Siirry sisältöön

Yhdistyspuheenjohtajat eduskunnassa

Aliupseeriliiton jäsenyhdistysten puheenjohtajat vierailivat puheenjohtajapäivien aikana eduskunnassa. Vierailun aikana puolustusvaliokunnan edustajat kertoivat puheenjohtajille valiokunnassa käsittelyssä olevista asioista.

Isäntänä eduskunnassa toimi kansanedustaja, puolustusvaliokunnan varajäsen, Atte Kaleva. Valiokunnan puheenjohtaja Jukka Kopra ja valiokunnan jäsenet Mika Kari, Jari Ronkainen ja Pekka Toveri kertoivat näkemyksiään ajankohtaisista puolustushallintoa koskevista kysymyksistä. Tilaisuuteen osallistui myös kansanedustaja Juha Hänninen.

Aliupseeriliitto nosti keskusteluissa esille hallitusohjelmaan kirjatun, Puolustusvoimien riittävien henkilöstöresurssien turvaamisen. Työaikalain päivittäminen olisi hyvä keino tähän. Aliupseeriliiton puheenjohtaja Jyrki Surkka toi esille huolen siitä, että Nato-palvelussuhteiden ehtojen neuvottelut työnantajan kanssa eivät ole edenneet toivotulla tavalla.

Puheenjohtajapäivien aikana yhdistysjohto sai kattavan esityksen ajankohtaisista edunvalvonta-asioista. Keskeisinä teemoina päivien aikana olivat vuoden lopulla toteutettavat luottamusmiesvaalit ja niiden käytännön järjestelyt sekä tuleva edustajakokous.

Aliupseeriliiton jäsenyhdistykset valitsevat marraskuun edustajakokouksessa liitolle uuden puheenjohtajan ja hallituksen jäseniä erovuoroisten tilalle. Puheenjohtajat keskustelivat päivien aikana henkilövalinnoista. Puheenjohtajat saivat tietoa Aliupseeriliiton strategiasta sekä toimintasuunnitelmasta ja talousarviosta sekä muista edustajakokouksessa käsiteltävistä asioista. Päivien aikana puheenjohtajat keskustelivat myös liiton tarjoamasta edunvalvontakoulutuksesta, jäsenrekrytoinnista ja yhdistysten järjestäytymisasteesta sekä liiton verkkosivujen uudistamisesta.


Teksti ja kuvat: Asta Ruuskanen

  • Yhdistysten puheenjohtajat koulutuksessa

    Yhdistyspuheenjohtajien omat puheenjohtajapäivät pidettiin Helsingissä syyskuussa. Kahden päivän aikana puheenjohtajat keskustelivat laajasti aliupseerien edunvalvontaan sekä yhdistysten ja Aliupseeriliiton kehittämiseen liittyvistä asioista.

  • Niko Karttunen uusi mestaruutensa

    Aliupseeriliiton frisbeegolfmestaruuskilpailut järjestettiin Luolavuoren frisbeegolfpuistossa 6.5. Ylä-Savon Niko Karttunen voitti henkilökohtaisen sarjan. Joukkuekilpailun voitti Keski-Suomen Aliupseerit.