Siirry sisältöön

Aliupseeriliiton edustajakokous 2020

Aliupseeriliiton edustajakokous pidetään Helsingissä 4.11.2020. Kokous järjestetään koronapandemian takia erityisjärjestelyin, jotta osallistujien on mahdollisimman turvallista osallistua päätöksentekoon.

Kokouksessa käsiteltävät asiat määritellään Aliupseeriliiton säännöissä. Sääntömääräisten asioiden lisäksi kokous käsittelee sääntömuutosta, Menettelytavat henkilövalinnoille edustajakokouksessa -ohjeen muutosta sekä yhdistysten tekemät edustajakokousesitykset.

Aliupseeriliiton puheenjohtaja Jyrki Surkka on iloinen, että yhdistykset ovat tehneet tähänkin kokoukseen omia esityksiään.

– Pidän tärkeänä, että yhdistykset tuovat myös tätä kautta jäsenten äänen esille liiton päätöksenteossa. Yhdistysten tekemistä esityksistä kokoamme Aliupseeriliiton tavoitteet tuleville sopimuskierroksille.

Ammattisotilas_Aliupseeri_JyrkiSurkka_Kuva_PetriAsikainenYhdistykset ovat saaneet kokouskutsun ja kokousaineiston lokakuun alussa. Yhdistysten valitsemat edustajat käyttävät päätösvaltaa kokouksessa. Yhdistyksen äänimäärä määräytyy liiton sääntöjen mukaisesti vuodenvaihteen jäsenmäärän perusteella.

Surkka kertoo, että vuoden 2020 alussa liiton hallitus päätti ottaa sähköisen päätöksenteon osaksi hallituksen työskentelyä. Koronapandemia osoitti, että etäpäätöksenteko tuo joustavuutta hallinnon toimintaan ja helpottaa asioiden hoitamista monissa tilanteissa.

Hallitus halusi tuoda sähköisen päätöksenteon mahdollisuuden myös liiton korkeimpaan päättävään elimeen.

– Haluamme elää ajassa. Siksi on aika päivittää liiton säännöt. Mahdollisuus osallistua edustajakokoukseen myös tietoliikenneyhteyden välityksellä luo Aliupseeriliitolle edellytykset joustavampaan päätöksentekoon.

Teksti: Asta Ruuskanen

Kuvat: Asta Ruuskanen, Petri Asikainen

  • Kirkkaimmat mitalit Kainuuseen

    Tervareitin Aliupseerit vei mestaruuden sekä joukkuekilpailuissa että henkilökohtaisissa sarjoissa Aliupseeriliiton haulikkomestaruuskilpailuissa. Aliupseeriliiton haulikkomestaruuskilpailu järjestettiin Kajaanissa 23.-25.7. Samanaikaisesti ammuttiin myös Sotilasurheiluliiton ja Kainuun prikaatin haulikkolajien mestaruuksista.

  • Yhdistyspuheenjohtajat eduskunnassa

    Aliupseeriliiton jäsenyhdistysten puheenjohtajat vierailivat puheenjohtajapäivien aikana eduskunnassa. Vierailun aikana puolustusvaliokunnan edustajat kertoivat puheenjohtajille valiokunnassa käsittelyssä olevista asioista.

  • Sodan kasvot avautuivat ammattisotilaille

    Lähes 40 Satakunnan Aliupseerit ry:n jäsentä osallistui yhdistyksen jäsentilaisuuteen vakavan aiheen äärelle. Tilaisuuden teemana oli sodan kasvot. Asiantuntijoina paikalla oli kaksi taistelukokemusta omaavaa reserviläistä.