Siirry sisältöön

Aliupseeriliiton hallitus 2022

Edustajakokous valitsi Aliupseeriliiton hallitukseen uusia jäseniä erovuoroisten tilalle. Liiton hallitukseen kuuluu puheenjohtajan lisäksi 12 varsinaista jäsentä ja henkilökohtaiset varajäsenet. Jäsenistä puolet on kahden vuoden välein erovuorossa.

Aliupseeriliiton hallituksen tehtävänä on  johtaa, kehittää ja edustaa liittoa.  Liiton sääntöjen mukaan hallitus valitsee varapuheenjohtajat ja työvaliokunnan. Hallitus valmistelee palkkaus- ja muut sopimustavoitteet ja hyväksyy virkaehto- ja muut sopimukset. Hallitus hoitaa liiton taloutta ja sen vastuulla on valmistella edustajakokouksen päätettäväksi muun muassa talousarvio ja toimintasuunnitelma sekä tilinpäätös ja toimintakertomus.

Hallitus ottaa ja erottaa Aliupseeriliiton toimihenkilöt ja sopii heidän työsuhteensa ehdoista. Hallitus myös hyväksyy liiton uudet jäsenyhdistykset.

Aliupseeriliiton hallitus kokoontuu tekemään liittoa koskevia päätöksiä tarpeen mukaan kuudesta kahdeksaan kertaa vuodessa. Hallituksen kokousten pöytäkirjat julkaistaan jäsensivuilla.

Hallitukseen valitut kaudelle 1.1.2022 – 31.12. 2025

Kimmo Alpiranta (Juhopekka Järvinen), Haminan Aliupseerit

Mika Tiitinen (Marko Kilpinen), Keski-Suomen Aliupseerit

Tuomo Ruuskanen (Valtteri Holopainen) Kuopion Aliupseerit

Janne Maula (Piia Gustafsson), Lounais-Suomen Aliupseerit

Kalle Kajan (Pirjo Räisänen), Suomenlahden Aliupseerit

Mika Grön (Timo Sipola), Tampereen Seudun Aliupseerit

Hallituksessa jatkavat vuoden 2023 loppuun

Joni Aittakari, Mikkelin Aliupseerit (Janne Turunen, Lappeenrannan Aliupseerit) 

Milla Asikainen (Pekka Tossavainen), Lapin Aliupseerit

Pasi Jalonen (Karoliina Säntti), Tilannealiupseerit 

Janne Lapakko (Jere Kola), Uudenmaan Aliupseerit  

Tuomas Miromäki (Mika Karhula), Kymenlaakson Aliupseerit 

Kimmo Siika (Sami-Petteri Ylönen), Kanta-Hämeen Aliupseerit

Myös puheenjohtaja Jyrki Surkan kausi jatkuu vuoden 2023 loppuun asti.


  • Aliupseeriliiton edustajakokous 2020

    Aliupseeriliiton edustajakokous pidetään Helsingissä 4.11.2020. Kokous järjestetään koronapandemian takia erityisjärjestelyin, jotta osallistujien on mahdollisimman turvallista osallistua päätöksentekoon.

  • Jäsenetuna mahdollisuus osallistua ja vaikuttaa

    Oma luottamusmies on Aliupseeriliiton tärkein ja näkyvin vaikuttaja hallintoyksikössä. Jäsenetuna saatavien luottamusmiespalveluiden kautta on mahdollista selvittää ja edistää monia työn tekemiseen tai palvelussuhteen ehtoihin liittyvää kysymystä.

  • Kotkan aliupseerit lopettaa toimintansa

    Kotkan aliupseerit ry teki vuosikokouksessaan päätöksen yhdistyksen purkamisesta. Yhdistyksen pitkäaikainen hallituksen jäsen ja puheenjohtaja Kimmo Alpiranta hoitaa yhdistyksen purkamiseen liittyviä käytännön järjestelyjä haikein mielin.