Siirry sisältöön

Juhlava lipun naulaus

Aliupseeriliiton uusi lippu naulattiin ja siunattiin edustajakokouksen yhteydessä järjestetyllä päivällisellä 6.11.2018. Naulaajiksi oli kutsuttu liiton kunniajäsenet ja aikaisemmat puheenjohtajat.

Lipun naulaukseen osallistuivat myös Ammattisotilas_lipunnaulaus4_Kuva_AstaRuuskanenVuoden aliupseeri, edustajakokousedustaja, liiton toimiston pitkäaikaisin työntekijä sekä hallituksen jäseniä.

Lipun suunnittelun pohjana oli vuonna 1975 suunniteltu, Aliupseeriliiton ensimmäinen lippu. Alkuperäisen lipun suunnittelija oli taiteilija B.O. Heinonen.  Uuden lipun elementtejä ovat kruunupäinen leijona, joka pitää oikean etujalan sijalla olevassa hopeahaarniskoidussa kädessä iskuun kohotettua hopeista miekkaa. Toisessa kädessään leijonalla on sulkakynä. Ensimmäisessä lipussa ollut, värvättyjen luontoisetuja symbolisoiva, viljantähkäkranssi on poistettu.

Uudessa lipussa on 20 naulaa. Ensimmäisen niistä naulasi kunniajäsen Kimmo Kupiainen. Naulauksen jälkeen sotilaspastori Pasi Hakkarainen siunasi lipun.   

 Ammattisotilas_lipunnaulaus3_Kuva_AstaRuuskanen

Ammattisotilas_lipunnaulaus2_Kuva_AstaRuuskanen


  • Turvallisin mielin matkalle Aliupseeriliiton jäsenkortin kanssa

    Passi, lentoliput… Entä liiton jäsenkortti? Jos nämä kaikki tulivat mukaan, voit aloittaa matkasi levollisin mielin. Matkustaessa on hyvä rentoutua ja nauttia olostaan ulkona arjen rattaista. Silloin voi kuitenkin myös sattua kaikenlaista.

  • Ehdokkaat Aliupseeriliiton hallitukseen

    Edustajakokous valitsee kuusi uutta hallituksen varsinaista ja varajäsentä erovuoroisten tilalle 31.10. - 1.11. Valittavien hallituksen jäsenten toimikausi jatkuu vuoden 2021 edustajakokoukseen asti.

  • Tavoitteena aktiiviset jäsenet

    Edustajakokous hyväksyi Aliupseeriliiton toimintasuunnitelman ja talousarvion vuodelle 2017. Toimintavuoden painopisteet ovat liiton sisäisessä yhdistys- ja järjestötoiminnassa, jäsenistön jaksamisessa ja yhteiskuntavaikuttamisessa.