Siirry sisältöön

Vakuutus on turvanasi matkalla

Ilman matkustajavakuutusta reissaaminen voi tulla todella kalliiksi. Jos ulkomaanmatkalla sairastuu tai joutuu tapaturmaan, kustannukset voivat olla järkytys suomalaiseen terveydenhoitojärjestelmään tottuneelle.

Aliupseeriliiton jäsenten ei tarvitse huolehtiaAmmattisotilas_jäsenvakuutus3_Kuva_Turva yksityisestä matkavakuutuksesta, sillä liitto on ottanut jäsenilleen vakuutusyhtiö Turvasta jäsenvakuutuksen, joka sisältää matkustajavakuutuksen heidän vapaa-ajan matkoilleen.

Vakuutus on voimassa sen vuoden loppuun, jonka aikana vakuutettu täyttää 68 vuotta. Vakuutettuina ovat myös vakuutetun mukana matkustavat alle 20-vuotiaat lapset ja lapsenlapset. Vakuutus on voimassa yhtäjaksoisesti enintään 45 vuorokautta matkan alkamisesta.

Voit ladata älypuhelimeesi Turvan mobiilisovellus TaskuTurvan, jolloin matkavakuutuskortti kulkee näppärästi puhelimessa mukanasi matkalla. TaskuTurva on ladattavissa Google Play Kaupasta ja Applen App Storesta. Myös Aliupseeriliiton jäsenkortti toimii matkavakuutustodistuksena.

Mitä vakuutuksesta korvataan?

Vakuutus korvaa matkan aikana alkaneen äkillisen sairauden tai sattuneen tapaturman hoitokuluja. Näitä ovat esimerkiksi lääkärinpalkkiot, tutkimuskulut ja lääkärin määräämät lääkkeet. Ennen matkan alkua ollut sairaus ei ole vakuutusehtojen tarkoittama matkasairaus.

Vakuutuksesta korvataan myös matkan peruuntumisen kuluja, mikäli se johtuu äkillisestä sairaudesta tai tapaturmasta. Matkan peruuntumisesta korvataan kuluja, joita matkan järjestäjä ei lain tai matkaehtojen mukaan palauta. Lisäksi korvataan matkan keskeytymisestä ja matkalta myöhästymisestä aiheutuvia kuluja vakuutusehdoissa mainituissa tilanteissa.

Aliupseeriliiton jäsenvakuutukseen sisältyy myös matkatavaravakuutus vapaa-ajanmatkoille. Se korvaa matkoilla mukana oleville matkatavaroille aiheutuneita vahinkoja 953 euroon asti. Vakuutuksessa on 100 euron omavastuu. Matkatavaravakuutus saattaa sisältyä myös kotivakuutukseesi. Esimerkiksi Turvan laajan tason kotivakuutuksessa matkatavarat ovat vakuutettuna 4 500 euroon asti.

SOS auttaa apua tarvitsevia

SOS International -matkahätäpalvelusta voit saada apua, jos sairastut ja tarvitset lääkäriä tai sairaalahoitoa. SOSissa on ympärivuorokautinen päivystys suomen kielellä, ja siellä tunnetaan myös Aliupseeriliiton vakuutus.

SOSiin voi ottaa yhteyttä myös muissa kuin hätätapauksissa. He voivat esimerkiksi neuvoa lähimmän luotettavan lääkäriaseman sijainnin.

Jos hoitolaitos ei hyväksy matkavakuutuskorttiasi eikä suostu lähettämään laskua Turvaan, voit pyytää hoitolaitosta soittamaan SOSiin.

>> Tutustu Aliupseeriliiton jäsenvakuutusten ehtoisin ja korvauksenhakuohjeisiin ennen matkalle lähtöä(avautuu uuteen ikkunaan) 

Lisätietoja vakuutuksesta saat Turvan toimipaikoista, asiamiehiltä tai palvelunumerosta 01019 5110.

Tuomas Kekkonen
Turva

Ammattisotilas_jäsenvakuutus2_Kuva_Turva


  • EVP-jäsenet hyvän mielen lomalla Polvijärvellä

    Aliupseeriliiton EVP-yhdistys tarjosi keväällä jäsenilleen mahdollisuuden osallistua tuettuun lomaan Polvijärvellä Lomakeskus Huhmarissa. Kuuden päivän lomajaksolle osallistui kymmenen EVP-yhdistyksen jäsentä.

  • Aliupseeriliiton työvaliokunta

    Aliupseeriliiton hallituksen tehtävänä on johtaa, kehittää ja edustaa liittoa. Hallitus asettaa keskuudestaan juoksevien ja hallituksen käsiteltäväksi tulevien asioiden valmistelua varten työvaliokunnan.

  • Alpola on avattu

    Alpola on nyt jäsenten varattavissa. Aliupseeriliiton jäsenhuoneisto sijaitsee Helsingin Pasilassa, keskeisten kulkuyhteyksien äärellä. Asunto on tarkoitettu jäsenten vapaa-ajan käyttöön.