Siirry sisältöön

Perinnemestari vaihtui Merisotakoululla

Pursimies Tero Mäkirinta Gyltön vartiostosta otti merivoimien perinnemestarin tehtävän vastaan toukokuussa. Perinnemestarin tehtävänä on viedä eteenpäin aliupseeriperinteitä lähinnä merisotakoulun opiskelijoille, mutta myös koko merivoimissa.

Perinnemestari valitaan merivoimien mestariopiskelijoista noin kahdeksi vuodeksi kerrallaan

Perinnemestarin tehtävät luovuttanut pursimies Jani-Juhani Pekkarinen muistutti vaihtopuheessaan amiraali Kaskealan aikanaan todenneen, että mille tahansa sotaväelle aliupseeristo on selkäranka. Hän muistutti, että jokainen aliupseeri on merkityksellinen ja tärkeä riippumatta tehtävästä tai sotilasarvosta.

– Aliupseerit mielletään ammattiryhmistä vahvimmin käytännön ja tekniikan osaajina, joilla on raudanluja ammattitaito, pitkä ura ja kokemus kentällä. Käsillä tekemisen taidon lisäksi aliupseereilla on laadukas johtaja-, vuorovaikutus- ja kouluttajakoulutus, jonka turvin kykenemme johtamaan tehokkaasti ja toimimaan itse esimerkillisinä esimiehinä ja alaisina.


Pursimies Jani-Juhani Pekkarinen luovutti perinnemestarin tehtävän pursimies Tero Mäkirinnalle. Vaihtotilaisuus järjestettiin Merisotakoululla merivoimien 22. perustason merivoimaopintojen perinnepäivän yhteydessä.


Marit Lammes

  • Sotatyö ei ole rakettitiedettä

    Vuoden aliupseeri ylipursimies Hannu Unger (49) on palvelut puolustusvoimia neljännesvuosisadan ajan. Tällä hetkellä Unger toimii Ilmasotakoulussa esikuntamestarina. Hänen haaveenaan on päästä joskus huollon tehtäviin.

  • Perusyksiksiköstä henkilöstöalalle

    Vääpeli Joni Wallin (37) aloitti tämän vuoden alussa Porin prikaatin esikuntamestarina. Hän toimii joukko-osastonsa aliupseerien henkilöstöasioiden hoitajana ja osallistuu myös muun palkatun henkilöstön henkilöstöasioiden valmisteluun.