Siirry sisältöön

Jyrki Surkka suosittelee näitä kirjailijoita

Olen lukijaprofiililtani aika on/off-mies. Siksi lukemiseni keskittyy yleensä loma-ajalle. Minulla on nimittäin lähes pakottava tarve saada kirja luetuksi saman tien kun aloitan sen.

Olen intohimoinen kotimaisten dekkareiden ystävä. Toki myös ulkomaiset tyylilajin edustajat ovat tuttuja mutta kerron tässä nyt muutamasta kotimaisesta vaihtoehdosta.Ammattisotilas_Lukunurkkaus_KuvaAstaRuuskanen

Viime aikoina olen keskittynyt oikeastaan kolmen eri kirjailijan tuotantoon. He ovat Jarkko Sipilä, Seppo Jokinen ja Christian Rönnbacka. Nämä kiehtovat minua erityisesti , koska kaikki ovat hieman erilaisia ja kaikissa on selkeä, oikeastaan jo pitkään jatkunut tarina päähenkilön osalta.

Sipilän komisario Kari Takamäki johtaa murharyhmän toimintaa Helsingissä. Helsinkiläisenä on mukavaa lukea tarinaa, joka liikkuu usein hyvinkin tutuilla alueilla. Murharyhmän henkilöt ovat myös hyvin toden tuntuisia ja on helppoa heittäytyä tarinan vietäväksi. Sipilä käsittelee myös järjestäytyneen rikollisuuden lonkeroita varsin asiantuntevasti ja toden tuntuisesti.

Komisario Koskinen Tampereelta on Seppo Jokisen luoma hahmo. Myös hän johtaa väkivaltarikosten tutkintaa kollegansa Takamäen tavoin. Koskinen on erilainen persoona kuin Takamäki, myös hänen tiiminsä henkilöt on kirjoitettu hyvin todellisiksi hahmoiksi. Kirjoissa keskitytään yleensä Tampereen alueella tapahtuneisiin henkirikoksiin jotka usein ovat elämän surullisten hahmojen tekemiä, ei niinkään ammattirikollisten kovasta maailmasta.

Rönnbacka taas on kirjoittanut hahmon nimeltä Antti Hautaniemi, rikosylikonstaapelin Porvoon poliisista. Hautaniemi on näistä sankareista selkeästi ”kovin jätkä”, näistä kirjoista ei actionia puutu, Hautaniemi toimii välillä jo oikean supersankarin tavoin.

Nämä kolme kirjailijaa muodostavat tällä hetkellä omat suosikkini. Luen toki myös muita mutta nämä ansaitsevat tulla nostetuksi esiin. Kaikki kolme kirjailijaa ovat myös Crime Time -kustantamon kirjailijoita. Aliupseeriliiton jäsenetuna saamme 15 %:n alennuksen heidän verkkokaupastaan. Ohjeet ja alennuskoodit löytyvät kirjauduttuasi jäsensivuille.

Mukavia lukuhetkiä kotimaisten dekkareiden parissa!

Jyrki Surkka, valtakunnallinen pääluottamusmies

PS. Odotan jo innolla huhtikuussa olevaa lomaa. Useampi kirja on jo varattu mukaan otettavaksi palmujen katveeseen.


  • Leirinuotiolla

    Kesä saapuu, eli on aika avata grillikausi. Nuotioherkuksi valikoitui tällä kertaa ns ”ristiinnaulittua kanaa, joka saa makunsa tahmeasta konjakkimarinadista. Kylkeen sopii esimerkiksi koivukranssissa poltettuja paprikoita sekä sinappidippi.

  • Leirinuotiolla

    Syksy on saapunut, ja sen mukana on metsä täynnä herkullisia sieniä joiden tunnistamiseen ei vaadita paljoa työtä. Suomen metsissä onkin arviolta n.500 eri ruokasieneksi kelpaavaa lajiketta, joten niiden tunnistaminen myrkyllisistä saattaa olla elintärkeä taito syysmetsässä selviytymisen kannalta.

  • Sotilasmusiikkia kesällä 2020

    Tuleva kesä on taas täynnä hienoja mahdollisuuksia nauttia sotilasmusiikista. Hamina Tattoo, vartioparaatit, MIL-Espa-konsertit ja Varusmiessoittokunnan konserttikiertueet tarjoavat lukuisia tilaisuuksia kuunnella sotilassoittokuntia.