Siirry sisältöön

Ansioituneita aliupseereita palkittiin

Aliupseeriliitto palkitsi ansioituneita aliupseereita ja tärkeitä yhteistyökumppaneita edustajakokouksen iltajuhlassa 6.11.2019. Tilaisuudessa oli paikalla satakunta aliupseeria ja yhteistyökumppania.

Ylivääpeli Ville Tommola valittiin Vuoden 2019 aliupseeriksi. Tommola otti huomionosoituksen vastaan satapäisen yleisön edessä Aliupseeriliiton edustajakokouksen iltajuhlassa.

Juhlassa palkittiin myös muita ansioituneita aliupseereita ja yhteistyökumppaneita Aliupseeriliiton ansiomitaleilla. Aliupseeriliiton hallitus myönsi 6.11.2019 neljätoista hopeista ja kuusi kultaista ansiomitalia. Lisäksi hallitus myönsi kunniapuheenjohtaja Matti Järviselle kultaisen ansiomitalin soljella (nro 1).

Puheenjohtaja Surkka luovutti tilaisuudessa Aliupseeriliiton kultaisen ansiomitalin SAK:n puheenjohtaja Jarkko Elorannalle ja hallitusneuvos Jari Kajavirralle sekä Tuomas Miromäelle, Harri Nyylalle, Pekka Salomaalle ja Sini Utriaiselle.

Hopeinen ansiomitali myönnettiin Joni Aittakarille, Konsta Heporaudalle, Pekka Jokisalolle, Marko Kaistamolle, Anna-Maria Karjalaiselle, Marko Kilpiselle, Matti Kuuluvaiselle, Simo Laitilalle, Mikko Savolaiselle, Mikko Suhoselle, Pekka Tossavaiselle, Aleksi Viikinkoskelle, Aki Virtaselle ja Marko Virtaselle.

Iltajuhlassa julkaistiin myös vuoden 2019 yleismestaruus. Yleismestaruus myönnetään yhdistykselle, jonka jäsenet ovat menestyneet liiton urheilumestaruuskilpailuissa parhaiten kuluvan vuoden aikana. Vuoden 2019 yleismestaruus meni tällä(kin) kertaa Keski-Suomen Aliupseerit ry:lle.

 

Kunniapuheenjohtajan tervehdys

Sydämellinen kiitokseni Aliupseeriliiton edustajakokouksen yhteydessä pidetyssä palkitsemistilaisuudessa saamastani huomionosoituksesta, liiton kultaisesta ansiomitalista soljilla. Sananlasku sanoo: ammuttu nuoli, puhuttu sana, mennyt aika ei koskaan palaa. Muistot 30 – 50 vuoden takaa sekä huomionosoitus sai tunteiden myötä kyyneleet silmiini. Toivotan liiton johdolle toimiston henkilökunnalle ja jäsenille sekä heidän läheisilleen hyvää ja lämminhenkistä joulua ja kaikkea hyvää tuleville vuosille.

Kunniapuheenjohtaja
Matti Järvinen

Teksti ja kuvat: Asta Ruuskanen

  • Kun pääsisi vielä kerran joulukirkkoon

    Sosiaalisihteeri Anni Grundström Suomen sotaveteraaniliitosta haluaa herättää suomalaiset huomaamaan, että veteraanit tarvitsevat edelleen runsaasti apua ja tukea. Veteraanien keski-ikä on yli 90 vuotta. Heidän tulotasonsa on hyvin alhainen ja he tarvitsevat monenlaista apua ja tukea arjessa. Myös veteraanien puolisot ja lesket tarvitsevat apua. Hän korostaa, että auttamista ei voi enää siirtää.

  • Surkka jatkaa Aliupseeriliiton puheenjohtajana

    Aliupseeriliiton edustajakokous valitsi Jyrki Surkan jatkamaan Aliupseeriliiton puheenjohtajana. Puheenjohtajakausi on neljävuotinen. Surkka on toiminut Aliupseeriliiton puheenjohtajana 1.3.2018 alkaen. Aliupseeriliiton hallitus valitsi kokouksessaan liiton varapuheenjohtajiksi Mika Tiitisen ja Tuomas Miromäen.

  • Juhlava lipun naulaus

    Aliupseeriliiton uusi lippu naulattiin ja siunattiin edustajakokouksen yhteydessä järjestetyllä päivällisellä 6.11.2018. Naulaajiksi oli kutsuttu liiton kunniajäsenet ja aikaisemmat puheenjohtajat.