Siirry sisältöön

Ampumamestaruuskilpailut Santahaminassa

Aliupseeriliiton ampumamestaruuskilpailut järjestettiin 3.-5.9.2019 Ammunnan sotilaiden suomenmestaruuskilpailujen yhteydessä. Kilpailupaikkoina toimivat Santahamina, Hälvälä ja Inkoo. Kilpailujärjestelyistä vastasi Uudenmaan Aliupseerit ry.

Tämä oli jo toinen kerta yhdistyksessämme muutaman vuoden sisään, kun saimme Aliupseriliiton mestaruuskilpailujen järjestelyvastuun. Tämän vuoden kilpailut ja järjestelyt menivätkin jo melkein rutiinilla koska tälläkin kertaa olivat samat yhdistysaktiivit mukana järjestämässä meidän osuuttamme.

Yhdistyksen osuushan kiteytyy hyvin pitkälti kilpailun lopputuloksien läpikäymiseen ja sieltä palkittavien seulontaan sekä palkintojen jakotilaisuuden järjestelyihin. Itse kilpailut rullaavat järjestävän joukko-osaston organisoimina. Järjestely on tällaisenaan toimiva ja hyvä. Vaikka ampumapaikkoja oli useammassa eri paikassa, palkitsemistilaisuus oli yhdessä paikassa.  Tämä helpotti yhdistyksen työtä.

Yhdistyksestä suurimman käytännön työn teki sihteerimme Riikka Rautionaho-Paajanen. Hän laski tulokset, kirjoitti kunniakirjat, organisoi palkintojenjakotilaisuuden sekä osallistui palkitsemistilaisuuteen.

Aliupseeriliiton urheiluvastaava Tuomas Miromäki oli jälleen asiantuntijatukena ja hän oli myös jakamassa palkintoja ja kunniakirjoja.

Tämän vuoden kilpailuihin saatiin poikkeuksellisesti mukaan myös kaksi sponsoria. Yhdistyksestä oltiin jo keväällä yhteydessä useisiin kotimaisiin yrityksiin, joilla on joitain sidoksia sotilaisiin, ampumaurheiluun tai yleensäkin ulkoiluun.

Useiden sähköpostien ja puheluiden jälkeen kaksi suurta yritystä Sako ja Fiskars lähtivät mukaan tukemaan aliupseerien ampumamestaruuskilpailuja luovuttaen omia tuotteitaan palkinnoiksi kilpailuihin. Sakolta saatiin heidän Tikka- ja Sako-tuoteperheen tuotteita. Fiskars lähti mukaan luovuttaen palkinnoiksi heidän Gerber-tuoteperheen tuotteita. 

Tällä kertaa saimmekin mukaan todella hyvät yritykset ja palkinnot heiltä ja uskon, että yrityksetkin saivat hyvää näkyvyyttä meidän ammattiryhmän keskuudessa. Näin markkinointimielessä kohderyhmä ainakin oli juuri oikea.

Janne Lapakko
Puheenjohtaja
Uudenmaan Aliupseerit ry

Kuvat: Kaartin jääkärirykmentti, Uudenmaan Aliupseerit ry


  • Frisbeegolfmestaruus 2021

    Aliupseeriliiton frisbeegolfmestaruuskilpailut järjestetään 18.-19.6. Jyväskylässä, Laajavuori DGP:n radalla. Rata tarjoaa haasteita ja mielenkiintoisia pelipaikkoja niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin heittäjille.

  • Golfkisan ilmoittautuminen käynnissä

    Aliupseeriliiton golfmestaruuskilpailut järjestetään ensimmäistä kertaa elokuussa. Muurame Golfissa järjestettävän kilpailun käytännön järjestelyistä vastaa Keski-Suomen Aliupseerit ry.

  • Huikea matka aliupseerien edunvalvojana

    Jyrki Surkka toimi aliupseereiden päätoimisena edunvalvojana yli kahdeksan vuotta. Hän luovuttaa seuraajalleen hyvin toimivan edunvalvontaorganisaation, jolla on valmius vastata tulevaisuuden haasteisiin.