Siirry sisältöön

Ampumamestaruuskilpailut Santahaminassa

Aliupseeriliiton ampumamestaruuskilpailut järjestettiin 3.-5.9.2019 Ammunnan sotilaiden suomenmestaruuskilpailujen yhteydessä. Kilpailupaikkoina toimivat Santahamina, Hälvälä ja Inkoo. Kilpailujärjestelyistä vastasi Uudenmaan Aliupseerit ry.

Tämä oli jo toinen kerta yhdistyksessämme muutaman vuoden sisään, kun saimme Aliupseriliiton mestaruuskilpailujen järjestelyvastuun. Tämän vuoden kilpailut ja järjestelyt menivätkin jo melkein rutiinilla koska tälläkin kertaa olivat samat yhdistysaktiivit mukana järjestämässä meidän osuuttamme.

Yhdistyksen osuushan kiteytyy hyvin pitkälti kilpailun lopputuloksien läpikäymiseen ja sieltä palkittavien seulontaan sekä palkintojen jakotilaisuuden järjestelyihin. Itse kilpailut rullaavat järjestävän joukko-osaston organisoimina. Järjestely on tällaisenaan toimiva ja hyvä. Vaikka ampumapaikkoja oli useammassa eri paikassa, palkitsemistilaisuus oli yhdessä paikassa.  Tämä helpotti yhdistyksen työtä.

Yhdistyksestä suurimman käytännön työn teki sihteerimme Riikka Rautionaho-Paajanen. Hän laski tulokset, kirjoitti kunniakirjat, organisoi palkintojenjakotilaisuuden sekä osallistui palkitsemistilaisuuteen.

Aliupseeriliiton urheiluvastaava Tuomas Miromäki oli jälleen asiantuntijatukena ja hän oli myös jakamassa palkintoja ja kunniakirjoja.

Tämän vuoden kilpailuihin saatiin poikkeuksellisesti mukaan myös kaksi sponsoria. Yhdistyksestä oltiin jo keväällä yhteydessä useisiin kotimaisiin yrityksiin, joilla on joitain sidoksia sotilaisiin, ampumaurheiluun tai yleensäkin ulkoiluun.

Useiden sähköpostien ja puheluiden jälkeen kaksi suurta yritystä Sako ja Fiskars lähtivät mukaan tukemaan aliupseerien ampumamestaruuskilpailuja luovuttaen omia tuotteitaan palkinnoiksi kilpailuihin. Sakolta saatiin heidän Tikka- ja Sako-tuoteperheen tuotteita. Fiskars lähti mukaan luovuttaen palkinnoiksi heidän Gerber-tuoteperheen tuotteita. 

Tällä kertaa saimmekin mukaan todella hyvät yritykset ja palkinnot heiltä ja uskon, että yrityksetkin saivat hyvää näkyvyyttä meidän ammattiryhmän keskuudessa. Näin markkinointimielessä kohderyhmä ainakin oli juuri oikea.

Janne Lapakko
Puheenjohtaja
Uudenmaan Aliupseerit ry

Kuvat: Kaartin jääkärirykmentti, Uudenmaan Aliupseerit ry


  • Kainuulaiset talkooapuna Invalassa

    Tervareitin Aliupseerien puheenjohtaja kokosi syksyllä jäsenensä auttamaan Kajaanin seudun invalidiyhdistystä Kesäkoti Invalan rakennusten ja piha-alueen huoltotöissä.

  • Ansioituneita aliupseereita palkittiin

    Aliupseeriliitto palkitsi ansioituneita aliupseereita ja tärkeitä yhteistyökumppaneita edustajakokouksen iltajuhlassa 6.11.2019. Tilaisuudessa oli paikalla satakunta aliupseeria ja yhteistyökumppania.

  • Kenestä Vuoden 2021 aliupseeri?

    Vuoden aliupseeriksi voidaan valita Aliupseeriliiton jäsen, joka on ansioitunut palvelustehtävässä, käyttäytyy ja suorittaa palvelustehtävänsä moitteettomasti ja edistänyt oman ammattikuntansa asemaa merkittävästi