Siirry sisältöön

Mestariopintojen kurssimerkki yli sadalle aliupseerille

Vuosina 2022 ja 2023 yli 100 aliupseeria suoritti mestariopinnot. Opintonsa suorittaneet saivat kurssimerkkinsä toukokuussa.

Syksyllä 2022 ja keväällä 2023  ennätysmäärä aliupseereita suoritti mestariopintokokonaisuuden. Toukokuun lopulla Helsingin Pörssitalossa pidetyssä tilaisuudessa 113 mestarikurssimerkkiä odotti  saajaansa.

Mestarikurssimerkki on luovutettu tähän mennessä 343 aliupseerille. Ensimmäiset merkit luovutettiin vuonna 2008.

Aliupseerien sotilasammatillisen mestariopintokokonaisuuden kurssimerkit jaetaan vuosittain pääesikunnan järjestämässä tilaisuudessa. Koronapandemian takia vuosina 2020 ja 2021 tilaisuus järjestettiin virtuaalisesti ja kurssimerkit jaettiin kurssin suorittaneiden omissa hallintoyksiköissä. Siksi myös vuosina 2020 ja 2021 mestarikurssin suorittaneet oli kutsuttu Pörssitalon tilaisuuteen.

Puolustusvoimien henkilöstöpäällikkö, kenraalimajuri Rami Saari jakoi kurssimerkit. Mestarikurssin suorittaneille pitämässään puheessa Saari korosti, että kokeneet aliupseerit toimivat esimerkkeinä nuoremmille aliupseereille. Saari kannusti mestarikurssin suorittaneita kehittämään osaamistaan jatkossakin ja hakeutumaan kokeneille aliupseereille tarjoutuviin tehtäviin kotimaassa ja ulkomailla.

Merkkienjakotilaisuuden jälkeen Aliupseeriliitto tarjosi osallistujille päivällisen Pörssitalon ravintolassa.

Lisää kuvia mestarikurssien päätöstilaisuudesta löytyy Aliupseeriliiton jäsensivuilta.

  • Onneksi olit paikalla

    Kersantti Anna-Maija Koski vietti varusmiesten kanssa urheiluiltapäivää syksyisenä perjantaipäivänä Niinisalossa. Päivän ohjelma oli suunniteltu varusmiesten toiveiden mukaan. Jalkapalloharjoituksen jälkeen joukko siirtyi pelaamaan pesäpalloa. Muutaman lyönnin jälkeen alkoi tapahtua.

  • Pohjoismaista koulutusyhteistyötä

    Vuonna 2014 käynnistynyt Suomen ja Ruotsin välinen puolustusyhteistyö (FISE) laajeni vuoden 2018 alussa koskemaan aliupseeriston koulutusta. Ensimmäinen koulutusvaihtoon Suomeen tullut ruotsalainen aliupseeri oli ylikersantti Stefan Peltonen.

  • Juuret syvällä Sodankylässä

    Sotilasmestari evp Jouko Kaihua siirtyi reserviin huhtikuun alussa. Hän palveli Puolustusvoimissa lähes 35 vuotta, viidessä eri henkilöstöryhmässä: siviilinä, värvättynä, toimiupseerina, sotilasammattihenkilönä ja aliupseerina.