Siirry sisältöön

Veteraanit tarvitsevat apuamme

Veteraanien ja heidän puolisoidensa tulotaso on heikko. Veteraanijärjestöjen varainhankinnan päällikkö Pia Mikkonen kertoo, että kunnat ja niiden tarjoamat palvelut poikkeavat suuresti toisistaan. Keräystuotolla on mahdollisuus hieman tasata eriarvoisuutta.

Mikkonen kertoo, että keräystuotolla järjestöt Ammattisotilas_veteraanityö4_Kuva_AstaRuuskanenvoivat auttaa kun veteraani tai hänen puolisonsa tai leskensä tarvitsee nopeasti apua. Apua he tarvitsevat tyypillisesti muun muassa seuraaviin asioihin

  • Lääke- ja hoitokulut, hammaslääkäri, jalkahoito

  • Julkinen hoitopalvelu ei ole täysin ilmaista

  • Silmälasit

  • Matka- ja kuljetusapu

  • Sotainvalidien avustajatoiminta

Mikkosen mukaan sotiemme Veteraaneista yli puolet saa erittäin pientä eläkettä. Heidän bruttokuukausitulonsa on pienimmillään 923,18 € / kuukaudessa.

Lääkekulujen nousu, sairaalassa vietetyt jaksot, apuvälineiden hankinta tai liikkumista helpottavien kodin kunnostusten tarve horjuttaa pienituloisen veteraanin arjen. Keräystuottoa tarvitaan helpottamaan veteraanien korkean iän tuomia yllätyksellisiä rahallisia tarpeita, jotta rauhaisa elämän ilta omassa kodissa voisi jatkua.

Halukkailla auttajilla on mahdollisuus osallistua keräykseen monin eri tavoin. Mikkonen kertoo, että perinteisen varusmieskeräyksen rahat käytetään aina keräyspaikkakunnan veteraanien auttamiseen. Tällä hetkellä on käynnissä myös Suomi 100 –vuotta kampanja. Kampanjatuotteita ostamalla voi tukea veteraaneja.

Ammattisotilas_aliupseeri_Veteraaniilmoitus


Teksti ja kuvat: Asta Ruuskanen

  • Uusia toimintamalleja vuosikokouksiin

    Hallituksen etäkokoukset ovat jo rutiinia yhdistyksissä. Useimmille vuosikokouksen toteuttaminen etänä on tähän asti ollut uutta. Pandemian takia etäkokoukset ovat mahdollisia, vaikka yhdistyksen sääntöjen mukaan se ei olisikaan mahdollista.

  • Monipuolista liikuntaa varuskunnissa

    Suomen Sotilasurheiluliitto ry on valtakunnallinen liikuntajärjestö, joka tuottaa yhdessä varuskunnissa toimivien jäsenseurojensa kanssa vapaa-ajan liikuntapalveluja puolustusvoimien ja rajavartiolaitoksen varusmiehille, henkilökunnalle, henkilökunnan perheille sekä evp-henkilöstölle.

  • Kenestä Vuoden 2021 aliupseeri?

    Vuoden aliupseeriksi voidaan valita Aliupseeriliiton jäsen, joka on ansioitunut palvelustehtävässä, käyttäytyy ja suorittaa palvelustehtävänsä moitteettomasti ja edistänyt oman ammattikuntansa asemaa merkittävästi