Siirry sisältöön

Aliupseeriliiton jäsentutkimus lokakuussa

Aliupseeriliitto selvittää lokakuussa Puolustusvoimien palveluksessa olevien jäsenten näkemyksiä liiton edunvalvonnasta ja jäsenpalveluista. Tutkimuksen toteuttaa Taloustutkimus.

Jäsentutkimuksen tavoitteena on selvittää Puolustusvoimien palveluksessa olevien jäsenten näkemyksiä edunvalvonnan tavoitteista ja niiden toteuttamisesta sekä käytännön edunvalvontatyöstä. Lisäksi tutkimuksessa selvitetään jäsenten näkemyksiä edunvalvontaa tukevan järjestötoiminnan tavoitteista ja niiden toteutumisesta sekä liitto- että yhdistystasolla. Tutkimuksessa selvitetään myös liiton tarjoamien muiden jäsenpalvelujen tarpeellisuutta ja toimivuutta.

Ammattisotilaiden edunvalvonta on Aliupseeriliiton päätehtävä. Puheenjohtaja Jyrki Surkka pitää tärkeänä, että liiton johdolla hyvä tilannekuva siitä, miten ammattisotilaat kokevat liiton edunvalvonnan.

–  Haluamme selvittää, ovatko jäsenet tyytyväisiä edunvalvontaan ja luottamusmiespalveluihin. Kartoitamme samalla jäsenten näkemyksiä yhdistysten ja liiton toiminnasta sekä liiton viestinnästä ja jäseneduista.

Surkka toivoo, että jokainen jäsen varmistaa, että hänellä on jäsenrekisterissä voimassa oleva sähköpostiosoite, mihin kysymyslomakelinkki voidaan lähettää.

Jokainen Puolustusvoimien palveluksessa oleva jäsenemme saa mahdollisuuden vastata, mikäli hänellä on jäsenrekisteritiedoissa toimiva sähköpostiosoite. Jotta pystymme suuntaamaan edunvalvontaa niihin asioihin, mitkä ovat jäsenille tärkeitä, toivon mahdollisimman monen kertovan oman mielipiteensä kysyttävistä asioista.

Tutkimus toteutetaan lokakuussa. Ensimmäiset tulokset esitellään jäsenyhdistysten valitsemille edustajakokousedustajille marraskuun alussa. Tulokset esitellään koko jäsenistölle 9.12. ilmestyvässä Ammattisotilas-lehdessä.


Teksti: Asta Ruuskanen

  • Turvaa kesälomahaaveillesi

    Kesäloma ja ulkomaanmatka! Merivesi kimaltelee auringossa, valkoiselle hiekalle on levitelty sinne tänne rantatuoleja ja pyyhkeitä. Mitä tekisit tänään? Haluaisitko vain makoilla rannalla pulahtaen välillä meriveteen vai lähtisitkö kiertelemään kaupungin nähtävyyksiä?