Siirry sisältöön

Ansioituneita aliupseereita palkittiin

Aliupseeriliitto palkitsi ansioituneita aliupseereita ansiomitaleilla edustajakokouksen yhteydessä. Lisäksi tilaisuudessa julkistettiin Vuoden aliupseeri.

Vääpeli Jaakko Vainionpää on valittu Ammattisotilas_PalkitsemisetVuodenAliupseeri2_Kuva_AstaRuuskanenVuoden 2018 aliupseeriksi. Nimitys julkistettiin Aliupseeriliiton edustajakokouksen yhteydessä Hämeenlinnassa 6.11.

Vuoden aliupseeriksi voidaan valita liiton jäsen, joka on ansioitunut palvelustehtävässä, käyttäytyy ja suorittaa palvelustehtävänsä moitteettomasti ja edistänyt oman ammattikuntansa asemaa merkittävästi. Vuoden aliupseeri valitaan jäsenyhdistysten tekemien perusteltujen kirjallisten esitysten perusteella.  Myös liiton hallituksen jäsenet ja yksittäiset jäsenet voivat tehdä esityksiä vuoden aliupseeriksi.

>> Lue Jaakko Vainionpään haastattelu(avautuu uuteen ikkunaan)

Ammattisotilas_palkitsemiset1_Kuva_Riikka KankareAliupseeriliiton hallitus myönsi ansioituneille aliupseereille liiton hopeisia ja kultaisia ansiomitaleita. Mitalit luovutettiin edustajakokouspäivällisellä.  Kultaisen ansiomitalin saivat puheenjohtaja Jyrki Surkka ja toimistosihteeri Jaana Pakarinen. Hopeisen ansiomitalin saivat Jouni Ahola, Kimmo Alpiranta, Jani Erkkilä, Kari Laaksonen, Jani Laitinen, Pietari Lehtivaara, Juha Mäntynen, Mikko Partiainen, Janne Randelin, Pirjo Räisänen, Sami Viitaniemi, Joni Wallin ja Sami-Petteri Ylönen.

Edustajakokouksen yhteydessä julkaistiin myösAmmattisotilas_palkitsemiset7_Kuva_AstaRuuskanen Aliupseeriliiton yleismestaruus. Yleismestaruus myönnetään yhdistykselle, jonka jäsenet ovat menestyneet liiton urheilumestaruuskilpailuissa parhaiten kuluvan vuoden aikana. Vuoden 2018 yleismestaruus meni tänä(kin) vuonna Keski-Suomen Aliupseerit ry:lle.

Edustajiston kokous kutsui sotilasammattihenkilö (evp) Liisa Lottasen Aliupseeriliiton kunniajäseneksi.

>> Lue Liisa Lottasen haastattelu

Kuvat: Riikka Kankare ja Asta Ruuskanen  • Turvaa kesälomahaaveillesi

    Kesäloma ja ulkomaanmatka! Merivesi kimaltelee auringossa, valkoiselle hiekalle on levitelty sinne tänne rantatuoleja ja pyyhkeitä. Mitä tekisit tänään? Haluaisitko vain makoilla rannalla pulahtaen välillä meriveteen vai lähtisitkö kiertelemään kaupungin nähtävyyksiä?

  • Alpola ja Vierumäki palvelevat jäseniä

    Alpolassa ja Vierumäen Vöyrissä on tarjolla jäsenille kohtuuhintaista majoitusta vapaa-ajan matkoille. Alpolan autopaikalla voi jatkossa ladata sähköautoa.

  • Ylä-Savon Kartingkilpailut

    Aliupseeriliiton jäsenyhdistykset järjestävät jäsenilleen monenlaista toimintaa. Ylä-Savon Aliupseerit järjesti jäsenilleen jännittävän kartingkilpailun.