Siirry sisältöön

Sotilassoittajat huolissaan maanpuolustussoittokuntien roolista

Soittajatehtävissä palvelevat aliupseerit ovat huolissaan maanpuolustussoittokuntien roolin kehittymisestä. Asiasta on ollut saatavilla huonosti tietoa. Tiedon puute aiheuttaa oikeutettua huolta sotilassoittajien tehtäväkentästä ja sen kehityksestä.

On ihan ymmärrettävää että henkilöstö pelkää Ammattisotilas_Vartioparaati_Kuva_AstaRuuskanenoman tulevaisuutensa puolesta.  Aliupseeriliitto pitää erittäin tärkeänä että virkatehtävät hoidetaan edelleen virkamiesten voimin. Vapaaehtoistyö ei voi olla kestävä tapa korvata viranomaistoimintaa.

Työnantajan on nyt syytä parantaa tiedottamistaan maanpuolustussoittokuntien roolista ja niille kaavailluista tehtävistä. Asianmukaisella ja oikealla tiedottamisella vältetään turhien pelkotilojen syntyminen kentällä.

Jyrki Surkka
Puheenjohtaja
Aliupseeriliitto

 


  • Kaikkien jäsenten luottamusmies

    Tomi Malkamäki aloittaa vuodenvaihteessa valtakunnallisen pääluottamusmiehen tehtävässä Aliupseeriliiton toimistolla. Vuoden loppuun asti tehtävää hoitava pääluottamusmies Marit Lammes siirtyy Merivoimien esikuntaan.

  • Edunvalvontaa poikkeustilanteessa

    Koronapandemian aiheuttama poikkeustilanne näkyy Aliupseeriliton jäsenten työssä esimerkiksi poikkeuksellisina työaikoina ja työn sisällön muuttumisena. Nämä teemat työllistävät myös pääluottamusmies Marit Lammesta tällä hetkellä.

  • Työn tekemisen (tai tekemättömyyden) tuskaa

    ”Itsevaltaisten hallintojen maissa, lähinnä diktatuureissa, virkamiehet eivät halua tekemistään sortavista päätöksistä valitettavan, jolloin valittaminen on mahdotonta tai tehty mahdollisimman vaikeaksi.” Tämä on suora lainaus Wikipediasta etsiessäni määritelmää sanalle oikeusturva.