Siirry sisältöön

Juhlava lipun naulaus

Aliupseeriliiton uusi lippu naulattiin ja siunattiin edustajakokouksen yhteydessä järjestetyllä päivällisellä 6.11.2018. Naulaajiksi oli kutsuttu liiton kunniajäsenet ja aikaisemmat puheenjohtajat.

Lipun naulaukseen osallistuivat myös Ammattisotilas_lipunnaulaus4_Kuva_AstaRuuskanenVuoden aliupseeri, edustajakokousedustaja, liiton toimiston pitkäaikaisin työntekijä sekä hallituksen jäseniä.

Lipun suunnittelun pohjana oli vuonna 1975 suunniteltu, Aliupseeriliiton ensimmäinen lippu. Alkuperäisen lipun suunnittelija oli taiteilija B.O. Heinonen.  Uuden lipun elementtejä ovat kruunupäinen leijona, joka pitää oikean etujalan sijalla olevassa hopeahaarniskoidussa kädessä iskuun kohotettua hopeista miekkaa. Toisessa kädessään leijonalla on sulkakynä. Ensimmäisessä lipussa ollut, värvättyjen luontoisetuja symbolisoiva, viljantähkäkranssi on poistettu.

Uudessa lipussa on 20 naulaa. Ensimmäisen niistä naulasi kunniajäsen Kimmo Kupiainen. Naulauksen jälkeen sotilaspastori Pasi Hakkarainen siunasi lipun.   

 Ammattisotilas_lipunnaulaus3_Kuva_AstaRuuskanen

Ammattisotilas_lipunnaulaus2_Kuva_AstaRuuskanen


  • Lomaile Alpolassa ja Vierumäellä

    Aliupseeriliiton vapaa-ajanviettopaikat Alpola ja Vierumäen Vöyri ovat varattavissa jäsenten käyttöön jäsensivuilla olevasta varauskalenterista. Kevätkaudella on vielä vapaita vuoroja käytettävissä.

  • Työssä jaksaminen kiinnosti Kuopiossa

    Kuopion Aliupseerien järjestöpäivän teemana oli työssä jaksaminen. Järjestöpäivä liittyy Osaava jäsen kampanjaan, jonka jalkauttaminen aloitettiin Aliupseeriliitossa vuonna 2016. Kuopion Aliupseerien puheenjohtaja Tuomo Ruuskanen avasi tilaisuuden toteamalla aiheen olevan rankka. Hän lupasi osallistujille, että asiaa käsitellään ilman otsaryppyjä.

  • Frisbeegolfmestaruus Ylä-Savoon

    Ylä-Savon Aliupseerien Niko Karttunen kruunattiin Aliupseeriliiton Yleisen sarjan frisbeegolfmestariksi. Naisten sarjan voitti Keski-Suomen Roxana Terho. Joukkuekilpailun voitti Keski-Suomen Aliupseerit.