Siirry sisältöön

Leirinuotiolla

Kuudennessa, ja samalla leirinuotiolla-reseptisarjan viimeisessä reseptissä on mukana ruokaa valmistamassa myös eräkoira Dori.

Kuudes resepti poikkeaa aikaisemmista siten, että Ammattisotilas_Eräkokki4_resepti_6_2018Puolustuslaitos leikattu konjakki nautitaan kylmenevien iltojen lämmikkeeksi sellaisenaan, eikä sillä mausteta ruokaa tällä kertaa. Reseptistä riittää kahdelle henkilölle.

Tomaattinen chorizopannu

– Kuumenna pannu, ja lisää sille reilusti voita.
– Lisää sipulit, ja kuulota niitä hetki.
– Lisää paprikat ja makkarat, ja paista niitä vielä hetki.
– Lisää säilyketomaatit, ja kypsennä noin 5 minuuttia
– Lisää tuoreet tomaatit ja feta.
– Riko pinnalle kananmunat. Pyri pitämään ne ehjinä.
– Kypsennä, kunnes kananmunat ovat lähes kypsiä.
– Rouhi pinnalle reilusti suolaa ja pippuria, sekä lisää silputtua basilikaa
-Tarjoile

 Paistinpannuleipä

Ammattisotilas_Eräkokki3_resepti_6_2018

– Sekoita jogurtti ja kuuma vesi. 
– Lisää hiiva, suola, sokeri ja öljy.
– Lisää vehnäjauhot.
– Anna kohota liinan alla noin 30 minuuttia.
– Jauhota kädet ja painele taikinasta haluamasi kokoisia, noin 0,5cm paksuja leipäsiä.
– Kuumenna pannu miedolla lämmöllä.
– Lisää leipäset kuivalle pannulle ja paista kauniin värisiksi.
– Sivele valmiit kuumat leivät voilla.
-Tarjoile

Puolustuslaitos leikattu konjakki

-Tarkista leikatun konjakin maku maistamalla.
– Kun olet varmistunut leikatun konjakin mausta, tarjoile.

Eräkokin viimeiseen reseptiin tarvitsemasi ainesosat

  • Puolustuslaitos -leikattua konjakkiaAmmattisotilas_Eräkokki2_resepti_6_2018
  • Chorizo -pannu
  • 200g chorizo makkaraa
  • 1 tölkki säilyke kirsikkatomaatteja
  • 100g fetajuustoa
  • 5 kananmunaa
  • 100g tuoreita kirsikkatomaatteja
  • Tuoretta basilikaa
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulin kynsi
  • Punaista paprikaa
  • Voita

Paistinpannu leipä

  • 2dl maustamaton jogurtti
  • 1dl vettä
  • 25g hiivaa
  • 1tl sokeria
  • 1tl suolaa
  • 0,5 dl rypsiöljy
  • noin 6dl vehnäjauhoja
  • voita
  • Suolaa ja pippuria

 

Ammattisotilas_Eräkokki5_resepti_6_2018


Teksti ja kuvat: Eräkokki

  • Leirinuotiolla

    Eräkokki kertoo Leirinuotiolla, miten valmistetaan maasto-olosuhteissa konjakkikermassa haudutettua leipäjuustoa.

  • Lisää hyvinvointia

    Palkansaajien hyvinvointi ja terveys PHT ry tuottaa edullisia ja vaikuttavia hyvinvointikursseja työikäisille ja lapsiperheille. Kesällä 2021 järjestetään useita lapsiperheiden ja aikuisten kursseja ympäri Suomen sijaitsevissa liikunnallisissa ja luonnonläheisissä kurssikohteissa.