ja Vierumäen Vöyrissä on tarjolla jäsenille kohtuuhintaista majoitusta vapaa-ajan matkoille. Alpolan autopaikalla voi jatkossa ladata sähköautoa.

  • Valmiuksia ja aatteellista toimintaa

    Suomen Reserviupseeriliitto (RUL) on nimensä mukaisesti reserviupseereiden valmiuksia kehittävä toiminnallinen ja aatteellinen maanpuolustusjärjestö.

  • Kapteeni Nurmiselle kultainen ansiomitali

    Aliupseeriliiton hallitus myönsi kapteeni Jari Nurmiselle Aliupseeriliton kultaisen ansiomitalin. Nurminen työskentelee Ilmasotakoulussa aliupseeriston opintokokonaisuuksien kurssinjohtajana.