Siirry sisältöön

Turvaa kesälomahaaveillesi

Kesäloma ja ulkomaanmatka! Merivesi kimaltelee auringossa, valkoiselle hiekalle on levitelty sinne tänne rantatuoleja ja pyyhkeitä. Mitä tekisit tänään? Haluaisitko vain makoilla rannalla pulahtaen välillä meriveteen vai lähtisitkö kiertelemään kaupungin nähtävyyksiä?

Ennen kuin jatketaan haaveilua yhtään pidemmälle, on syytä tarkistaa yksi tärkeä asia: onhan matkavakuutuksesi voimassa?

Ammattiliiton tarjoama matkustajavakuutus  antaa kattavan turvan matkustaessa kaikkialla maailmassa. Vakuutuksen turvin voi rahasta huolehtimisen sijaan keskittyä paranemiseen, jos sattuu reissun päällä sairastumaan yllättäen tai kolhimaan itseään tapaturmaisesti.

Liiton jäsenenä olet Turvassa

​​​​​​​​​​​​​Aliupseeriliiton jäsenenä sinun ei tarvitse huolehtia matkavakuutuksestasi itse. Liittosi on ottanut jäsenilleen vakuutusyhtiö Turvasta jäsenvakuutuksen, joka sisältää matkustajavakuutuksen vapaa-ajan matkoille kaikkialla maailmassa.

Vakuutettuina ovat liiton alle 68-vuotiaat jäsenet sekä vakuutetun mukana matkustavat alle 20-vuotiaat lapset. Vakuutus on voimassa enintään 45 vuorokautta matkan alkamisesta. Ylimeneville matkapäiville kannattaa ottaa Turvasta määräaikainen matkustajavakuutus. Käy myös läpi, onko vakuutusehdoissa poisrajatuissa urheilulajeissa jotain, mitä itse harrastat, ja hanki tarvittaessa lisävakuutus urheilua varten.

Mitä vakuutus korvaa?

Vakuutus korvaa matkan aikana alkaneen äkillisen sairauden tai sattuneen tapaturman hoitokuluja. Näitä ovat esimerkiksi lääkärinpalkkiot, tutkimuskulut ja lääkärin määräämät lääkkeet. Hoitokulut korvataan ilman ylärajaa. Jos sairautesi on alkanut jo ennen matkaa, tällaisessa tilanteessa korvataan vain sairauden pahenemiseen liittyvä ensiapuhoito matkakohteessa. Vakuutuksesta korvataan myös matkan peruuntumisen tai keskeytymisen kuluja sekä matkalta myöhästymisestä aiheutuvia kuluja vakuutusehdoissa mainituissa tilanteissa.

Vakuutukseen sisältyy myös vapaa-ajan matkatavaravakuutus, matkavastuu- sekä matkaoikeusturvavakuutus. Matkatavaravakuutus saattaa sisältyä myös kotivakuutukseesi, joten sekin kannattaa tarkistaa.

SOS International auttaa hädän hetkellä

SOS International on pohjoismaisten vakuutusyhtiöiden omistama, kansainvälinen matkahätäpalvelu, josta voit saada apua, jos tarvitset ulkomailla lääkäriä tai sairaalahoitoa. SOSin ympärivuorokautinen päivystys auttaa erityisesti vakavissa sairaus- tai tapaturmatapauksissa, tai jos kaipaat apua hoidon saamiseksi. Heidän asiantuntijansa selvittävät tapaustasi ja pyytävät tarvittaessa avuksi SOSin yhteyslääkärin.

SOS pystyy tarvittaessa järjestämään myös uuden kotiinpaluumatkan ja majoituksen matkakohteessa. Tilanteessa, jossa hoitolaitos ei hyväksy matkavakuutuskorttiasi eikä suostu lähettämään laskua Turvaan, voit pyytää hoitolaitosta soittamaan SOSiin.

Mistä löydän lisätietoa?

Löydät jäsenvakuutuksen vakuutusehdot ja korvauksenhakuohjeet osoitteesta turva.fi/aliupseeriliitto. Tutustu vakuutusehtoihin ja vakuutuksessa oleviin rajoituksiin jo ennen matkalle lähtöä. Lisätietoja saat myös Turvan toimipaikoista tai asiakaspalvelunumerosta 01019 5110. Mukavaa matkaa ja hauskoja seikkailuja, minne ikinä menetkin!

 Teksti ja kuva: Keskinäinen Vakuutusyhtiö Turva

  • Kun pääsisi vielä kerran joulukirkkoon

    Sosiaalisihteeri Anni Grundström Suomen sotaveteraaniliitosta haluaa herättää suomalaiset huomaamaan, että veteraanit tarvitsevat edelleen runsaasti apua ja tukea. Veteraanien keski-ikä on yli 90 vuotta. Heidän tulotasonsa on hyvin alhainen ja he tarvitsevat monenlaista apua ja tukea arjessa. Myös veteraanien puolisot ja lesket tarvitsevat apua. Hän korostaa, että auttamista ei voi enää siirtää.

  • Alpola on avattu

    Alpola on nyt jäsenten varattavissa. Aliupseeriliiton jäsenhuoneisto sijaitsee Helsingin Pasilassa, keskeisten kulkuyhteyksien äärellä. Asunto on tarkoitettu jäsenten vapaa-ajan käyttöön.

  • Joulupaketti tuntemattomalle rauhanturvaajalle

    Suomen Rauhanturvaajaliitto ja Sotilaskotiliitto ovat koonneet joulupaketin jokaiselle suomalaiselle rauhanturvaajalle. Operaatio ”Tuntematon rauhanturvaaja” sisältää joululahjan ja joulun henkeä liki 500 rauhanturvaajalle ympäri maailman Afrikasta Afganistaniin.