Siirry sisältöön

Vuoden 2022 mestaruuskilpailut

Aliupseeriliitto järjestää vuonna mestaruuskilpailuja, joihin kaikki jäsenet ovat tervetulleita. Ilma-ase-, frisbeegolf- ja golfmestaruuskilpailujen ajankohdat on julkaistu.

Ilma-asekilpailussa on sekä henkilökohtaisia sarjoja että joukkuekilpailu. Kilpailu järjestetään kotiratakilpailuna. Käytännössä jokainen yhdistys toteuttaa kisan liiton mestaruuskilpailujen sääntöjen mukaisesti omalla kotialueellaan 14.3. – 8.4. välisenä aikana. Yhdistys ilmoittaa omat osallistujansa kilpailukutsun mukaisesti määräaikaan mennessä ja kilpailun jälkeen raportoi tulokset. Kilpailun käytännön järjestelyistä vastaava Kanta-Hämeen Aliupseerit ry kokoaa yhdistysten kilpailutulokset yhteen.(avautuu uuteen ikkunaan)

Frisbeegolfkilpailut järjestetään lauantaina 11.6. Kilpailussa on kaksi yksilösarjaa sekä joukkuekilpailu. Kilpailukutsu ja ilmoittautumislomake julkaistaan liiton verkkosivuilla maalis-huhtikuussa. Kilpailun järjestelyistä vastaa Kuopion Aliupseerit.

Golfkilpailu pelataan lauantaina 6.8. Turussa, Harjattula Golfissa. Kilpailukutsu ja ilmoittautumisohjeet julkaistaan myöhemmin keväällä. Kilpailun järjestelyistä vastaa Lounais-Suomen Aliupseerit.

Aliupseeriliiton liikuntavastaava Tuomas Miromäki kertoo, että Sotilaiden suomenmestaruuskilpailujen suunnittelu on vielä kesken. Hiihtokilpailut suunnitellaan pidettäväksi Rovaniemellä 5.-7.4., ammuntakilpailut Hälvälässä 13.-14.9. ja suunnistus Lappeenrannassa 20.-22.9.

Kun Puolustusvoimat vahvistaa, että kilpailut toteutetaan suunnitellusti, Aliupseeriliitto lähtee suunnittelemaan niitä liiton mestaruuskilpailuja, mitkä toteutetaan SM-kilpailujen yhteydessä. Ilmoitamme asiasta jäsenille, kun suunnittelu etenee.

Miromäki muistuttaa, että Aliupseeriliiton yleismestaruus lasketaan liiton mestaruuskilpailujen sääntöjen mukaisesti niiden mestaruuskilpailujen tulosten perusteella, mitkä pystytään tänä vuonna toteuttamaan.

Yleismestaruuskilpailu on Aliupseeriliiton jäsenyhdistysten välinen, kaikki mestaruuskilpailujen lajit huomioiva ja menestystä mittaava kilpailu. Vuoden 2022 Yleismestariyhdistys julkaistaan marraskuun alussa edustajakokouksen yhteydessä. Yleismestarina palkittu yhdistys saa vuodeksi haltuunsa kiertopalkinnon.

 

Teksti: Asta Ruuskanen

Kuvat: Janne Härmä, Jani Laitinen

  • Turvan asiakasedut uudistuvat

    Turva uudistaa ja selkeyttää asiakasetujärjestelmäänsä 28.3.2020 alkaen. Jatkossa Aliupseeriliiton jäsenille tarjotaan täyden kympin jäsen- ja omistaja-alennuksia vapaaehtoisista vakuutuksista, kun vanha moniportainen etuohjelma yksinkertaistuu.

  • Frisbeegolfmestaruus 2021

    Aliupseeriliiton frisbeegolfmestaruuskilpailut järjestetään 18.-19.6. Jyväskylässä, Laajavuori DGP:n radalla. Rata tarjoaa haasteita ja mielenkiintoisia pelipaikkoja niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin heittäjille.

  • Edustajakokous 2017

    Hallituksen ehdokasasettelu käynnistyy. Syksyn edustajakokouksessa yhdistykset valitsevat jäsenet liiton hallitukseen. Erovuorossa on kuusi hallituksen varsinaista ja kuusi varajäsentä.