Siirry sisältöön

Aliupseeriliiton edustajakokous 2020

Aliupseeriliiton edustajakokous pidetään Helsingissä 4.11.2020. Kokous järjestetään koronapandemian takia erityisjärjestelyin, jotta osallistujien on mahdollisimman turvallista osallistua päätöksentekoon.

Kokouksessa käsiteltävät asiat määritellään Aliupseeriliiton säännöissä. Sääntömääräisten asioiden lisäksi kokous käsittelee sääntömuutosta, Menettelytavat henkilövalinnoille edustajakokouksessa -ohjeen muutosta sekä yhdistysten tekemät edustajakokousesitykset.

Aliupseeriliiton puheenjohtaja Jyrki Surkka on iloinen, että yhdistykset ovat tehneet tähänkin kokoukseen omia esityksiään.

– Pidän tärkeänä, että yhdistykset tuovat myös tätä kautta jäsenten äänen esille liiton päätöksenteossa. Yhdistysten tekemistä esityksistä kokoamme Aliupseeriliiton tavoitteet tuleville sopimuskierroksille.

Ammattisotilas_Aliupseeri_JyrkiSurkka_Kuva_PetriAsikainenYhdistykset ovat saaneet kokouskutsun ja kokousaineiston lokakuun alussa. Yhdistysten valitsemat edustajat käyttävät päätösvaltaa kokouksessa. Yhdistyksen äänimäärä määräytyy liiton sääntöjen mukaisesti vuodenvaihteen jäsenmäärän perusteella.

Surkka kertoo, että vuoden 2020 alussa liiton hallitus päätti ottaa sähköisen päätöksenteon osaksi hallituksen työskentelyä. Koronapandemia osoitti, että etäpäätöksenteko tuo joustavuutta hallinnon toimintaan ja helpottaa asioiden hoitamista monissa tilanteissa.

Hallitus halusi tuoda sähköisen päätöksenteon mahdollisuuden myös liiton korkeimpaan päättävään elimeen.

– Haluamme elää ajassa. Siksi on aika päivittää liiton säännöt. Mahdollisuus osallistua edustajakokoukseen myös tietoliikenneyhteyden välityksellä luo Aliupseeriliitolle edellytykset joustavampaan päätöksentekoon.

Teksti: Asta Ruuskanen

Kuvat: Asta Ruuskanen, Petri Asikainen

  • Edustajakokous 2021

    Aliupseeriliiton jäsenyhdistysten valitsemat 35 kokousedustajaa päättivät liiton toiminnan ja talouden linjauksista ja edunvalvontatavoitteista marraskuun edustajakokouksessa. Edustajat valitsivat myös hallituksen jäseniä erovuoroisten tilalle.

  • Lapin Aliupseerit 50 vuotta

    Lapin Aliupseerit, alkujaan Rovaniemen värvättyjen kerho, on ajanut värvättyjen ja ammattialiupseerien asioita pohjoisella maanpuolustusalueella kunniakkaasti. Arkistoja selatessa voi havaita, kuinka yhdistyksen toiminta on kehittynyt vuosien saatossa vastaamaan omien jäsentensä tarpeisiin. Yhdistyksen tavoitteena, koko sen olemassa olon ajan, on ollut jäsenen palveleminen.

  • Mika Tiitisestä Aliupseeriliiton puheenjohtaja

    Aliupseeriliiton edustajakokous valitsi Mika Tiitisen puheenjohtajaksi 1.1. alkavalle kaudelle. Kokous valitsi myös hallituksen jäsenet erovuoroisten tilalle. Kokouksessa vahvistettiin liiton strategia kaudelle 2024 – 2027 sekä tulevan vuoden toimintasuunnitelma ja talousarvio.