Siirry sisältöön

Aliupseeripäivä Dragsvikissä

Dragsvikin Aliupseerit järjesti Uudenmaan prikaatissa palveleville aliupseereille aliupseeripäivän kesäkuussa Dragsvikin upseerikerholla. Noin 60 % yhdistyksen jäsenistä osallistui päivään.

Prikaatin henkilöstöpäällikkö komentajakapteeni  Mikko Rundelin kertoi aliupseereille neljän tunnin aikana virkamiehen oikeuksista ja velvollisuuksista, aliupseeritehtävien hakuprosessista, aliupseerien keskitetystä tehtävä- ja seuraajasuunnittelusta ja aliupseerien urapoluista. Erityisesti urapolkuasiat herättivät kovasti keskustelua.

Aliupseeriliiton puheenjohtaja Jyrki Surkka oli paikalla koko tilaisuuden ajan ja hän kertoi meille ajankohtaisista edunvalvonta-asioista. Suomenkielisen esittelyn lisäksi Surkka lausui myös muutaman ruotsinkielisen lauseen.

Yhdistys pyysi työnantajalta, että tilaisuus olisi osallistujille työaikaa. Työnantaja myöntyi tähän. Yhdistys tarjosi osallistujille lounaan ja kahvit. Saimme rekrytoitua tilaisuudessa muutaman uuden jäsenenkin. Yhdistyksen hallituksen tavoitteena oli, että tilaisuuteen olisi osallistunut 75 aliupseeria. Saimme paikalle 60 aliupseeria.

Asiapitoisen päivän päätteeksi järjestimme illalla jo perinteeksi muodostuneet grillibileet. Se kruunasi päivän.

Kiitos kaikille jäsenille, jotka osallistuivat tapahtumaan!

Dragsvik Aliupseerit ry:n puheenjohtaja
Thor-Erich Wiksten
Kuva: William Ekström

  • Tapaturmavakuutuksella turvaa vapaa-ajalle

    Ammattisotilaita suojaa työaikana lakisääteinen tapaturmavakuutus, mutta entä vapaa-ajalla? Jos olet Aliupseeriliitto ry:n jäsen, sinulla on Turvassa jäsenvakuutus myös vapaa-ajan tapaturmien varalle. Vapaa-aikaansa voi turvata myös itse hankittavilla vakuutuksilla.

  • Joulupaketti tuntemattomalle rauhanturvaajalle

    Suomen Rauhanturvaajaliitto ja Sotilaskotiliitto ovat koonneet joulupaketin jokaiselle suomalaiselle rauhanturvaajalle. Operaatio ”Tuntematon rauhanturvaaja” sisältää joululahjan ja joulun henkeä liki 500 rauhanturvaajalle ympäri maailman Afrikasta Afganistaniin.

  • Ensimmäinen edustajakokous etänä

    Aliupseeriliiton edustajakokous toteutettiin koronapandemian takia erityisjärjestelyin. Kokoukseen osallistui 18 jäsenyhdistyksen varsinaisten kokousedustajien lisäksi liiton hallitus, pääluottamusmiehet ja liiton toimiston henkilökunta.