Siirry sisältöön

Jyrki Surkka suosittelee näitä kirjailijoita

Olen lukijaprofiililtani aika on/off-mies. Siksi lukemiseni keskittyy yleensä loma-ajalle. Minulla on nimittäin lähes pakottava tarve saada kirja luetuksi saman tien kun aloitan sen.

Olen intohimoinen kotimaisten dekkareiden ystävä. Toki myös ulkomaiset tyylilajin edustajat ovat tuttuja mutta kerron tässä nyt muutamasta kotimaisesta vaihtoehdosta.Ammattisotilas_Lukunurkkaus_KuvaAstaRuuskanen

Viime aikoina olen keskittynyt oikeastaan kolmen eri kirjailijan tuotantoon. He ovat Jarkko Sipilä, Seppo Jokinen ja Christian Rönnbacka. Nämä kiehtovat minua erityisesti , koska kaikki ovat hieman erilaisia ja kaikissa on selkeä, oikeastaan jo pitkään jatkunut tarina päähenkilön osalta.

Sipilän komisario Kari Takamäki johtaa murharyhmän toimintaa Helsingissä. Helsinkiläisenä on mukavaa lukea tarinaa, joka liikkuu usein hyvinkin tutuilla alueilla. Murharyhmän henkilöt ovat myös hyvin toden tuntuisia ja on helppoa heittäytyä tarinan vietäväksi. Sipilä käsittelee myös järjestäytyneen rikollisuuden lonkeroita varsin asiantuntevasti ja toden tuntuisesti.

Komisario Koskinen Tampereelta on Seppo Jokisen luoma hahmo. Myös hän johtaa väkivaltarikosten tutkintaa kollegansa Takamäen tavoin. Koskinen on erilainen persoona kuin Takamäki, myös hänen tiiminsä henkilöt on kirjoitettu hyvin todellisiksi hahmoiksi. Kirjoissa keskitytään yleensä Tampereen alueella tapahtuneisiin henkirikoksiin jotka usein ovat elämän surullisten hahmojen tekemiä, ei niinkään ammattirikollisten kovasta maailmasta.

Rönnbacka taas on kirjoittanut hahmon nimeltä Antti Hautaniemi, rikosylikonstaapelin Porvoon poliisista. Hautaniemi on näistä sankareista selkeästi ”kovin jätkä”, näistä kirjoista ei actionia puutu, Hautaniemi toimii välillä jo oikean supersankarin tavoin.

Nämä kolme kirjailijaa muodostavat tällä hetkellä omat suosikkini. Luen toki myös muita mutta nämä ansaitsevat tulla nostetuksi esiin. Kaikki kolme kirjailijaa ovat myös Crime Time -kustantamon kirjailijoita. Aliupseeriliiton jäsenetuna saamme 15 %:n alennuksen heidän verkkokaupastaan. Ohjeet ja alennuskoodit löytyvät kirjauduttuasi jäsensivuille.

Mukavia lukuhetkiä kotimaisten dekkareiden parissa!

Jyrki Surkka, valtakunnallinen pääluottamusmies

PS. Odotan jo innolla huhtikuussa olevaa lomaa. Useampi kirja on jo varattu mukaan otettavaksi palmujen katveeseen.


  • Leirinuotiolla

    Kesäinen luonto tuo mukanaan upeita luonnon antimia, joiden hyötykäyttö kuuluu jokaisen sotilaan selviytymistaitoihin. Seuraavat ohjeet riittää kahdelle henkilölle pääruoaksi, tai neljälle lisäkkeeksi kalan tai lihan seuraksi. Pienillä esivalmisteluilla tämä on nopea ja helppo nuotioruoka.

  • Pidä matkatavarat turvassa lomalla

    Pakatessa hyvä muistisääntö on ottaa matkalle mukaan vain tavaraa, jonka häviäminen ei kaada maailmaasi. Matkalla sattuu ja tapahtuu ja korvaamattomin omaisuus kannattaa jättää kotiin.

  • MarsMars auttaa liikkumaan

    Puolustusvoimien MarsMars-sovellus tukee sotilaita fyysisen suorituskyvyn ylläpitämisessä. Sovellus sopii sekä aloittelevalle kuntoilijalle että kokeneemmalle liikkujalle. Aliupseeriliiton pääluottamusmies Terho Eironen on yksi sovelluksen käyttäjistä.