Koko yhteisö osallistui perehdytykseen
Sotilasammattihenkilö Jari Alestalo piti Rannikkoprikaatissa saamansa perehdytystä onnistuneena. Perehdyttäminen lähti käyntiin heti ensimmäisenä työpäivänä. Tuolloin hänen kanssaan käytiin läpi varuskunnan yleisiä käytäntöjä sekä perusteita virkamiehen velvollisuuksista ja oikeuksista.

Alestalo kertoo, että perehdytys tuntui alusta asti hyvin järjestelmälliseltä ja organisoidulta.
– Rannikkoprikaatissa jokaiselle uudelle työntekijällä perehdyttämisen kaava on sama. Kun vastuualueet perehdyttämisessä on valmiiksi määritelty, kenenkään ei tarvitse jälkikäteen miettiä, mitä opetetaan ja kuka sen opettamisen hoitaa.
Alestalon perehdyttämiseen osallistuivat yksikön päällikkö, varapäällikkö ja työpaikkaohjaaja. Työssäoppimisvaiheessa myös muut työpisteen työntekijät tulivat hänelle hyvin tutuksi. Melkein jokainen heistä opetti hänelle jonkun uuden osa-alueen.
Rannikkoprikaatin perehdyttämiseen olennaisena osana kuuluvat myös viikoittaiset palautekeskustelut työpaikkaohjaajan kanssa.
– Palautekeskusteluissa käydään avoimesti vuoropuheluna läpi perehdyttämistä, mitä asioita koulutettu ja mihin osa-alueisiin tulisi vielä enemmän paneutua.
Alestalon mielestä onnistunut perehdytys vaikuttaa positiivisesti koko työyhteisöön. Hän näkee, että yhtenäisesti perehdytetty henkilöstö luo perustan työpisteen keskinäiselle luottamukselle. Yhteneväinen ja organisoitu perehdyttäminen takaa tietämyksen vähimmäistaidoista, mitkä jokaisella uudellakin työntekijällä on. Tieto omista taidoista tuo myös varmuutta työn tekemiseen.
Poiketen Rannikkoprikaatin yleisestä perehdyttämisestä on Alestalon työpisteellä kokeet, jotka on suoritettava hyväksytysti harjoittelujakson päätteeksi.
– Kokeiden läpäisy kertoo nimenomaan siitä, että koulutuksesta on jotain jäänyt päähän ja että on saavuttanut riittävät valmiudet toimia tehtävässään.
>> Lue lisää Rannikkoprikaatin tavasta perehdyttää henkilökuntansa
Saatat olla kiinnostunut myös näistä
-
Sodan kasvot avautuivat ammattisotilaille
Lähes 40 Satakunnan Aliupseerit ry:n jäsentä osallistui yhdistyksen jäsentilaisuuteen vakavan aiheen äärelle. Tilaisuuden teemana oli sodan kasvot. Asiantuntijoina paikalla oli kaksi taistelukokemusta omaavaa reserviläistä.
-
Työolosuhteissa toivomisen varaa
Lähes 60 % SAK:laisilla työpaikoilla työskentelevistä koki työolosuhteensa keskinkertaisiksi. SAK :n julkaiseman vuoden 2016 työolobarometrin mukaan useammalla kuin joka viidennellä työntekijällä on vähintään melko hyvät työolot, mutta lähes yhtä monella on melko huonot tai huonot työolot.
-
Työsuojelun ajankohtaispäivät
Jäsenmaksua maksava edustettavamme on ansainnut kaiken mahdollisen tiedon ja työn tuen, mitä virkaehtosopimuksin voidaan toteuttaa. Työsuojelukoulutus kuuluu valtion virkaehtosopimuksen mukaan työnantajan tukemaan ammattiyhdistykoulutukseen.