Siirry sisältöön

Mestariopintojen kurssimerkki yli sadalle aliupseerille

Vuosina 2022 ja 2023 yli 100 aliupseeria suoritti mestariopinnot. Opintonsa suorittaneet saivat kurssimerkkinsä toukokuussa.

Syksyllä 2022 ja keväällä 2023  ennätysmäärä aliupseereita suoritti mestariopintokokonaisuuden. Toukokuun lopulla Helsingin Pörssitalossa pidetyssä tilaisuudessa 113 mestarikurssimerkkiä odotti  saajaansa.

Mestarikurssimerkki on luovutettu tähän mennessä 343 aliupseerille. Ensimmäiset merkit luovutettiin vuonna 2008.

Aliupseerien sotilasammatillisen mestariopintokokonaisuuden kurssimerkit jaetaan vuosittain pääesikunnan järjestämässä tilaisuudessa. Koronapandemian takia vuosina 2020 ja 2021 tilaisuus järjestettiin virtuaalisesti ja kurssimerkit jaettiin kurssin suorittaneiden omissa hallintoyksiköissä. Siksi myös vuosina 2020 ja 2021 mestarikurssin suorittaneet oli kutsuttu Pörssitalon tilaisuuteen.

Puolustusvoimien henkilöstöpäällikkö, kenraalimajuri Rami Saari jakoi kurssimerkit. Mestarikurssin suorittaneille pitämässään puheessa Saari korosti, että kokeneet aliupseerit toimivat esimerkkeinä nuoremmille aliupseereille. Saari kannusti mestarikurssin suorittaneita kehittämään osaamistaan jatkossakin ja hakeutumaan kokeneille aliupseereille tarjoutuviin tehtäviin kotimaassa ja ulkomailla.

Merkkienjakotilaisuuden jälkeen Aliupseeriliitto tarjosi osallistujille päivällisen Pörssitalon ravintolassa.

Lisää kuvia mestarikurssien päätöstilaisuudesta löytyy Aliupseeriliiton jäsensivuilta.

  • Taisteluvälineenä kamera

    Ylikersantti Thomas Litchfield (34) työskentelee taistelukamerayksikössä erityisoperaattorina. Yksikön tehtävänä on informaatiovaikutuksen tukeminen poikkeusoloissa ja Puolustusvoimien viestinnän tukeminen rauhan aikana.

  • Opiskelijana U.S ARMY Sergeants Major Academyssa

    Kolmas opintojakso, The Department of Training and Doctrine, on takana. Department Of Joint Intergovernmental, Interagency, And Multinational (DJIIM) -opintojakso alkoi kolmisen viikkoa sitten. Jakso käsittelee maa-, meri- ja ilmavoimisen sekä jalkaväen yhteistyötä sotilasoperaatioissa.

  • Yhteistoiminta on avointa ja reilua toimintaa

    Vääpeli Tero Majuri on toiminut työpaikkansa yhteistoimintaelimessä yli kymmenen vuotta. Perusta tuleviin luottamustehtäviin syntyi lapsuuden kodissa. Oikeudenmukaisuus ja tasapuolisuus ovat Majurin mukaan eväitä, jotka hän sai vanhemmiltaan.