Siirry sisältöön

Juhlava lipun naulaus

Aliupseeriliiton uusi lippu naulattiin ja siunattiin edustajakokouksen yhteydessä järjestetyllä päivällisellä 6.11.2018. Naulaajiksi oli kutsuttu liiton kunniajäsenet ja aikaisemmat puheenjohtajat.

Lipun naulaukseen osallistuivat myös Ammattisotilas_lipunnaulaus4_Kuva_AstaRuuskanenVuoden aliupseeri, edustajakokousedustaja, liiton toimiston pitkäaikaisin työntekijä sekä hallituksen jäseniä.

Lipun suunnittelun pohjana oli vuonna 1975 suunniteltu, Aliupseeriliiton ensimmäinen lippu. Alkuperäisen lipun suunnittelija oli taiteilija B.O. Heinonen.  Uuden lipun elementtejä ovat kruunupäinen leijona, joka pitää oikean etujalan sijalla olevassa hopeahaarniskoidussa kädessä iskuun kohotettua hopeista miekkaa. Toisessa kädessään leijonalla on sulkakynä. Ensimmäisessä lipussa ollut, värvättyjen luontoisetuja symbolisoiva, viljantähkäkranssi on poistettu.

Uudessa lipussa on 20 naulaa. Ensimmäisen niistä naulasi kunniajäsen Kimmo Kupiainen. Naulauksen jälkeen sotilaspastori Pasi Hakkarainen siunasi lipun.   

 Ammattisotilas_lipunnaulaus3_Kuva_AstaRuuskanen

Ammattisotilas_lipunnaulaus2_Kuva_AstaRuuskanen


  • Hallituksen jäsenten valinta

    Aliupseeriliiton edustajakokous valitsee marraskuussa uusia jäseniä hallitukseen. Jäsenyhdistykset voivat tehdä esityksiä hallituksen jäsenistä.

  • Jäsenetuna mahdollisuus osallistua ja vaikuttaa

    Oma luottamusmies on Aliupseeriliiton tärkein ja näkyvin vaikuttaja hallintoyksikössä. Jäsenetuna saatavien luottamusmiespalveluiden kautta on mahdollista selvittää ja edistää monia työn tekemiseen tai palvelussuhteen ehtoihin liittyvää kysymystä.

  • Uusia toimintamalleja vuosikokouksiin

    Hallituksen etäkokoukset ovat jo rutiinia yhdistyksissä. Useimmille vuosikokouksen toteuttaminen etänä on tähän asti ollut uutta. Pandemian takia etäkokoukset ovat mahdollisia, vaikka yhdistyksen sääntöjen mukaan se ei olisikaan mahdollista.