Siirry sisältöön

Työssä jaksaminen kiinnosti Kuopiossa

Kuopion Aliupseerien järjestöpäivän teemana oli työssä jaksaminen. Järjestöpäivä liittyy Osaava jäsen kampanjaan, jonka jalkauttaminen aloitettiin Aliupseeriliitossa vuonna 2016. Kuopion Aliupseerien puheenjohtaja Tuomo Ruuskanen avasi tilaisuuden toteamalla aiheen olevan rankka. Hän lupasi osallistujille, että asiaa käsitellään ilman otsaryppyjä.

Karjalan lennoston sosiaalikuraattori Kaisa Kajo toi terveiset paikallisen toiminnan ytimestä. Tarjolla oli paljon tietoa tukitoimista, mitä paikallinen lennosto tarjoaa. Kajon esitys tarjosi työssä jaksamisen lisäksi siitä johtuvien lieveilmiöiden normitietoa. Paikalla olleet tietävät nyt, miten työnantajan koneisto pelaa muun muassa kiusaamistapauksissa. Ammattisotilas_Kuopio_järjestöpäivä_Kuva_TerhoEironen

Tilaisuudessa käytiin läpi työilmapiirikyselyjen yleisiä havaintoja kolmelta edelliseltä vuodelta. Tarkemmin pureuduttiin omiin kyselyihin, tuloksiin ja mahdollisiin puolustushaarojen omiin toimenpiteisiin työssä jaksamisen edistämisessä.

Minulla oli myös mahdollisuus kertoa tapahtumaan osallistuville uuden virkaehtosopimuksen neuvottelutuloksesta.

Järjestöpäivä on jäsenten omalla ajalla tapahtuvaa jäsentoimintaa. Olikin ilahduttavaa nähdä runsas osallistuminen tapahtumaan. Kokoustilassa istumisen jälkeen paikalla olleet pääsivät vielä virkistymään paikallisen jääkiekko-ottelun liigatiimellykseen. Kokonaisuutena tapahtuma oli onnistunut ja on tärkeää, että yhdistykset järjestävät vastaavan kaltaisia tapahtumia jäsenilleen. Ai niin, Kalpa voitti.

Lisätietoa aiheesta: PVHSM TYÖTURVALLISUUS 081 – PEHENKOS TYÖKYVYN TUKIOHJELMA

Normitietokannasta löytyvä paketti sisältää kattavasti tietoa työkykyyn liittyviä heijastusvaikutuksia, niiden tunnistaminen ja ratkaisuvaihtoehdot. Asiaan vihkiytymätön saa paljon informaatiota liitteissä olevan koulutuspaketin kautta.


Teksti ja kuvat: Terho Eironen

Valtakunnallinen pääluottamusmies

  • EVP-yhdistys 15 vuotta

    Aliupseeriliiton EVP-yhdistys täytti viime vuonna 15 vuotta. Yhdistys vietti syntymäpäiviään Vierumäellä marraskuussa vuosikokouksen ja yhdessäolon merkeissä.

  • Turvallisin mielin matkalle Aliupseeriliiton jäsenkortin kanssa

    Passi, lentoliput… Entä liiton jäsenkortti? Jos nämä kaikki tulivat mukaan, voit aloittaa matkasi levollisin mielin. Matkustaessa on hyvä rentoutua ja nauttia olostaan ulkona arjen rattaista. Silloin voi kuitenkin myös sattua kaikenlaista.

  • Alpola jäsenkäyttöön huhtikuussa

    Pasilan asunnon nimeksi tuli Alpola. Kolmen makuuhuoneen nimiksi tulivat Värvätty, Sotilasammattihenkilö ja Aliupseeri. Jäsensivuilla toteutettuun jäsenäänestykseen osallistui 60 jäsentä. Voittajaehdotukset palkittiin lahjakorteilla. Lisäksi kaikkien osallistujien kesken arvottiin yllätyspalkintoja.