Siirry sisältöön

Niko Karttunen uusi mestaruutensa

Aliupseeriliiton frisbeegolfmestaruuskilpailut järjestettiin Luolavuoren frisbeegolfpuistossa 6.5. Ylä-Savon Niko Karttunen voitti henkilökohtaisen sarjan. Joukkuekilpailun voitti Keski-Suomen Aliupseerit.

Perjantaina 5.5. pelattiin parikilpailut, joihin  osallistui kahdeksan paria. Kilpailu oli varsin tiukka, mutta lopulta pari Lasse Ammann ja Ville Huovinen onnistuivat korjaamaan voiton tuloksella -2 (62 heittoa). Kakkossijalle olikin useampi ottaja, kun parit Mikko Sammal ja Teemu Aspela, Perttu Nurkka ja Antti Riihimäki sekä Marko Hintsa ja Sami Määttä pelasivat tasatuloksen -1 (63 heittoa).

Lauantaina 6.5. pelattiin varsinainen Aliupseeriliiton frisbeegolfmestaruuskilpailu. Paikalle ilmoittautui 27 kilpailijaa ympäri Suomea. Rata osoittautui varsin vaikeaksi. Tämä oli toki jo ennakkoon tiedossa, sillä samalla radalla pelataan tänä vuonna muun muassa amatöörien SM-karsintakilpailu ja myöhemmin kesällä European Pro Tourin osakilpailu.­­­

Sää kilpailupäivänä oli aurinkoinen, vaikkakin aamulla kierrosta aloitettaessa oli lämpötila lähellä nollaa. Päivän edetessä lämpötila kuitenkin nousi ja kisa päästiin pelaamaan poutaisessa ja aurinkoisessa säässä. Kilpailun ensimmäinen kierros oli melko tasainen kärkikymmenikössä, ensimmäistä sijaa lukuun ottamatta. Ylä-Savon aliupseereiden Niko Karttunen otti kärkipaikan hyvällä -4 (60 heittoa) tuloksellaan.

Kierrosten välillä pidettiin ruokatauko. Ruokahuollosta vastasi paikallinen Tu Casa- niminen yritys, joka tarjoaa karibialaisvaikutteista ruokaa. Ruoka valmistetaan alusta loppuun paikan päällä. Ruoka tuntui maistuvan pelaajille erinomaisesti ja kilpailua päästiin jatkamaan täysillä vatsoilla.

Toinen kierros toi mukanaan hieman kovemman tuulen. tämä vaikutti pelaajien tuloksiin, toisilla enemmän ja toisilla vähemmän. Niko Karttunen kuitenkin vankisti johtoaan vielä toisella kierroksella pelaamalla tuloksen -2 (62 heittoa), joten voitto irtosi Karttuselle yhteistuloksella -6 (122 heittoa).

Toisen kierroksen päätyttyä jaettiin palkinnot. Yksilökilpailun kärkikolmikoksi muodostui Niko Karttunen (Ylä-Savo, 122 heittoa), Jali Honkanen (Keski-Suomi, 138 heittoa) ja Perttu Nurkka (Lounais-Suomi, 141 heittoa). Yksilökilpailun ohessa järjestettiin myös CTP-kilpailu. Closest To Pin -kisan voittaa lähimmäksi koria heittänyt pelaaja. CTP-kisan voitti Niko Karttunen.

Joukkuekilpailuun oli ilmoittautunut ainoastaan yksi joukkue. Joukkuekilpailun palkinto matkasikin jälleen kerran Keski-Suomen Aliupseereille.

Palkinnoista vastasivat varsin avokätisesti Ursuit Oy sekä Kiekkokingi, Vakuutusyhtiö Turva, Eckerö Line ja Discmania Store Europe. Kilpailun jälkeen arvottiin vielä Discmania Store Europen lahjoittamia kiekkoja kaikkien osallistuneiden kesken.

Kisan jälkeen kilpailijat siirtyivät Marinan Keilaan. Siellä oli mahdollisuus virtuaalikeilata, pelata biljardia, vaihtaa kuulumisia pelaajien kesken ja tietysti saunoa.

Lounais-Suomen Aliupseerit haluaa kiittää kaikkia paikallaolleita, niin kannustusjoukkoja, kuin pelaajiakin. Kannustamme jäseniä osallistumaan näihin matalan kynnyksen tapahtumiin jatkossakin.