Siirry sisältöön

Tähtäimessä kenttäkelpoisuus

Reserviläisurheiluliiton liikuntatapahtumiin osallistuu vuosittain noin 120.000 henkilöä. Valtaosa tilaisuuksista on monipuolisia kuntoliikuntatapahtumia. Myös kilpailut ja reserviläisten kenttäkelpoisuutta suoraan edistävät tapahtumat ovat suosittuja.

Reserviläisurheiluliitto on valtakunnallinen liikunta- ja urheilujärjestö. Resul1Sen tehtävänä on kohottaa jäsenyhdistystensä jäsenistön peruskuntoa ja kenttäkelpoisuutta sekä kehittää jäsenyhdistystensä jäsenistön maanpuolustustaitoja sotilasluonteisen urheilun ja liikunnan avulla. Lisäksi liiton tehtävänä on kehittää ja tarjota maanpuolustustaitoja ja kenttäkelpoisuutta tukevia sotilasluonteisen urheilun ja liikunnan palveluja

Reserviläisurheiluliiton jäsenliittoja ovat Suomen Reserviupseeriliitto, Reserviläisliitto, Maanpuolustuskiltojen liitto ja Suomen Rauhanturvaajaliitto.  Toiminnanjohtaja Risto Tarkiaisen mukaan jäsenliitoissa on yhteensä noin 80000 jäsentä. Liitto toimii valtakunnallisesti ja sillä on tapahtumia eri puolilla Suomea.

– Reserviläisurheiluliitto on organisoinut toimintansa jäsenliittojen sekä Reserviupseeriliiton ja Reserviläisliiton piirien kautta. Käytännössä jäsenliittojen kenttätoimijat toteuttavat liiton kuntoliikunta- ja kilpailutapahtumia.

Resul2Vaikka urheilutapahtumien asiakkaat ovat pääosin jäsenliittojen jäseniä, on tarjonnassa tapahtumia, jotka ovat kaikille avoimia. Näitä ovat esimerkiksi erilaiset jotokset.

Tarkiainen kertoo, että myös virassa olevia sotilaita ja evp-sotilaita osallistuu jossakin määrin Reserviläisurheiluliiton tapahtumiin. He osallistuvat erityisesti jotoksiin ja ampumatilaisuuksiin.

Tarkiainen näkee, että aliupseereille voisi löytyä vapaaehtoistöitä liikunnan ja reserviläisten kenttäkelpoisuuden kehittämisen parissa.

– Uskon, että heille voisi avautua tehtäviä erityisesti kilpailutoiminnan järjestelytehtävissä ja kilpailuihin osallistumalla.

>> Lisätietoa Reserviläisurheiluliiton liikuntatarjonnasta(avautuu uuteen ikkunaan)

IMG_0449


Teksti: Asta Ruuskanen

Kuvat: Reserviläisurheiluliitto

  • Vuoden 2022 mestaruuskilpailut

    Aliupseeriliitto järjestää vuonna mestaruuskilpailuja, joihin kaikki jäsenet ovat tervetulleita. Ilma-ase-, frisbeegolf- ja golfmestaruuskilpailujen ajankohdat on julkaistu.

  • Edustajakokous 2022

    Aliupseeriliiton jäsenyhdistykset kokoontuivat edustajakokoukseen tekemään päätöksiä Aliupseeriliiton toiminnasta ja taloudesta ja linjaamaan edunvalvontatavoitteita. Kokous pidettiin marraskuun alussa Kouvolassa.