Siirry sisältöön

EVP-yhdistys 15 vuotta

Aliupseeriliiton EVP-yhdistys täytti viime vuonna 15 vuotta. Yhdistys vietti syntymäpäiviään Vierumäellä marraskuussa vuosikokouksen ja yhdessäolon merkeissä.

Yhdistyksen tiedottaja Kimmo Kupiainen kertoo, että tapahtumaan osallistui kahdeksan jäsentä.

Ilmeisesti korona oli tähänkin vaikuttanut, että enempää osallistuja ei ollut. Kuitenkin Vierumäellä on loistavat ulkoilumahdollisuudet ja olisi ollut kohtuuhintainen majoitus. Väljyyttä olisi voinut pitää.

Yhdistyksen vuosikokous pidettiin Aliupseeriliiton Vöyri-lomamökissä. Kokouksen puheenjohtajana toimi pitkäaikainen yhdistyksen jäsen Alpo Puroaho. Kokous valitsi yhdistykselle puheenjohtajan ja hallituksen jäseniä.

Yhdistyksen puheenjohtajana jatkaa Jouni Ahola, varapuheenjohtajana sekä matkavastaavana Raimo Karjalainen, sihteeri/rahastonhoitajana Leena Kosonen, hallituksen jäsenenä Urpo Salmelainen. Yhdistyksen kotisivuja ylläpitää ja jäsentiedottamista hoitaa jatkossakin Kimmo Kupiainen.

Yhdistys tekee vuosittain jäsenmatkoja. Niiden tarkempi suunnittelu on vielä jäissä koronatilanteen takia.

Ensi vuoden matkoista ollaan vielä odottavalla kannalla, ainakin syksyyn menee ennen kuin voi asiaa suunnitella.

Tilaisuuden aikana yhdistys palkitsi myös ansioituneita jäseniään.

Yhdistyksen standardilla palkittiin Urpo Salmelainen, Antti Mäki ja Alpo Puroaho.

Vuosikokouksen jälkeen paikalle kokoontuneet yhdistyksen jäsenet juhlistivat EVP-yhdistyksen 15-vuotistaivalta. Kupiainen piti erityisen mielenkiintoisena jäsenten kertomuksia historiastaan.

Mielenkiintoista oli kuulla, kun jokainen kertoi omasta historiastaan. Oli paljon asioita, jotka minä en ainakaan aiemmin ollut kuullut.

Kupiainen haluaa lähettää erityiskiitokset niille jäsenille, jotka vastasivat tilaisuuden käytännön järjestelyistä, tarjoiluista ja tavarakuljetuksista.

Kuvassa palkitut jäsenet Urpo Salmelainen, Antti Mäki ja Alpo Puroaho. Kuva: Kimmo Kupiainen

>> Kuvia Aliupseeriliiton EVP-yhdistyksen vuosikokouksesta ja 15-vuotisjuhlasta(avautuu uuteen ikkunaan)

  • Veteraanit tarvitsevat apuamme

    Veteraanien ja heidän puolisoidensa tulotaso on heikko. Veteraanijärjestöjen varainhankinnan päällikkö Pia Mikkonen kertoo, että kunnat ja niiden tarjoamat palvelut poikkeavat suuresti toisistaan. Keräystuotolla on mahdollisuus hieman tasata eriarvoisuutta.

  • Rissasesta Kunnon kohentaja

    Mikkelin Aliupseerit ry valitsi vuoden 2017 Kunnon kohentajaksi pääluottamusmies Riku Rissasen. Vuosi sitten käynnistetyn kuntoilumittelön tavoitteena on herättää liikunnan iloa jäsenissä ja kannustaa monipuoliseen liikkumiseen.

  • Järjestäytyminen on työelämän vaikuttamista

    Puheenjohtajien neuvottelupäivien keskeisiä teemoja olivat yhdistysten järjestäytymisasteen kehittyminen ja tulevan syksyn vaalit. Puheenjohtajat totesivat, että kun kaikki uudet aliupseerit saadaan edunvalvonnan piiriin heti työuran alussa, samalla edistetään koko ammattikunnan työoloja.