Siirry sisältöön

Kilpailua hyvässä hengessä

Lauantaiaamu klo 8.00. +2 astetta lämmintä ja kevyt sade. Siinäpä lähtökohdat Aliupseeriliiton frisbeegolfmestaruuskilpailuun.

Aliupseeriliiton frisbeegolfmestaruuskilpailut saapui Ammattisotilas_Aliupseeri_Frisbeegolf5_Kuva_HeidiVäisänentakaisin synnyinsijoilleen Jyväskylään. Vuonna 2010 Keski-Suomen Aliupseerien puheenjohtajalle heitetty ajatus frisbeegolfkisoista on kantanut hedelmää. Tänä vuonna kahdeksatta kertaa järjestettävä kisa on kasvanut liiton suurimmaksi mestaruuskisaksi. Tälläkin kertaa paikalla oli liki 40 fribasta kiinnostunutta jäsentä kilpailemassa ja erilaisissa toimitsijatehtävissä.

Kisa käytiin Tikkakosken lähimaastossa Hiidenjärvellä Hiiska DG:n radalla. Se on yksi Suomen haastavimmista radoista heittää ja tämä näkyikin tuloslistassa. Haastavuutta rataan tuo väylien ulkopuolella vaaniva tiheä metsikkö josta takaisin tulo väylälle on haastavaa. Väylät sopivat kuitenkin aloittelevallekin kädelle, koska pisimmillä väylillä on tilaa heittää. Toisaalta väylät ovat kuitenkin pitkiä joten taitoa pitkiin heittoihin tarvitaan jotta kisassa menestyminen olisi mahdollista.

Ammattisotilas_Aliupseeri_Frisbeegolf1_Kuva_HeidiVäisänen

Frisbeegolf lajina on hengeltään sellainen että mukana on kiva olla vaikka ei aivan kärjessä kisaisikaan.  Tämä korostuu Aliupseeriliiton kisoissa. Hyvällä tavalla itsensä haastaminen radalla ja tätä mukavampi peli seura, riippumatta onko kaverina ammattilaisheittäjä vai harrastelija, takaa viihtymisen kisoissa ja radalla.Ammattisotilas_Aliupseeri_Frisbeegolf3_Kuva_HeidiVäisänen

Aamun kalseus rupesi ensimmäisen kierroksen aikana paranemaan ja toiselle kierrokselle lähdettiin kevään ensimmäisellä yli 15 asteen auringonpaisteella.

Voittaja saatiin jo kahden kierroksen aikana tuloksella +9 (131 heittoa). Voittajana Lappeenrannan aliupseerien Joonas Hytti. Kakkossijasta jouduttiin pitämään sudden death –kisa,  kahden kisaajan päätyessä samaan +10 tulokseen. Sudarin vei Lappeenrannan aliupseerien Santeri Huttu ensimmäisellä väylällä.

Naisten sarjassa voiton vei Anni Paarma Lappeenrannan aliupseereista tuloksella +111 (233 heittoa)

Ammattisotilas_Aliupseeri_Frisbeegolf2_Kuva_HeidiVäisänenLisäksi palkittiin yllätyksenä myös avoimen sarjan viimeinen joka oli tuloksella +100 (222 heittoa) Keski-Suomen Aliupseerien Kai-Mikael Kuismanen. Riemulla ei ollut rajaa ”Santi:n” noutaessa palkintoaan. Tämä jos mikä kuvastaa hyvin tämän porukan tunnelmaa ja päivän fiilistä kisojen yhteydessä.

Joukkuekilpailun voittoon kiri Keski-Suomen Aliupseerit (Kimmo Vänskä, Aki Vänskä, Jali Honkanen ja Juho Heikkinen 580 heittoa) ja toiseksi Lappeenrannan aliupseerit (Joonas Hytti, Santeri Huttu, Jarno Makkonen ja Anni Paarma 647 heittoa). Lappeenranta toimittanee kiertopalkinnon Keski-Suomeen ensi tilassa J.

Kilpailujen ”isänä” laitan kisat ilolla jälleen kiertoon toisille yhdistyksille ja odotan innolla mitä jujuja tulevina vuosina järjestäjät keksivätkään. Pyörää ei keksitä uudelleen mutta aina jotain pientä järjestäjänsä näköistä on joka kisassa ollut.

Toivotan kaikki lämpimästi tervetulleeksi ensi vuonna, vaikka vain kannustusjoukkoihin. Missä sitten kisat järjestetäänkään.

Ammattisotilas_Aliupseeri_Frisbeegolf7_Kuva_HeidiVäisänen


Teksti: Jani Laitinen

Kuvat: Heidi Väisänen

  • Ammattisotilaat kuntotalkoisiin

    Kunnon kohentajat –kilpailu on Mikkelin Aliupseereiden jäsenten väline mittelö. Eniten kuntoindeksiään vuoden aikana nostanut aliupseeri palkitaan vuoden loputtua.

  • Kaikkia tarvitaan sotiemme veteraanien perinnetyössä

    Kun veteraanien rivit harvenevat, veteraaniperinnetyö tarvitsee uusia tekijöitä ja uusia tapoja toimia. Tammenlehvän Perinneliitto ja Suomen Sotaveteraaniliitto ovat suunnittelemassa perinnetyön painopisteen muuttamista valtakunnallisesta toiminnasta paikalliseen ja alueelliseen toimintaan.

  • Edustajakokouspäätökset 2018

    Aliupseeriliiton edustajakokous valitsi Janne Maulan (34) Aliupseeriliiton hallituksen jäseneksi kaudelle 2018 – 2021. Hänen varajäsenekseen valittiin Olli Hämäläinen (30). Molemmat ovat Lounais-Suomen aliupseerit ry:n jäseniä.