Siirry sisältöön

Tehtävänimikekisan tulokset

Ammattisotilaan lukijat lähettivät joulu-tammikuussa toimitukseen ehdotuksia mies-sanan korvaavista vaihtoehdoista aliupseerien tehtävänimikkeissä. Lehden epävirallinen nimitoimikunta oli koonnut muutamia vaihtoehtoja lukioiden omien esitysten lisäksi.

Nimitoimikunnan ehdotuksista vaihtoehdot viranhoitaja, nuppi ja henkilö saivat yhtä paljon ääniä. Ylivoimasta voittajaa ei tällä erää tähän visaiseen kysymykseen löydetty.

Liiton FB-sivuilta nostettuja esityksiä olivat mahtijänis (puhuttelu: arvon mahtijänis), geokätköhaistelija. Näiden loistavien ideoiden keksijä korosti vastauksessaan sitä, että nykytrendin mukaan ”kukin on sitä, mitä kokee olevansa”. Siis EI lokerointia.

Tehtävänimikkeiden päätteeksi kannatusta saivat myös hahmo, tyyppi, ihanuus, erityinen. Esimerkiksi: ” varusihanuudet valmistelevat esityyppien johdolla ammuntoja varten laukaukset, jotka sitten tykkierityiset roudaa pursihahmon kanssa tykeille!”

Myös lö-päätteen käyttö yhdistettynä lyhenteisiin koettiin käyttökelpoiseksi. Esimerkkeinä tästä ovat pursimies=pursilö, ylipursimies=yrsilö ja sotilasmestari=mestilö.

Lehden toimitus arpoi vastanneiden ja FB-sivulle ehdotuksensa jättäneiden kesken tavarapalkintoja. Palkinnot postitetaan viikon 5 aikana.


  • Leirinuotiolla

    Eräkokki kertoo Leirinuotiolla, miten valmistetaan maasto-olosuhteissa konjakkikermassa haudutettua leipäjuustoa.

  • Leirinuotiolla

    Eräkokki kertoo Leirinuotiolla, miten valmistetaan maasto-olosuhteissa loimukonjakkitaimenta tykötarpeineen.

  • Terveisiä Livohkasta

    JHL:n lomakeskus Livohka on monelle vielä tuntematon mahdollisuus viettää aikaa pohjoisessa. Posion läheisyydessä sijaitseva lomakeskus tarjosi hyvän tukikohdan meille viikoksi.