Siirry sisältöön

Töihin Logistiikkalaitokseen

Puolustusvoimien logistiikkalaitos tarjoaa aliupseereille mielenkiintoisia ja haastavia tehtäviä eri puolilla Suomea. Logistiikkalaitos on normaali- ja poikkeusolojen toiminnan mahdollistaja, jonka tehtävänä on luoda logistiset edellytykset Puolustusvoimien kokonaisvaltaiselle toiminnalle.

Logistiikkalaitos on Pääesikunnan alainen tulosyksikkö, joka omistaa ja huoltaa Puolustusvoimien materiaalin ja vastaa sen teknisestä elinjaksohallinnasta.

Logistiikkalaitoksessa työskentelee yli 2200 ammattilaista. Laitoksessa palvelee yli 200 aliupseeria erilaisissa turvallisuuden, huollon, kunnossapidon ja varastoinnin tehtävissä. Aliupseerit ovat logistiikkalaitoksessa arvostusta nauttiva henkilöstöryhmä, jonka tehtävät jakautuvat perustehtävistä aina päällikkö- ja asiantuntijatehtäviin.

Aliupseerien tehtävät sijoittuvat pääosin logistiikkarykmenttien vartiostoihin, jotka vastaavat hallintoyksiköiden varastojen, varikoiden ja muiden kohteiden turvallisuudesta sekä vartioinnista. Logistiikkarykmenttien turvallisuusyksiköissä palvelee aliupseereita moninaisissa turvallisuusalan tehtävissä.

Turvallisuusaliupseerit toimivat logistiikkalaitoksen sekä logistiikkarykmenttien esikunnissa vastaten laajasti kaikesta esikunnan tai hallintoyksikön turvallisuuteen liittyvistä asioista. Suojausyksiköiden johtajat johtavat rykmenttien esikunnista oman hallintoyksikkönsä vartiostoja. Vartiostonjohtajat, vartiopäälliköt sekä sotilaspoliisialiupseerit toimivat logistiikkarykmenttien vartiostoissa vastaten oman alueensa kokonaisturvallisuudesta. Logistiikkalaitoksen turvallisuusalantehtävät ovat olleet erittäin haluttuja koko valtakunnan alueella.

Aliupseeristo on Logistiikkalaitoksessa voimakkaasti kasvava henkilöstöryhmä. Opistoupseeripoistuman kautta aliupseereille on avautumassa mielenkiintoisia ja haastavia tehtäviä eri puolilla Suomea.  Aliupseereille suunnitellut tehtävät sijoittuvat suurimmilta osin ylimpiin vaativuusluokkiin. Henkilövalinnat näihin tehtäviin tehdään pääosin keskitettyjen tehtäväsuunnittelujen (AUKES, OUKES) kautta.

Aliupseereille on suunniteltu useita asiantuntijatehtäviä Logistiikkalaitoksen esikunnassa Tampereella, varastopäälliköiden sekä materiaalipäälliköiden tehtäviä logistiikkarykmenttien varastoilla sekä kurssinjohtajan ja pääopettajan tehtäviä Logistiikkakoululla Riihimäellä.

Logistiikkalaitoksen esikunta Tampereella, logistiikkarykmenttien esikunnat Kouvolassa, Turussa ja Tikkakoskella sekä räjähdekeskus Niinisalossa tarjoavat aliupseereille jo nyt haastavia tehtäviä henkilöstö-, pelastus- ja turvallisuusalalta sekä räjähteiden elinjaksohallinnan parista. Tehtäväsuunnitelmista kannattaa etsiä itseään kiinnostavia tehtäviä. Kehityskeskusteluissa voi ilmoittaa työnantajan tietoon halustaan työskennellä jossakin Logistiikkalaitoksen tehtävässä.

Sektorijohtaja Kimmo Ojala

Logistiikkalaitoksen valtakunnallinen luottamusmies

Kuva: Kimmo Ojala

  • Koulutusjärjestelmään päivityksiä

    Aliupseereiden koulutusjärjestelmän päivittäminen on alkanut. Muuttunut toimintaympäristö, aliupseereiden kehittyvät tehtävät ja kansainvälistyminen asettavat uusia vaatimuksia aliupseereiden osaamiselle.

  • Lyhytterapiasta tukea jaksamiseen

    Riikka Kankare (51) on toiminut työtovereidensa valitsemana luottamushenkilönä monenlaisissa tehtävissä yli kaksikymmentä vuotta. Muiden auttaja kuormittui itse, eikä enää jaksanut. Lyhytterapiasta löytyi työkaluja elämänhallintaan ja jaksamiseen.

  • Aliupseeri kansainvälisessä palveluksessa

    Suomen Nato-jäsenyyden myötä ulkomaan tehtävistä muodostuu osa aliupseerin urapolkua. Tehtävävaihtoehtojen määrä kasvaa huomattavasti aluksi Naton komento- ja johtorakenteessa sekä erillislaitoksissa.