Siirry sisältöön

Perinnemestari vaihtui Merisotakoululla

Pursimies Tero Mäkirinta Gyltön vartiostosta otti merivoimien perinnemestarin tehtävän vastaan toukokuussa. Perinnemestarin tehtävänä on viedä eteenpäin aliupseeriperinteitä lähinnä merisotakoulun opiskelijoille, mutta myös koko merivoimissa.

Perinnemestari valitaan merivoimien mestariopiskelijoista noin kahdeksi vuodeksi kerrallaan

Perinnemestarin tehtävät luovuttanut pursimies Jani-Juhani Pekkarinen muistutti vaihtopuheessaan amiraali Kaskealan aikanaan todenneen, että mille tahansa sotaväelle aliupseeristo on selkäranka. Hän muistutti, että jokainen aliupseeri on merkityksellinen ja tärkeä riippumatta tehtävästä tai sotilasarvosta.

– Aliupseerit mielletään ammattiryhmistä vahvimmin käytännön ja tekniikan osaajina, joilla on raudanluja ammattitaito, pitkä ura ja kokemus kentällä. Käsillä tekemisen taidon lisäksi aliupseereilla on laadukas johtaja-, vuorovaikutus- ja kouluttajakoulutus, jonka turvin kykenemme johtamaan tehokkaasti ja toimimaan itse esimerkillisinä esimiehinä ja alaisina.


Pursimies Jani-Juhani Pekkarinen luovutti perinnemestarin tehtävän pursimies Tero Mäkirinnalle. Vaihtotilaisuus järjestettiin Merisotakoululla merivoimien 22. perustason merivoimaopintojen perinnepäivän yhteydessä.


Marit Lammes

  • Kuljetusmestarina Unkarissa

    Ylivääpeli Juha Eskelinen työskenteli yli kolme vuotta kuljetusmestarina Unkarissa. Työpaikkana oli monikansallinen raskas lennosto, Heavy Airlift Wing (HAW).

  • Sisäsoutu sopii kaikille

    Aloitin sisäsoudun tavoitteellisen harjoittelun vuoden 2021 alussa. Tutustuin lajiin jo varusmiespalveluksen aikana ja olen siitä lähtien pitänyt soutamisesta.

  • Tehtävänä kouluttaja

    Noin kolmannes aliupseereista työskentelee erilaisissa kouluttajatehtävissä. Pursimiehet Anton Hämelin ja Patrick Rappu ovat työskennelleet kouluttajina yli 10 vuotta. He vastaavat omalta osaltaan Puolustusvoimien joukkotuotannon toteuttamisesta.