Siirry sisältöön

Alpolan ensimmäinen kesä

Alpolan varauskalenteri alkoi täyttyä heti kun jäsensivujen uusi varauskalenteri avattiin toukokuussa. Lomakauden aikana Alpola toimi tukikohtana monen jäsenen lomamatkalla.

Aliupseeriliiton puheenjohtaja Jyrki Surkka on tyytyväinen Alpolan saamaan vastaanottoon. Asunto on ollut kovassa käytössä kesän ajan ja käyttäjät ovat olleet tyytyväisiä. Alpola on toiminut jäsenten tukikohtana monenlaisten lomamatkojen aikana pienemmille ja suuremmille ryhmille.

Surkka kiittää kesän aikana Alpolassa majoittuneita heidän antamistaan palautteista ja kehittämisideoista. Alpolan varustaminen on vielä joiltain osin kesken ja saatu palaute otetaan huomioon varustusta viimeisteltäessä. Myös Alpolan käyttöohjetta on päivitetty saadun palautteen pohjalta. Surkka toivoo, että jokainen käyttäjä tutustuisi Alpola-ohjeeseen lomansa aluksi.

Asunnon käytön pelisääntöjen tarkoituksena on pitää Alpola mahdollisimman hyvässä kunnossa ja varmistaa, että asunto on aina hyvässä käyttökunnossa seuraavalle tulijalle. Haluamme pitää Alpolan kustannukset mahdollisimman alhaisena. Siksi asunnolla ei esimerkiksi käy jokaisen majoittujan jälkeen siivoojaa.

Timo Jansenin Alpola-lomalla oli mukana koko perhe sekä tyttären poikakaveri. Seurueen koko oli seitsemän henkilöä.

Tila oli mahtava! Avoin tupakeittiö, jossa hyvä tehdä itse ruuat ja aamupalat. Isot nukkumatilat ja paljon kaappitilaa. Kylpyhuone on iso ja tilava ja mahtavuutta korosti, että siellä on mahdollisuus pestä vaatteita ja käyttää kuivuria. 

Jansen varasi Alpolan koko viikonlopuksi. Perjantai-iltana lapset kävivät uimassa ja vanhemmat tutustuivat alueeseen kävellen. Lauantaina perhe käveli Linnanmäelle ja viihtyi siellä koko päivän.

Ehdottomasti suositeltava kohde käydä ja majoittua. Parkkipaikat myös ok niin ei tarvitse miettiä mihin auton jättää.  Kiitos paikasta ja tulemme varmasti sitä vielä käyttämään.

Mika Kela varasi Alpolan viikoksi oman perheensä ja ystäväperheen käyttöön. Seurueessa oli neljä aikuista ja neljä 7-13-vuotiasta lasta.

Lomamme oli melko aktiivinen. Siihen kuului muun muassa Linnanmäki, Sealife, Serena, Korkeasaari, Sääksjärvi, seikkailupuisto Hoplop, Suomenlinna ja kiertely kaupungin nähtävyyksillä.

Seurue käytti Helsingin seudulla liikkumiseen monipuolisesti julkista liikennettä, sähköpotkulautoja ja jonkin verran omaa autoa. Huoneiston keskeinen sijainti helpotti liikkumista eri puolille pääkaupunkiseutua.

Käytimme pääsääntöisesti julkisia yhteyksiä, koska ne lähtivät niin läheltä ja niillä oli helppo kulkea alueella. Näin lapset pääsivät kokemaan niin metron kuin ratikan.  Oma auto oli käytössä vain, kun menimme Serenaan ja Sääksjärvelle.

Simo Laitilan, hänen vaimonsa ja kahden tyttären Alpola-loma alkoi Heurekasta. Automatkalla Vantaalta Helsingin Pasilaan, Laitilan lapset ihmettelivät, miksi perhe ei majoitu hotelliin.

Kysymykset unohtuivat, kun astuimme Alpolan ovesta sisään. Ensimmäisenä alkoi kilpajuoksu kuka varaa minkäkin huoneen. Varasin koko huoneiston meille, jotta saamme olla omalla porukalla. Autolle varasin autopaikan talon parkkihallista.

Loman pääkohde oli Suomenlinna. Koska Alpola sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien päässä, matka taittui julkisilla kulkuneuvoilla, eli raitiovaunulla, lautalla ja paikallisjunalla.

Laitila koki, että Alpola sopi perheen lomamajoitukseksi hotellia paremmin.

Suosittelen kaikille jäsenille Alpolan varaamista. Keittiössä teimme aamu- ja iltapalat koko porukalle. Tämän jälkeen vatsa täynnä sai istua sohvalle seuraamaan olympiaurheilua.

Alpola toimi Ilkka Aaltosen ja hänen perheensä tukikohtana vierailulla Lohjan asuntomessuille. Viisihenkisen perheen mukana oli samankokoinen tuttavaperhe. Seurueen ohjelmaan kuului myös päivä Linnanmäellä. Lyhyen kävelymatkan päässä sijaitsevassa Tripla-kauppakeskuksessa he kävivät päivittäin.

