Siirry sisältöön

EVP-yhdistyksen kokousmatka Kajaaniin

Aliupseeriliiton EVP-yhdistyksen kokousmatka suuntautui Kajaanin Karankajärvelle ja Kainuun prikaatiin. Kesäkoti Invala tarjosi ihanteellisen ympäristön kokoukselle ja ulkoilulle.

Yhdistyksen hallitus kävi jo toukokuussa tutustumassa Kesäkoti Invalaan Tervareitin Aliupseereiden puheenjohtajan Ville Heikkilän johdolla. Hallitus totesi paikan olevan hyvä kokous- ja vapaa-ajanviettopaikka EVP-yhdistyksen jäsenille.

Elokuussa toteutetulle kokousmatkalle osallistui neljätoista henkilöä, eri puolilta Suomea. Osa tuli omalla autolla, osa junalla ja bussilla. Kustannusten säästämiseksi hoidimme muonituksen talkoilla. Kiitos yhdistyksen naisille hienosta panoksesta muonituksessa.

Yövyimme Invalan mökeissä ja muissa majoitusrakennuksissa. Käytössämme oli myös rantasauna. Sitä lämmitettiin ahkerasti. Myös pihassa oleva grillikatos oli iltaisin makkaranpaistokäytössä. Grillimestarina toimi puheenjohtaja Jouni Ahola.

EVP-yhdistys piti vuosikokouksen 8.8. Kokouksen puheenjohtajana toimi Kimmo Kupiainen. Kokous valitsi Jouni Aholan jatkamaan yhdistyksen puheenjohtajana. Varapuheenjohtajaksi kokous valitsi Sisko Salomaan ja sihteeri/taloudenhoitajaksi Leena Kososen. Hallituksen jäseneksi valittiin Urpo Salmelainen ja varajäseniksi Kari Heikkinen ja Eero Mustalahti. Yhdistyksen tiedottajana ja kotisivujen ylläpitäjänä jatkaa Kimmo Kupiainen.

Kokouksen aikana yhdistyksen jäsenet keskustelivat myös siitä, miten eläkkeelle jäävät aliupseerit saataisiin liittymään EVP-yhdistykseen. Kokouksessa luovutettiin yhdistyksen pitkäaikaiselle hallituksen jäsenelle Leena Kososelle Vapaussodan Perinneliiton Sininen Risti.

Kokousmatkan ohjelmaan kuului retki Kainuun prikaatiin. Osa liikkui kävellen, osa maastopyörillä, jotka saimme lainaan varuskunnasta. Oppaanamme oli vääpeli Ville Heikkilä. Oli mielenkiintoista nähdä se valtava muutos, mitä varuskunnassa on tapahtunut sen jälkeen, kun ensimmäisen kerran kävin siellä vuonna 1970. Koko ajan rakennetaan uutta.

Illalla juhlistimme Kimmo Kupiaisen tulevaa 75-vuotissyntympäivää leikatulla konjakilla. Sitä tarjoiltiin sodan aikana 4.6.1942 marsalkka Mannerheimin 75-vuotispäivänä kaikille täysi-ikäisille rintamamiehille. Virallinen annos oli tuolloin 10 cl. Muistan ne valtavat määrät Alkon puulaatikoita, joita Puolustusvoimissa käytettiin sodan jälkeen. Niistä otettiin lokerikot pois ja käytettiin muun muassa valmiusvarastoilla erilaisten materiaalien säilytykseen.

Koen tarpeellisena EVP-jäsenten kokoontumiset, joissa voimme vaihtaa ajatuksia. Näistä tapaamisista saan aina lisää virtaa ja elinvoimaa.

Kimmo Kupiainen
Aliupseeriliiton EVP-yhdistyksen tiedottaja

Kuvat: Kimmo Kupiainen, Jouni Ahola, Leena Kosonen


 

 

 

 

 

 

 

 

  • Golfmestaruus ratkaistiin Turussa

    Sateisissa tunnelmissa alkanut kilpailupäivä tarjosi Turun saaristossa loistavat puitteet Aliupseeriliiton golfmestaruuksien ratkaisemiselle. Kilpailu Aliupseeriliiton A- ja B-sarjan mestaruuksista oli houkutellut edellisestä vuodesta kasvaneen määrän aliupseereita.

  • Kilpailua hyvässä hengessä

    Lauantaiaamu klo 8.00. +2 astetta lämmintä ja kevyt sade. Siinäpä lähtökohdat Aliupseeriliiton frisbeegolfmestaruuskilpailuun.