Siirry sisältöön

Aliupseeriliiton hallitus 2022

Edustajakokous valitsi Aliupseeriliiton hallitukseen uusia jäseniä erovuoroisten tilalle. Liiton hallitukseen kuuluu puheenjohtajan lisäksi 12 varsinaista jäsentä ja henkilökohtaiset varajäsenet. Jäsenistä puolet on kahden vuoden välein erovuorossa.

Aliupseeriliiton hallituksen tehtävänä on  johtaa, kehittää ja edustaa liittoa.  Liiton sääntöjen mukaan hallitus valitsee varapuheenjohtajat ja työvaliokunnan. Hallitus valmistelee palkkaus- ja muut sopimustavoitteet ja hyväksyy virkaehto- ja muut sopimukset. Hallitus hoitaa liiton taloutta ja sen vastuulla on valmistella edustajakokouksen päätettäväksi muun muassa talousarvio ja toimintasuunnitelma sekä tilinpäätös ja toimintakertomus.

Hallitus ottaa ja erottaa Aliupseeriliiton toimihenkilöt ja sopii heidän työsuhteensa ehdoista. Hallitus myös hyväksyy liiton uudet jäsenyhdistykset.

Aliupseeriliiton hallitus kokoontuu tekemään liittoa koskevia päätöksiä tarpeen mukaan kuudesta kahdeksaan kertaa vuodessa. Hallituksen kokousten pöytäkirjat julkaistaan jäsensivuilla.

Hallitukseen valitut kaudelle 1.1.2022 – 31.12. 2025

Kimmo Alpiranta (Juhopekka Järvinen), Haminan Aliupseerit

Mika Tiitinen (Marko Kilpinen), Keski-Suomen Aliupseerit

Tuomo Ruuskanen (Valtteri Holopainen) Kuopion Aliupseerit

Janne Maula (Piia Gustafsson), Lounais-Suomen Aliupseerit

Kalle Kajan (Pirjo Räisänen), Suomenlahden Aliupseerit

Mika Grön (Timo Sipola), Tampereen Seudun Aliupseerit

Hallituksessa jatkavat vuoden 2023 loppuun

Joni Aittakari, Mikkelin Aliupseerit (Janne Turunen, Lappeenrannan Aliupseerit) 

Milla Asikainen (Pekka Tossavainen), Lapin Aliupseerit

Pasi Jalonen (Karoliina Säntti), Tilannealiupseerit 

Janne Lapakko (Jere Kola), Uudenmaan Aliupseerit  

Tuomas Miromäki (Mika Karhula), Kymenlaakson Aliupseerit 

Kimmo Siika (Sami-Petteri Ylönen), Kanta-Hämeen Aliupseerit

Myös puheenjohtaja Jyrki Surkan kausi jatkuu vuoden 2023 loppuun asti.


  • Ilma-asejoukkuemestaruus EVP-yhdistykselle

    Ilma-asemestaruuskilpailujen joukkuekilpailu oli kahden yhdistyksen välinen mittelö. Aliupseeriliiton EVP-yhdistyksen joukkue voitti ylivoimaisesti toiseksi tuleen Keski-Suomen Aliupseereiden joukkueen sekä ilmapistooli- että ilmakiväärikilpailussa.

  • Veteraanit tarvitsevat apuamme

    Veteraanien ja heidän puolisoidensa tulotaso on heikko. Veteraanijärjestöjen varainhankinnan päällikkö Pia Mikkonen kertoo, että kunnat ja niiden tarjoamat palvelut poikkeavat suuresti toisistaan. Keräystuotolla on mahdollisuus hieman tasata eriarvoisuutta.

  • Jäsenvakuutuksiin parannuksia

    Aliupseeriliiton jäsenilleen tarjoamat vastuu- ja oikeusturvavakuutukset siirtyvät vakuutusyhtiö Turvaan 1.1.2023 alkaen. Jäsenen vakuutusturva paranee uuden sopimuksen myötä. Vakuutusyhtiön vaihtuminen ei aiheuta katkosta vakuutusturvaan.