Siirry sisältöön

Aliupseeriliitto palkitsi jäseniä ja yhteistyökumppaneita

Aliupseeriliitto palkitsi edustajakokouksen iltajuhlassa ansioituneita jäseniä ja yhteistyökumppaneita. Ansiomitalien ja muiden huomionosoitusten lisäksi julkistettiin vuoden 2023 yleismestaruus

Mika Tiitiselle luovutettiin Aliupseeriliiton kultainen ansiomitali soljella erityisen ansiokkaasta toiminnasta Aliupseeriliiton hyväksi. Hopeinen ansiomitali myönnettiin 21:lle ja kultainen ansiomitali yhdeksälle ansioituneelle jäsenelle.

Vuoden Aliupseeri on vääpeli Essi Saarinen. Vuoden aliupseeriksi voidaan valita Aliupseeriliiton jäsen, joka on ansioitunut palvelustehtävässä, käyttäytyy ja suorittaa palvelustehtävänsä moitteettomasti ja on edistänyt oman ammattikuntansa asemaa merkittävästi. Aliupseeriliiton hallitus valitsee Vuoden aliupseerin jäsenyhdistysten tekemien kirjallisten esitysten perusteella.

> Lue Essi Saarisen haastattelu

Aliupseeriliiton hallitus halusi huomioida tilaisuudessa liiton yhteistyökumppaneita. Kultainen ansiomitali luovutettiin Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laineelle. Aliupseeriliiton standaari luovutettiin musiikkieverstiluutnantti Pasi-Heikki Mikkolalle ja everstiluutnantti Sami Roikoselle. Aliupseeriliiton plaketin saivat eversti evp Kari Pietiläinen ja graafinen suunnittelija Hilkka Hyvärinen.

  • Vapaaehtoisesti veteraanien tukena

    Reservin majuri Antti Roiko-Jokela (68) on tehnyt vapaaehtoistyötä lähes koko aikuisikänsä. Keski-Pohjanmaan veteraanikeräyksen piiripäällikkönä 12 vuotta toiminut mies on veteraani myös reserviläis- ja kiltatyössä.

  • Turvallista Suomea ylläpitämässä

    Keski-Suomen Aliupseerit halusi nostaa turvallisuusviranomaisten henkilöstöresurssien riittämättömyyden eduskuntavaaliteemaksi Keski-Suomessa. Kumppaniksi tähän työhön löytyi Keski-Suomen Poliisien yhdistys. Yhteistyön tuloksena oli 5.3. järjestetty Turvallinen Suomi –keskustelutilaisuus.

  • Tapaturmavakuutuksella turvaa vapaa-ajalle

    Ammattisotilaita suojaa työaikana lakisääteinen tapaturmavakuutus, mutta entä vapaa-ajalla? Jos olet Aliupseeriliitto ry:n jäsen, sinulla on Turvassa jäsenvakuutus myös vapaa-ajan tapaturmien varalle. Vapaa-aikaansa voi turvata myös itse hankittavilla vakuutuksilla.