Siirry sisältöön

Muista hakeutua täydennyskoulutukseen

Puolustusvoimien täydennyskoulutuksen vuoden 2022 jälkimmäinen hakuaika alkaa olla käsillä. Muistathan varmistaa suunniteltuihin koulutuksiin hakeutumisen.

Täydennyskoulutus on Puolustusvoimissa sotatieteellisten tutkintojen ulkopuolista koulutusta. Täydennyskoulutus sisältää toimialojen, puolustushaarojen ja kansainvälisen koulutuksen.

Koulutustarpeiden suunnittelu käynnistyy hallintoyksiköissä kehityskeskustelujen pohjalta, josta muodostuu koko puolustusvoimallinen koulutustarve. Täydennyskoulutukseen ja hakeutumiseen liittyvät toimenpiteet löytyvät Puolustusvoimien ohjeesta (HP910 / PVHSMK-PE 055 Puolustusvoimien täydennyskoulutus), Torni-portaalista sekä joukko-osastojen omista ohjeistuksista.

Kevään 2023 täydennyskoulutukseen hakeutuminen tapahtuu 1.10.2022 mennessä. Hakeutuminen tapahtuu keskitetysti. Joukko-osastot kokoavat oman henkilöstönsä koulutustarpeet, asettavat hakijat puoltojärjestykseen ja toimittavat tiedot koulutuksen järjestäjän tai puolustushaaraesikunnan käsittelyyn.

Selvitä oman joukko-osaston käytänteet ja hakeutumisen aikataulut. Lisätietoa saat oman joukko-osaston työpaikkaohjaajilta, henkilöstö- ja koulutustoimialoilta.

Ilmavoimat järjestää vuoden 2023 alussa ylimääräisen mestaritason opintokokonaisuuden. Työnantajan mukaan hakeutuminen tapahtuu  1.10.2023 mennessä, mutta käytännön toimenpiteitä hakeutumiseen ei ole vielä julkaistu. Lisäinfoa hakeutumisesta tulee lähiaikoina, joten tarkkaile koulutustoimialan ilmoituksia.


Jussi Niemi

Ilmavoimien pääluottamusmies

  • Osaamisen kehittäminen kansainvälisessä ympäristössä

    Nato School, Swiss Army Academy, Baltic Defence School, Inter European Air Force Academy, Senior Enlisted Academy ja Sergeant Major Academy tarjoavat aliupseereille eritasoisia pääosiltaan sotilasjohtamiseen ja aliupseerin rooliin keskittyviä opintokokonaisuuksia.

  • Työpaikkaohjaus osana ammatillista kehittymistä

    Työpaikkaohjaaminen on prosessi, jossa kokenut työntekijä, eli työpaikkaohjaaja auttaa ja tukee uutta tai kokemattomampaa työntekijää oppimaan työn vaatimat taidot ja tehtävät käytännössä.

  • Tehtävänkuvaus on virkamiehen työohje

    Osana kehityskeskusteluun valmistautumista tulee jokaisen käydä oma tehtävänkuvauksensa huolellisesti läpi. Erityisesti jos tehtävänkuvauksen vahvistamispäivästä on yli 2 vuotta aikaa, sen sisältöä tulee tarkastella kriittisesti ja tarvittaessa päivittää.