Siirry sisältöön

Ampumamestaruuskilpailut Santahaminassa

Aliupseeriliiton ampumamestaruuskilpailut järjestettiin 3.-5.9.2019 Ammunnan sotilaiden suomenmestaruuskilpailujen yhteydessä. Kilpailupaikkoina toimivat Santahamina, Hälvälä ja Inkoo. Kilpailujärjestelyistä vastasi Uudenmaan Aliupseerit ry.

Tämä oli jo toinen kerta yhdistyksessämme muutaman vuoden sisään, kun saimme Aliupseriliiton mestaruuskilpailujen järjestelyvastuun. Tämän vuoden kilpailut ja järjestelyt menivätkin jo melkein rutiinilla koska tälläkin kertaa olivat samat yhdistysaktiivit mukana järjestämässä meidän osuuttamme.

Yhdistyksen osuushan kiteytyy hyvin pitkälti kilpailun lopputuloksien läpikäymiseen ja sieltä palkittavien seulontaan sekä palkintojen jakotilaisuuden järjestelyihin. Itse kilpailut rullaavat järjestävän joukko-osaston organisoimina. Järjestely on tällaisenaan toimiva ja hyvä. Vaikka ampumapaikkoja oli useammassa eri paikassa, palkitsemistilaisuus oli yhdessä paikassa.  Tämä helpotti yhdistyksen työtä.

Yhdistyksestä suurimman käytännön työn teki sihteerimme Riikka Rautionaho-Paajanen. Hän laski tulokset, kirjoitti kunniakirjat, organisoi palkintojenjakotilaisuuden sekä osallistui palkitsemistilaisuuteen.

Aliupseeriliiton urheiluvastaava Tuomas Miromäki oli jälleen asiantuntijatukena ja hän oli myös jakamassa palkintoja ja kunniakirjoja.

Tämän vuoden kilpailuihin saatiin poikkeuksellisesti mukaan myös kaksi sponsoria. Yhdistyksestä oltiin jo keväällä yhteydessä useisiin kotimaisiin yrityksiin, joilla on joitain sidoksia sotilaisiin, ampumaurheiluun tai yleensäkin ulkoiluun.

Useiden sähköpostien ja puheluiden jälkeen kaksi suurta yritystä Sako ja Fiskars lähtivät mukaan tukemaan aliupseerien ampumamestaruuskilpailuja luovuttaen omia tuotteitaan palkinnoiksi kilpailuihin. Sakolta saatiin heidän Tikka- ja Sako-tuoteperheen tuotteita. Fiskars lähti mukaan luovuttaen palkinnoiksi heidän Gerber-tuoteperheen tuotteita. 

Tällä kertaa saimmekin mukaan todella hyvät yritykset ja palkinnot heiltä ja uskon, että yrityksetkin saivat hyvää näkyvyyttä meidän ammattiryhmän keskuudessa. Näin markkinointimielessä kohderyhmä ainakin oli juuri oikea.

Janne Lapakko
Puheenjohtaja
Uudenmaan Aliupseerit ry

Kuvat: Kaartin jääkärirykmentti, Uudenmaan Aliupseerit ry


  • Surkka jatkaa Aliupseeriliiton puheenjohtajana

    Aliupseeriliiton edustajakokous valitsi Jyrki Surkan jatkamaan Aliupseeriliiton puheenjohtajana. Puheenjohtajakausi on neljävuotinen. Surkka on toiminut Aliupseeriliiton puheenjohtajana 1.3.2018 alkaen. Aliupseeriliiton hallitus valitsi kokouksessaan liiton varapuheenjohtajiksi Mika Tiitisen ja Tuomas Miromäen.

  • Oikeilla yhteistiedoilla on merkitystä

    Voimassa oleva postiosoite, sähköpostiosoite ja puhelinnumero ovat tärkeitä työkaluja luottamusmiehelle, paikallisyhdistyksen johdolle ja Aliupseeriliiton työntekijöille, kun he hoitavat liiton jäsenten asioita