Siirry sisältöön

Ansiomitaleita aliupseereille 2020

Aliupseeriliiton hallitus myönsi 4.11.2020 liiton hopeisia ja kultaisia ansiomitaleita ansioituneille jäsenille ja yhteistyökumppaneille. Aliupseeriliiton ansiomitali voidaan myöntää pitkäaikaisesta ja ansiokkaasta työstä Aliupseeriliiton tavoitteiden edistämisessä.

Kultainen ansiomitali myönnettiin kolmelle henkilölle ja hopeinen kahdeksalle. Osa mitalin saaneista ei halua nimeään julkistettavan.

Tampereen Seudun Aliupseerit ry:n puheenjohtaja Mika Grön (oik.) luovutti hopeisen ansiomitalin Timo Sipolalle. Kuva: Tero Ylikoski.

Koronapandemian takia Aliupseeriliitto ei järjestänyt normaaliin tapaan juhlavaa palkitsemistilaisuutta edustajakokouksen yhteydessä. Edustajakokouksen puheenjohtajana toiminut pursimies Tero Ruokonen sai mitalinsa edustajakokouksen päätteeksi. Muiden mitalien luovuttaminen toteutetaan yhdistysten omissa tilaisuuksissa.

Kultainen ansiomitali
Ylivääpeli Leinonen Marko
Ylivääpeli Vaakanainen Sami
Kapteeni Jari Nurminen

Hopeinen ansiomitali
Pursimies Lehtinen Timo
Pursimies Ruokonen Tero
Vääpeli Timo Sipola
Ylipursimies Säntti Karoliina

  • Työssä jaksaminen kiinnosti Kuopiossa

    Kuopion Aliupseerien järjestöpäivän teemana oli työssä jaksaminen. Järjestöpäivä liittyy Osaava jäsen kampanjaan, jonka jalkauttaminen aloitettiin Aliupseeriliitossa vuonna 2016. Kuopion Aliupseerien puheenjohtaja Tuomo Ruuskanen avasi tilaisuuden toteamalla aiheen olevan rankka. Hän lupasi osallistujille, että asiaa käsitellään ilman otsaryppyjä.

  • Luottamusmiesten vaali

    Nykyisten luottamusmiesten kausi päättyy 29.2.2020. Yhdistykset vastaavat uusien luottamusmiesten valinnasta omissa vastuujoukko-osastoissaan. Vaali toteutetaan siten, että mahdollinen äänestysaika on yhdistyksen valitsemana ajankohtana 1.12.2019 – 15.1.2020.

  • Aliupseeriliiton perinteet yksiin kansiin

    Aliupseeriliiton perinnetyöryhmä nimettiin vuoden 2019 lopussa. Ryhmä kokoaa liiton perinteet yhtenäiseen muotoon. Työn tulokset esitellään jäsenistölle vuoden 2021 edustajakokouksessa.