Siirry sisältöön

Mestariopintojen kurssimerkki yli sadalle aliupseerille

Vuosina 2022 ja 2023 yli 100 aliupseeria suoritti mestariopinnot. Opintonsa suorittaneet saivat kurssimerkkinsä toukokuussa.

Syksyllä 2022 ja keväällä 2023  ennätysmäärä aliupseereita suoritti mestariopintokokonaisuuden. Toukokuun lopulla Helsingin Pörssitalossa pidetyssä tilaisuudessa 113 mestarikurssimerkkiä odotti  saajaansa.

Mestarikurssimerkki on luovutettu tähän mennessä 343 aliupseerille. Ensimmäiset merkit luovutettiin vuonna 2008.

Aliupseerien sotilasammatillisen mestariopintokokonaisuuden kurssimerkit jaetaan vuosittain pääesikunnan järjestämässä tilaisuudessa. Koronapandemian takia vuosina 2020 ja 2021 tilaisuus järjestettiin virtuaalisesti ja kurssimerkit jaettiin kurssin suorittaneiden omissa hallintoyksiköissä. Siksi myös vuosina 2020 ja 2021 mestarikurssin suorittaneet oli kutsuttu Pörssitalon tilaisuuteen.

Puolustusvoimien henkilöstöpäällikkö, kenraalimajuri Rami Saari jakoi kurssimerkit. Mestarikurssin suorittaneille pitämässään puheessa Saari korosti, että kokeneet aliupseerit toimivat esimerkkeinä nuoremmille aliupseereille. Saari kannusti mestarikurssin suorittaneita kehittämään osaamistaan jatkossakin ja hakeutumaan kokeneille aliupseereille tarjoutuviin tehtäviin kotimaassa ja ulkomailla.

Merkkienjakotilaisuuden jälkeen Aliupseeriliitto tarjosi osallistujille päivällisen Pörssitalon ravintolassa.

Lisää kuvia mestarikurssien päätöstilaisuudesta löytyy Aliupseeriliiton jäsensivuilta.

  • Esa Ek Sergeants major Academyssa

    Sotilasmestari Esa Ek opiskelee U.S ARMY Sergeants Major Academyssä vuosina 2016-2017. Hän kertoo Ammattisotilaan lukijoille koulutuksesta ja opiskelijaelämästä USA:ssa.

  • Edunvalvoja Satu Vartiainen

    "Luottamusmiestoiminta on tuntunut alusta asti omalta ja olen kokenut edunvalvontatyön mielekkääksi. Tästä syystä uskalsin tarttua haasteeseen ja hakeutua tehtävään. Näen puolustushaarapääluottamusmiehen tehtäväkentän mielenkiintoisena ja haastavana. Tehtävässä on hyvät mahdollisuudet vaikuttaa tärkeisiin aliupseereita koskeviin asioihin." Satu Vartiainen (40)

  • Historiaharrastus jalostui tietokirjoiksi

    Jukka Kyöstin kiinnostus sotahistoriaan syntyi kaksikymppisenä nuorukaisena. Kolmekymmentä vuotta myöhemmin ylivääpeli Kyösti on kirjoittanut kaksi ansiokasta tietokirjaa ja hän on edelleen intohimoisen kiinnostunut sotahistoriasta.