Siirry sisältöön

Viisi vinkkiä huolettomaan kesäreissuun

Passi, hammasharja ja TaskuTurva-sovellus. Mitä muuta pitikään muistaa ennen reissuun lähtöä? Ota vakuutuskumppanimme Turvan vinkit haltuun valmistautuessasi matkalle lähtöön.

Tarkista vakuutusturvasi

Aliupseeriliiton jäsenenä sinun ei tarvitse murehtia vakuutusasioista matkaillessasi. Liiton kautta olet vakuutettu Turvassa vapaa-ajan matkustajavakuutuksella, joka on voimassa sen vuoden loppuun, jolloin täytät 68 vuotta. Matkustajavakuutuksesta korvataan esimerkiksi matkalla alkaneen sairauden tai sattuneen tapaturman hoitokuluja ilman euromääräistä ylärajaa, sekä matkan peruuntumisesta ja keskeytymisestä aiheutuvia kuluja. Vakuutettuina ovat myös vakuutetun mukana matkustavat alle 20-vuotiaat lapset ja lapsenlapset.

Jäsenenä vakuutusturvaasi kuuluvat myös matkatavara-, matkavastuu- ja matkaoikeusturvavakuutukset. Tarkemmat lisätiedot vakuutuksista löydät TaskuTurva-sovelluksesta tai osoitteesta turva.fi/aliupseeriliitto.

Varmista passin voimassaolo ajoissa

Tarkista passin ja muiden matkustusasiakirjojen voimassaolo hyvissä ajoin ennen matkaa. Passista kannattaa myös ottaa matkalle kopio sekä tallentaa kuva itselle esimerkiksi pilvipalveluun, josta se löytyy tarvittaessa.

Lataa TaskuTurva-sovellus puhelimeesi ennen reissuun lähtöä

TaskuTurva on ilmainen sovellus Turvan asiakkaille ja liittonsa kautta Turvassa vakuutetuille ammattiliittojen jäsenille. Sovelluksesta löydät matkavakuutuskorttisi sekä luotettavan lääkärin yhteystiedot ulkomailla. Hätätilanteissa saat sovelluksen kautta myös helposti yhteyden matkavahinkoasioita hoitavaan SOS-hätäpalveluun. SOS auttaa matkailijoita suomen kielellä vuoden jokaisena päivänä ympäri vuorokauden. Lue lisää ja lataa sovellus puhelimeesi osoitteessa turva.fi/taskuturva.

Lääkkeet ja reseptit ajan tasalle

Omien lääkkeiden riittävyys ja reseptien voimassaolo on hyvä tarkistaa ennen matkalle lähtöä. Jos jokin perussairaus vaivaa tai tarvitset muuta säännöllistä lääkitystä, lääkkeitä on syytä varata mukaan tarpeeksi myös yllättävien tilanteiden varalta. Voit tarvita reseptilääkkeidesi reseptejä tullissa todistaaksesi, että sinulla on oikeus kuljettaa henkilökohtaisia lääkkeitä mukanasi. Matkaa varten saat lääkkeidesi englanninkieliset reseptit apteekista.

Rokotukset kuntoon

Matkustajavakuutuksesta ei korvata rokotuksia, mutta niistä huolehtiminen kannattaa: vaikka vakuutus korvaisikin matkalla tarttuneen taudin hoitokustannukset, on pitkään odotettu matka auttamatta pilalla sairaalassa toipuessa. Maakohtaiset rokotussuositukset löydät esimerkiksi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen verkkosivuilta.

Teksti ja kuva: Vakuutusyhtiö Turva

  • Sinustako Frisbeegolf-mestari?

    Aliupseeriliiton Frisbeegolf-mestaruuskilpailut järjestetään lauantaina 20.5.2017 Urheiluopisto Kisakeskuksessa Pohjankurussa ja Kodin tavaratalo Frisbeegolf-parkissa. Kilpailuun voivat osallistua kaikki aliupseeriliiton jäsenet. Kilpailussa heitetään naisten ja miesten sarjoissa

  • Sotilasmusiikin kesä 2024

    Helsingin vartioparaatit ja eri puolilla Suomea järjestettävät MILjazz-tapahtumat viihdyttävät yleisöä kesän aikana. Tilaisuudet ovat maksuttomia.

  • Sotilasmusiikin kesäkausi

    Sotilasmusiikki näkyy ja kuuluu tulevana kesänä eri puolilla Suomea. Vartioparaati, MIL-Espa ja Puolustusvoimien kesäkiertue tuovat sotilasmusiikin osaksi kesänviettoa.