Siirry sisältöön

Aliupseeripäivä Dragsvikissä

Dragsvikin Aliupseerit järjesti Uudenmaan prikaatissa palveleville aliupseereille aliupseeripäivän kesäkuussa Dragsvikin upseerikerholla. Noin 60 % yhdistyksen jäsenistä osallistui päivään.

Prikaatin henkilöstöpäällikkö komentajakapteeni  Mikko Rundelin kertoi aliupseereille neljän tunnin aikana virkamiehen oikeuksista ja velvollisuuksista, aliupseeritehtävien hakuprosessista, aliupseerien keskitetystä tehtävä- ja seuraajasuunnittelusta ja aliupseerien urapoluista. Erityisesti urapolkuasiat herättivät kovasti keskustelua.

Aliupseeriliiton puheenjohtaja Jyrki Surkka oli paikalla koko tilaisuuden ajan ja hän kertoi meille ajankohtaisista edunvalvonta-asioista. Suomenkielisen esittelyn lisäksi Surkka lausui myös muutaman ruotsinkielisen lauseen.

Yhdistys pyysi työnantajalta, että tilaisuus olisi osallistujille työaikaa. Työnantaja myöntyi tähän. Yhdistys tarjosi osallistujille lounaan ja kahvit. Saimme rekrytoitua tilaisuudessa muutaman uuden jäsenenkin. Yhdistyksen hallituksen tavoitteena oli, että tilaisuuteen olisi osallistunut 75 aliupseeria. Saimme paikalle 60 aliupseeria.

Asiapitoisen päivän päätteeksi järjestimme illalla jo perinteeksi muodostuneet grillibileet. Se kruunasi päivän.

Kiitos kaikille jäsenille, jotka osallistuivat tapahtumaan!

Dragsvik Aliupseerit ry:n puheenjohtaja
Thor-Erich Wiksten
Kuva: William Ekström

  • Sotilasurheiluliitto liikuttaa

    Suomen Sotilasurheiluliitto (SOTUL) on valtakunnallinen liikuntajärjestö, joka tuottaa varuskunnissa toimivien jäsenseurojensa kanssa vapaa-ajan liikuntapalveluita.

  • Edustajakokous 2022

    Aliupseeriliiton jäsenyhdistykset kokoontuivat edustajakokoukseen tekemään päätöksiä Aliupseeriliiton toiminnasta ja taloudesta ja linjaamaan edunvalvontatavoitteita. Kokous pidettiin marraskuun alussa Kouvolassa.

  • Vakuutus on turvanasi matkalla

    Ilman matkustajavakuutusta reissaaminen voi tulla todella kalliiksi. Jos ulkomaanmatkalla sairastuu tai joutuu tapaturmaan, kustannukset voivat olla järkytys suomalaiseen terveydenhoitojärjestelmään tottuneelle.