Aaltosen seurue liikkui pääosin autolla. Siksi he varasivat myös autopaikan itselleen asunnon yhteydestä. Koska Linnanmäki sijaitsee vain lyhyen matkan päässä asunnolta, sinne he kulkivat kävellen.

Alpola oli erittäin miellyttävä kokemus tilojensa ja sijaintinsa puolesta. Olimme erittäin tyytyväisiä kokonaisuuteen. Asunnon terassilla on mukava viettää iltaisin aikaa.

Kari Aunalan perhe suunnitteli Alpola-lomaa loman lopetuksen kohokohdaksi. Loppujen lopuksi Aunala päätyikin viettämään siellä laatuaikaa kahdestaan puolisonsa kanssa.

Matkamme oli ajoitettu ammattimaisesti ”Kaivari21” lentonäytöksen yhteyteen. Kävimme perjantain illassa silmäilemässä tulevan lentokalustomme ehdokkaita, sekä kannustamassa oman työyhteisöni ylläpitämää Midnight Hawks -taitolento-osastoa ja Hawk-sooloesitystä. 

Aunalat olivat liikkeellä omalla autolla.

Oli ilo huomata, että auton purku ja pakkaus onnistuu suoraan rakennuksen pääovelle, josta matkaa ensimmäisen kerroksen asuntoon on vain 10 metriä. Myös parkkitaloon pääsee suoraan asunnon ovelta. Tutustuimme lisäksi sähköpotkulautailuun, joka maltillista ajotapaa noudattaen kyllä vaikutti tosi näppärältä laitteelta.

Alpola yllätti Aunalat valoisuudellaan ja raikkaudellaan. Myös tilojen varaaminen uuden varausjärjestelmän kautta toimi hyvin.

Täysin remontoidussa huoneistoissa unohtuu täysin, että oleskelee keskellä varsin tiivistä Pasilan aluetta. Keittiön varustus sekä huoneiston muu kalustus palvelee varmasti vaativaakin matkustajaa. Myös hyvät sängyt, pyykinpesunmahdollisuus, kaksi wc:tä sekä tilava oleskelutila vakuuttavat. Olen todella tyytyväinen Alpolaan ensikokemuksen perusteella, ja tulemme testaamaan paikan tarjontaa uudelleen aivan varmasti.

Mikko Savolaisen nelihenkinen perhe arvosti  sitä, että monet Helsingin kiinnostavista kohteista sijaitsi kävelymatkan päässä Alpolasta.

Kävelymatkan päässä asunnosta on jo paljon nähtävää, kuten Linnanmäki, Käpylän liikuntapuisto ja Tripla. Lähimmälle raitiovaunupysäkille on lyhyt matka, joten liikkuminen asunnolta on helppoa.

Savolainen koki Alpolan tilavaksi ja hyvin kalustetuksi. Pyykinpesukone ja kuivausrumpu olivat mieluisa yllätys.

Alpolaa voi suositella lämmöllä, jos tarvitsee majoitusta Helsingissä. Koko asunnon hinta on varsin maltillinen ja yhden huoneen hinta jopa halpa.

Alpolan varauskalenteriin on tullut varauksia myös syyskaudelle. Surkka kertoo, että asuntoa on varattu erityisesti viikonlopuiksi.

Alpola on edullinen, helppo ja turvallinen tapa lomailla myös korona-aikana. Asunnolta pääsee siirtymään nopeasti ja helposti pääkaupunkiseudulla oleviin kohteisiin jalan, julkisilla tai omalla autolla. Syksyllä on vielä useita viikonloppuvuoroja vapaana. Varaa heti omasi!

Teksti: Asta Ruuskanen

Kuvat: Timo Jansen, Simo Laitila, Ilkka Aaltonen, Mika Kela, Suvi Aunala

  • Turvaa vapaa-ajalle tapaturmavakuutuksella

    Työaikana tapaturmien varalta turvanasi on työnantajan lakisääteinen tapaturmavakuutus, mutta entä vapaa-ajalla? Aliupseeriliitto on vakuuttanut jäsenensä vapaa-ajan tapaturmavakuutuksella Turvassa. Vakuutus on voimassa sen vuoden loppuun, jonka aikana jäsen täyttää 68 vuotta.

  • Vakuutus on turvanasi matkalla

    Vain hölmöläinen matkustaa ilman vakuutusta, linjaa Suomen ulkoministeriö verkkosivuillaan. Sairastuminen lomamatkalla voi tulla kalliiksi ilman vakuutusta, sillä Suomen valtio ei maksa ulkomailla pulaan joutuneiden kansalaisten hoitokuluja eikä kuljetusta kotiin. Niitä tilanteita varten on matkavakuutus.

  • Vapaaehtoisesti veteraanien tukena

    Reservin majuri Antti Roiko-Jokela (68) on tehnyt vapaaehtoistyötä lähes koko aikuisikänsä. Keski-Pohjanmaan veteraanikeräyksen piiripäällikkönä 12 vuotta toiminut mies on veteraani myös reserviläis- ja kiltatyössä.