Siirry sisältöön

Työnantaja tarjoaa hyvinvointia ja akkujen latausta

Puolustusvoimat haluaa pitää henkilöstöstään huolta myös vapaa-ajalla. Henkilökunnan ja evp-henkilöstön käytössä on kolme vapaa-ajanviettopaikkaa.

Merikarvialla sijaitseva Merijukola tarjoaa kalastuksen Vesistö3ystäville loistavat puitteet niin merellä kuin Merikarvian joella. Päärakennuksessa on neljä huoneistoa ja alueella on 31 paikkaa asuntovaunuille. Lomalaisten käyttöön on hankittu useita veneitä, kanootteja ja polkupyöriä. Alueella on kaksi saunaa paljuineen.

Virkistysalue Siniset aallot on Saimaan rannalla Taipalsaarella 35 kilometrin päässä Lappeenrannasta. Kesällä lomakohde tarjoaa upeat puitteet rantaleikkeihin ja uimiseen pitkän hiekkarannan äärellä. Sinisillä Aalloilla voi kalastaa, ravustaa, pelata frisbeegolfia, rantalentopalloa tai tennistä. Alueella on vuokrattavissa kuusi hirsimökkiä kesäkuusta lokakuun puoleen väliin saakka. Asuntovaunupaikkoja löytyy 10. Alueella on yhteiskäytössä kaksi saunaa ja kaksi grillikotaa.

Loma3Ympärivuotiseen käyttöön soveltuva Suorajärvi on Kuusamossa noin 20 km päässä Rukalta. Päärakennuksessa on kolme vuokrattavaa huoneistoa. Lisäksi siellä on iso lasten leikkitila, kuntoiluhuone, yhteiskeittiö, olohuone/kokoustila ja takkahuone.  Alueella on vuokrattavissa neljä hirsimökkiä. Alueella on kolme saunaa ja seitsemän asuntovaunupaikkaa. Suorajärvellä on hyvät olosuhteet kalastukselle, patikonnille ja hiihtämiselle.

Jotta alueet ovat henkilökunnan käytössä jatkossakin, paikkojen käyttöasteet on pidettävänä riittävän suurina. Tutustukaa kohteisiin ja varatkaa aika omalle lomalle Puolustusvoimien palvelukeskuksesta osoitteella virkistysalueet@mil.fi tai numerosta 0299 815 323.

Virkistysalueiden tarkemmat tiedot kuvineen ovat Torni-portaalissa (Työsuhde – Palvelussuhde-edut – Virkistysalueet).

Loma1


Teksti: Terho Eironen

Kuvat: Asta Ruuskanen

  • Nato-tehtävät kiinnostavat

    Aliupseeriliiton jäsentutkimuksen mukaan selvä enemmistö aliupseereista on halukas lähtemään Nato-tehtäviin, jos tällainen mahdollisuus tarjoutuu. Jäsenet näkevät, että ulkomaantehtävien tulee perustua vapaaehtoisuuteen.

  • Fyysisen toimintakyvyn seuranta

    Sotilaiden suorituskykyä testataan säännöllisesti kenttäkelpoisuus- ja fyysisen kunnon testeillä. Ammattisotilaana jokaisen aliupseerin tulee ylläpitää virkatehtäviensä edellyttämiä perustaitoja ja kuntoa. Nämä vaatimukset perustuvat lakiin puolustusvoimista ja puolustusministeriön asetukseen.

  • Sisäilman laadunhallinta Puolustusvoimissa

    Puhdas ja raikas sisäilma tukee toimintakykyä, terveyttä ja oppimista. Merkittävimmät sisäilman epäpuhtaudet tulevat ulkoilmasta pienhiukkasista, tupakansavusta, maaperän radonsäteilystä ja rakennusten kosteusvaurioista.