Siirry sisältöön

Kainuulaiset talkooapuna Invalassa

Tervareitin Aliupseerien puheenjohtaja kokosi syksyllä jäsenensä auttamaan Kajaanin seudun invalidiyhdistystä Kesäkoti Invalan rakennusten ja piha-alueen huoltotöissä.

Ammattisotilas_Talkoot2_Tervareitti_Kuva_VilleHeikkilä

Kuvat: Ville Heikkilä

Puheenjohtaja Ville Heikkilä kertoo,että vapaaehtoiset kävivät syksyn aikana kaksi kertaa talkookeikalla.

Ensimmäisellä kerralla puhdistimme kymmenen rakennuksen katot ja rännit havunneulasista. Toisella kerralla kaadoimme puita pihapiiristä. Puut olivat vanhoja, isoja mäntyjä. Niin isoja, että ei kädet riittäneet ympäri. Pätkimme puut ja siivosimme jätökset.

Idea talkooavun antamisesta virisi viime kesänä Aliupseeriliiton haulikkomestaruuskisojen aikana. Tervareitin yhdistys organisoi kilpailun ja järjesti sen yhteydessä myös vapaamuotoisen kesätapahtuman aliupseereille.

Ajatus talkoista lähti siitä, kun haulikkokisojen aikaan pidettiin jäsentapahtuma Invalassa. Kun isäntien kanssa katselimme paikkoja, heräsi ajatus, että nämä taitavat tarvita apua.

Siitä se ajatus sitten lähti. Heikkilä oli tapahtuman jälkeen yhteydessä invalidiyhdistyksen puheenjohtajaan ja tarjosi talkooapua. Apu otettiinkin avosylin vastaan. Talkooporukka kasattiin sähköpostilla ja puhelimitse. Heikkilä on innoissaan uudesta toimintamuodosta. Hän on myös hieman hämmennyksissään yhdistyksen saamasta positiivisesta ja ylistävästä palautteesta.

Fiilis on kyllä kaikilla hyvä ja positiivinen. Porukkaa ei ollut nyt viime kerralla hirveästi mutta hommat saatiin hoidettua. Toivottavasti positiivinen julkisuus herättää myös muita jäseniä että kannattaa osallistua. Ainakin toivon että näin tapahtuu.

Yhdistys on sopinut Kajaanin seudun invalidit ry:n kanssa jatkavansa talkooapua.

Talvi tulee ja lumia pitää pudotella katolta.

Talkooavun antaminen johti siihen, että Tervareitin aliupseerit ry:n jäsenet saavat Invalan tilojen käytöstä tuntuvan alennuksen. Koska tila on veloituksetta Tervareitin käytettävissä, yhdistys myös suunnittelee pitävänsä pikkujoulunsa siellä.

Kajaanin seudun invalidit ry:n tarkoituksena on edistää liikunta- ja toimintaesteisten ihmisten mahdollisuuksia toimia yhteiskunnan yhdenvertaisina jäseninä ja valvoa heidän oikeuksiaan yhteiskunnassa sekä kehittää heidän mahdollisuuksiaan yhdessäoloon ja harrastustoimintaan.

  • Mika Tiitisestä Aliupseeriliiton puheenjohtaja

    Aliupseeriliiton edustajakokous valitsi Mika Tiitisen puheenjohtajaksi 1.1. alkavalle kaudelle. Kokous valitsi myös hallituksen jäsenet erovuoroisten tilalle. Kokouksessa vahvistettiin liiton strategia kaudelle 2024 – 2027 sekä tulevan vuoden toimintasuunnitelma ja talousarvio.

  • Mika Tiitinen SAK:n aluetoimikunnan puheenjohtajaksi

    Aliupseeriliiton varapuheenjohtaja Mika Tiitinen on valittu SAK:n Keski-Suomen aluetoimikunnan puheenjohtajaksi kaksivuotiskaudeksi. Jani Laitinen Keski-Suomen aliupseerit ry:stä jatkaa aluetoimikunnan jäsenenä.

  • Alpolan ensimmäinen kesä

    Alpolan varauskalenteri alkoi täyttyä heti kun jäsensivujen uusi varauskalenteri avattiin toukokuussa. Lomakauden aikana Alpola toimi tukikohtana monen jäsenen lomamatkalla.