Siirry sisältöön

Tehtävänimikekisan tulokset

Ammattisotilaan lukijat lähettivät joulu-tammikuussa toimitukseen ehdotuksia mies-sanan korvaavista vaihtoehdoista aliupseerien tehtävänimikkeissä. Lehden epävirallinen nimitoimikunta oli koonnut muutamia vaihtoehtoja lukioiden omien esitysten lisäksi.

Nimitoimikunnan ehdotuksista vaihtoehdot viranhoitaja, nuppi ja henkilö saivat yhtä paljon ääniä. Ylivoimasta voittajaa ei tällä erää tähän visaiseen kysymykseen löydetty.

Liiton FB-sivuilta nostettuja esityksiä olivat mahtijänis (puhuttelu: arvon mahtijänis), geokätköhaistelija. Näiden loistavien ideoiden keksijä korosti vastauksessaan sitä, että nykytrendin mukaan ”kukin on sitä, mitä kokee olevansa”. Siis EI lokerointia.

Tehtävänimikkeiden päätteeksi kannatusta saivat myös hahmo, tyyppi, ihanuus, erityinen. Esimerkiksi: ” varusihanuudet valmistelevat esityyppien johdolla ammuntoja varten laukaukset, jotka sitten tykkierityiset roudaa pursihahmon kanssa tykeille!”

Myös lö-päätteen käyttö yhdistettynä lyhenteisiin koettiin käyttökelpoiseksi. Esimerkkeinä tästä ovat pursimies=pursilö, ylipursimies=yrsilö ja sotilasmestari=mestilö.

Lehden toimitus arpoi vastanneiden ja FB-sivulle ehdotuksensa jättäneiden kesken tavarapalkintoja. Palkinnot postitetaan viikon 5 aikana.


  • MarsMars auttaa liikkumaan

    Puolustusvoimien MarsMars-sovellus tukee sotilaita fyysisen suorituskyvyn ylläpitämisessä. Sovellus sopii sekä aloittelevalle kuntoilijalle että kokeneemmalle liikkujalle. Aliupseeriliiton pääluottamusmies Terho Eironen on yksi sovelluksen käyttäjistä.

  • Vaihtoehtoja miehelle

    Ammattisotilas-lehti haluaa osallistua yhteiskunnalliseen keskusteluun ja kantaa kortensa kekoon keskustelussa mies-sanan korvaamisesta jollakin "säädyllisemmällä" termillä. Ammattisotilas-lehden epävirallinen nimitoimikunta on koonnut ehdotuksia mies-sanan korvaajaksi aliupseerien tehtävänimikkeissä. Osallistu sinäkin!

  • Leirinuotiolla

    Kesäinen luonto tuo mukanaan upeita luonnon antimia, joiden hyötykäyttö kuuluu jokaisen sotilaan selviytymistaitoihin. Seuraavat ohjeet riittää kahdelle henkilölle pääruoaksi, tai neljälle lisäkkeeksi kalan tai lihan seuraksi. Pienillä esivalmisteluilla tämä on nopea ja helppo nuotioruoka.