Siirry sisältöön

Mika Tiitinen SAK:n aluetoimikunnan puheenjohtajaksi

Aliupseeriliiton varapuheenjohtaja Mika Tiitinen on valittu SAK:n Keski-Suomen aluetoimikunnan puheenjohtajaksi kaksivuotiskaudeksi. Jani Laitinen Keski-Suomen aliupseerit ry:stä jatkaa aluetoimikunnan jäsenenä.

Tiitinen kertoo, että SAK:laisen ammattiyhdistysliikkeen alueellista yhteistoimintaa ohjataan aluetoimikunnassa. Aluetoimikuntaan kuuluvat alueen paikallisjärjestöjen puheenjohtajat tai varapuheenjohtajat ja aluekokouksen päättämä määrä muita paikallisjärjestöjen edustajia sekä aluetoimikunnan kutsumat asiantuntijat.

–   Uuden aluetoimikunnan kokoonpano on puheenjohtaja sekä 20 jäsentä. SAK:n edustajiston varsinaiset jäsenet kutsutaan myös kokouksiin. Lisäksi kokouksiin kutsutaan SAK:laisten liittojen toimitsijat ja SAK:n nuorten toimintaryhmän edustajat puhe- ja esitysoikeudella.

Aluetoimikunnan tehtävänä on edistää SAK:laisia näkemyksiä maakunnallisessa edunvalvonnassa, yhdessä ammattiliittojen aluetoimistojen kanssa.

–   Toimikunta muun muassa käsittelee aluekehittämistä koskevia asioita, tekee esityksiä, antaa lausuntoja ja pitää yhteyksiä maakuntien hallintoviranomaisiin sekä muihin alueen kehittämiseen vaikuttaviin tahoihin. Toimikunta myös tukee paikallisjärjestöjen toimintaa ja edistää niiden seudullista yhteistyötä.

 

Tiitinen_Ruoppala_Kuva_JaniLaitinen

Pöydän ääressä kokouksen sihteerinä toiminut Keski-Suomen aluejohtaja Ahti Ruoppila (vas) ja kokouksen puheenjohtajana toiminut uusi aluetoimikunnan puheenjohtaja Mika Tiitinen. Kuva: Jani Laitinen

Kokoava ja tukeva rooli

Puheenjohtaja johtaa aluetoimikunnan toimintaa. Tiitinen tulee tekemään tiivistä yhteistyötä alueella toimivan SAK:n aluejohtajan Ahti Ruoppilan sekä palkansaajien tavoitteita lähellä olevien organisaatioiden kanssa.

–   SAK:laisen kentän näkyväksi tekeminen on tärkeää koska näkymättömyys ei vie asiaamme eteenpäin. Näen roolini aluetoimikunnassa edunvalvontakenttää kokoavana ja tukevana tehtävänä. Keski-Suomessa on noin 50000 SAK:laisiin liittoihin kuuluvaa jäsentä, joten haastetta piisaa.

Tiitinen aikoo kaksivuotiskautensa aikana vierailla eri ammattiliittojen kokouksissa, tapahtumissa sekä työpaikoilla yhdessä SAK:n aluejohtajan kanssa.

Aliupseeriliiton puheenjohtaja Mika Oranen pitää Tiitisen valintaa erittäin merkittävänä päänavauksena, tunnustuksena ja luottamuksen osoituksena Aliupseeriliitolle ja erityisesti Mika Tiitisen tekemälle edunvalvonta- ja järjestötyölle Keski-Suomessa.

–        Liiton varapuheenjohtajilla on tärkeä rooli sekä edunvalvonta-asioiden edistämisessä että järjestötoiminnan kehittämisessä. Aluetoimikunta on erinomainen foorumi tässä työssä. Samalla avautuu myös kokonaan uusi raskaan sarjan vaikutuskanava Aliupseeriliiton tavoitteiden toteuttamisessa SAK-perheessä.


Asta Ruuskanen

  • Kenestä Vuoden 2021 aliupseeri?

    Vuoden aliupseeriksi voidaan valita Aliupseeriliiton jäsen, joka on ansioitunut palvelustehtävässä, käyttäytyy ja suorittaa palvelustehtävänsä moitteettomasti ja edistänyt oman ammattikuntansa asemaa merkittävästi

  • Kilpailua hyvässä hengessä

    Lauantaiaamu klo 8.00. +2 astetta lämmintä ja kevyt sade. Siinäpä lähtökohdat Aliupseeriliiton frisbeegolfmestaruuskilpailuun.

  • Antin jäähyväiset

    Antin kynästä -palstallaan terävällä kynällä kirjoittavan Antti Kymäläisen viimeisen kolumni julkaistaan tässä lehdessä. Viiden vuoden aikana Ammattisotilaassa on julkaistu 33 Antin kynästä -kolumnia.