Siirry sisältöön

Tervareitti ja Hamina jakoivat haulikkopotin

Aliupseeriliiton haulikkomestaruuskilpailut ammuttiin Kajaanissa 24.-26.7. Sotilasurheiluliiton (SOTUL) haulikkokilpailuiden yhteydessä.

Haulikkokarkeloon osallistui ampujia Ammattisotilas_Aliupseeri_Haulikko4_Kuva_JoniAittakarikahdesta jäsenyhdistyksestä. Tervareitin Aliupseereista sekä Haminan Aliupseereista osallistui yhteensä neljä ampujaa. Parhaimpana päivänä ampujille tuli yli 300 kisalaukausta, mikä vaati jo turnauskestävyyttä.

Aliupseeriliiton mestaruudet ratkottiin kansallisessa trapissa ja metsästyshaulikossa. Sotilasurheiluliiton kisoissa ammuttiin myös skeet, compak ja metsästystrap. Kovan kilpakumppanin Saku Pesun lausahdus “ampumaan tänne ollaan tultu”, kuvasi hyvin kolmipäiväisen haulikkokarkeloiden antia. Harmittamaan jäi ainoastaan aliupseereiden vähäinen määrä.

Ammattisotilas_Aliupseeri_Haulikko3_Kuva_JoniAittakari

Tervareitin aliupseerit  on jatkossakin valmis järjestämään haulikkokisat Kajaanissa, keskellä Suomea, jos se meille suodaan. Ajankohta tulee olemaan kutakuinkin sama kuin nyt. Toivotan seuraavina vuosina rohkeasti mukaan kaikki vähänkään haulikolla ammuntaa harrastaneet ja viettämään laatuaikaa.Ammattisotilas_Aliupseeri_Haulikko5_Kuva_JoniAittakari

Kiitos tapahtuman järjestelyistä ja yhteistyöstä kiittäen Kajaanin Ampujille sekä Kajaanin Varuskunnan Urheilijoille.

Kilpailun johtaja
Sotilasmestari Ahti Kärkkäinen
Tervareitin aliupseerit ry

Tulokset

Kansallinen trap 100 + 25 kiekkoa

1. Ahti Kärkkäinen  (Tervareitti)           98 (77+21)

2. Miikkael Kärkkäinen (Tervareitti)   88 (73+ 15)

3.  Santtu Narkilahti (Hamina)             57

4. Saku Pesu (Hamina)                          55

Metsästyshaulikko 50 kiekkoa

1. Miikkael Kärkkäinen (Tervareitti)    49

2. Saku Pesu (Hamina)                          48

3. Ahti Kärkkäinen (Tervareitti)           39 

4. Santtu Narkilahti (Hamina)               34

Ammattisotilas_Aliupseeri_Haulikko2_Kuva_JoniAittakari

Kuvat: Joni Aittakari


  • Aliupseeriliiton hallituksen vaali 2023

    Aliupseeriliiton jäsenyhdistykset valitsevat marraskuussa kuusi uutta jäsentä liiton hallitukseen. Puolet hallituksen 12 jäsenestä on erovuorossa kahden vuoden välein. Hallituksen jäsenen kausi kestää neljä vuotta.

  • Edustajakokous 2017

    Aliupseeriliiton edustajakokous kokoontui Helsingissä 30.10. – 1.11.2017. Kokous hyväksyi vuoden 2016 toimintakertomuksen ja talousarvion sekä vuoden 2018 toimintasuunnitelman, jäsenmaksun ja talousarvion.

  • Aliupseeriliiton perinteet yksiin kansiin

    Aliupseeriliiton perinnetyöryhmä nimettiin vuoden 2019 lopussa. Ryhmä kokoaa liiton perinteet yhtenäiseen muotoon. Työn tulokset esitellään jäsenistölle vuoden 2021 edustajakokouksessa.