Siirry sisältöön

Ansioituneita jäseniä palkittiin

Aliupseeriliitto palkitsi edustajakokouksen päivällisellä ansioituneita jäseniä hopeisilla ja kultaisilla ansiomitaleilla. Tilaisuudessa luovutettiin myös yksi aliupseeriliiton pienoislippu ja julkistettiin vuoden 2021 aliupseeri.

Aliupseeriliiton hallitus myönsi Leena Kososelle  Aliupseeriliiton pienoislipun. Pienoislippu voidaan myöntää henkilölle, jolle on aikaisemmin myönnetty kultainen ansiomitali ja joka on pitkäaikaisella toiminnallaan erityisen ansioitunut Aliupseeriliiton toiminnassa.

Vuoden 2021 aliupseeriksi valittiin sotilasmestari Ari Poutanen.

Aliupseeriliiton hallitus myönsi kolme kultaista ja seitsemän hopeista ansiomitalia. Osa mitalin saajista ei halua nimeään julkaistavan.

Kultainen ansiomitali voidaan myöntää Aliupseeriliiton jäsenelle pitkäaikaisesta ja erityisen ansiokkaasta vapaaehtoistyöstä Aliupseeriliiton tavoitteiden edistämisessä.

Kultainen ansiomitali

Vääpeli Jani Laitinen
Ylivääpeli Tomi Malkamäki
Ylivääpeli Kimmo Siika

Hopeinen ansiomitali

Vääpeli Jouni Jokiniemi
Ylikersantti Kalle Kajan
Ylikersantti Jarkko Luiro
Pursimies Janne Maula
Vääpeli Asta Uusitalo
Vääpeli Antti-Pekka Vepsäläinen
Ylivääpeli Meri Vaaranmaa

Aliupseeriliitto ei järjestänyt vuonna 2019 edustajakokouksen päivällistä koronatilanteen takia. Siksi edustajakokouspäivälliselle oli kutsuttu myös viime vuonna palkitut jäsenet, joille liitto ei voinut viime vuonna koronatilanteen takia luovuttaa ansiomitalia perinteisellä tavalla.

Vuoden 2021 yleismestaruus

Yleismestaruuskilpailu on yhdistysten välinen, kaikki mestaruuskilpailujen lajit huomioiva, laajaa osallistumista ja menestystä mittaava kilpailu. Mestaruuden voittanut yhdistys julkistetaan edustajakokouksen yhteydessä ja yhdistys saa vuodeksi haltuunsa kiertopalkinnon.

Vuoden 2021 yleismestaruuden voitti Keski-Suomen Aliupseerit ry.

  • Ansioituneita aliupseereita palkittiin

    Aliupseeriliitto palkitsi ansioituneita aliupseereita ja tärkeitä yhteistyökumppaneita edustajakokouksen iltajuhlassa 6.11.2019. Tilaisuudessa oli paikalla satakunta aliupseeria ja yhteistyökumppania.

  • Osallistu mestaruuskilpailuihin

    Aliupseeriliitto järjestää vuosittain frisbeegolf-, golf- ja ilma-asemestaruuskilpailut. Aliupseeriliitto järjestää mestaruuskilpailut myös ammunnassa, ampumahiihdossa, hiihdossa ja suunnistuksessa. Nämä kilpailut toteutetaan sotilaiden Suomenmestaruuskilpailujen yhteydessä.

  • Edustajakokouspäätökset 2018

    Aliupseeriliiton edustajakokous valitsi Janne Maulan (34) Aliupseeriliiton hallituksen jäseneksi kaudelle 2018 – 2021. Hänen varajäsenekseen valittiin Olli Hämäläinen (30). Molemmat ovat Lounais-Suomen aliupseerit ry:n jäseniä.