Siirry sisältöön

Osallistu mestaruuskilpailuihin

Aliupseeriliitto järjestää vuosittain frisbeegolf-, golf- ja ilma-asemestaruuskilpailut. Aliupseeriliitto järjestää mestaruuskilpailut myös ammunnassa, ampumahiihdossa, hiihdossa ja suunnistuksessa. Nämä kilpailut toteutetaan sotilaiden Suomenmestaruuskilpailujen yhteydessä.

Ilma-asemestaruuskilpailut järjestetään  kotiratakilpailuna huhtikuun aikana. Kotiratakilpailussa jokainen yhdistys toteuttaa ammunnan kotialueellaan ja raportoi tuloksista kilpailun järjestäjälle. Kilpailuun osallistuvat ilmoittautuvat omaan yhdistykseensä ja yhdistys ilmoittaa omat ampujansa kootusti kilpailun järjestäjälle. Ilmoittautumisaika päättyy 15.3.

Kilpailulajit ja -sarjat

–  Ilmakivääri: Miehet Y ja Y-45 (60 ls), Naiset Y ja Y-45 (40 ls)
–   Ilmapistooli: Miehet Y ja Y-45 (60 ls), Naiset Y ja Y-45 (40 ls)
–  Joukkuekilpailut (Miehet ilmakivääri, Miehet ilmapistooli, Naiset ilmakivääri, Naiset ilmapistooli)

Golfmestaruuskilpailut pidetään 10.6.2023  Himos Golfissa. Kilpailussa on liiton mestaruuskilpailujen sääntöjen mukaisesti kaksi sarjaa (A ja B). Kilpailuun sisältyy myös erikoiskilpailuja ja uutena joukkuekilpailu paikallisyhdistysten kesken. Tarkemmat tiedot kilpailusta julkaistaan jäsensivuilla helmikuun aikana.

Frisbeegolfmestaruuskilpailut järjestetään lauantaina 6.5.2023 Aninkainen Frisbeegolfpuistossa, Turun Luolavuoressa. Kilpailussa on kaksi yksilösarjaa (yleinen ja naisten sarja) sekä joukkuekilpailu. Tarkemmat tiedot kilpailusta julkaistaan jäsensivuilla helmikuun aikana.

Tänä vuonna järjestetään myös Aliupseeriliiton haulikkokilpailu. Kilpailu toteutetaan Sotilasurheiluliiton haulikkokilpailun yhteydessä 18.-20.7. Kajaanissa, Kajaanin Ampujat ry:n haulikkoradalla. Kilpailulajeina on Metsästystrap, metsästyshaulikko ja Compac Sporting.

Lajit ovat valikoituneet ratojen ammuttavuuden mukaan. Aliupseeriliiton jäsenille on yksi sarja, jossa kaikki osallistujat kilpailevat. Joukkueen muodostaa saman saman yhdistyksen ampujaa / laji. Tarkemmat tiedot kilpailusta julkaistaan jäsensivuilla helmikuun aikana.

Vuonna 2023 järjestetään kolme Sotilaiden suomenmestaruuskilpailua. Aliupseeriliiton hiihto-, ammunta- ja suunnistusmestaruuskilpailut toteutetan SM-kisojen yhteydessä.
Hiihto 21.-23.3.2023, Rovaniemi
Ammunta 12.-14.9.2023, Vekaranjärvi
Suunnistus 26.-28.9.2023, Parolannummi

Kuvat: Jani Laitinen, Janne Härmä

  • Kotkan aliupseerit lopettaa toimintansa

    Kotkan aliupseerit ry teki vuosikokouksessaan päätöksen yhdistyksen purkamisesta. Yhdistyksen pitkäaikainen hallituksen jäsen ja puheenjohtaja Kimmo Alpiranta hoitaa yhdistyksen purkamiseen liittyviä käytännön järjestelyjä haikein mielin.

  • Aliupseeriliiton hallituksen vaali 2023

    Aliupseeriliiton jäsenyhdistykset valitsevat marraskuussa kuusi uutta jäsentä liiton hallitukseen. Puolet hallituksen 12 jäsenestä on erovuorossa kahden vuoden välein. Hallituksen jäsenen kausi kestää neljä vuotta.

  • Golfmestaruus ratkaistiin Turussa

    Sateisissa tunnelmissa alkanut kilpailupäivä tarjosi Turun saaristossa loistavat puitteet Aliupseeriliiton golfmestaruuksien ratkaisemiselle. Kilpailu Aliupseeriliiton A- ja B-sarjan mestaruuksista oli houkutellut edellisestä vuodesta kasvaneen määrän aliupseereita.