Siirry sisältöön

Töihin Logistiikkalaitokseen

Puolustusvoimien logistiikkalaitos tarjoaa aliupseereille mielenkiintoisia ja haastavia tehtäviä eri puolilla Suomea. Logistiikkalaitos on normaali- ja poikkeusolojen toiminnan mahdollistaja, jonka tehtävänä on luoda logistiset edellytykset Puolustusvoimien kokonaisvaltaiselle toiminnalle.

Logistiikkalaitos on Pääesikunnan alainen tulosyksikkö, joka omistaa ja huoltaa Puolustusvoimien materiaalin ja vastaa sen teknisestä elinjaksohallinnasta.

Logistiikkalaitoksessa työskentelee yli 2200 ammattilaista. Laitoksessa palvelee yli 200 aliupseeria erilaisissa turvallisuuden, huollon, kunnossapidon ja varastoinnin tehtävissä. Aliupseerit ovat logistiikkalaitoksessa arvostusta nauttiva henkilöstöryhmä, jonka tehtävät jakautuvat perustehtävistä aina päällikkö- ja asiantuntijatehtäviin.

Aliupseerien tehtävät sijoittuvat pääosin logistiikkarykmenttien vartiostoihin, jotka vastaavat hallintoyksiköiden varastojen, varikoiden ja muiden kohteiden turvallisuudesta sekä vartioinnista. Logistiikkarykmenttien turvallisuusyksiköissä palvelee aliupseereita moninaisissa turvallisuusalan tehtävissä.

Turvallisuusaliupseerit toimivat logistiikkalaitoksen sekä logistiikkarykmenttien esikunnissa vastaten laajasti kaikesta esikunnan tai hallintoyksikön turvallisuuteen liittyvistä asioista. Suojausyksiköiden johtajat johtavat rykmenttien esikunnista oman hallintoyksikkönsä vartiostoja. Vartiostonjohtajat, vartiopäälliköt sekä sotilaspoliisialiupseerit toimivat logistiikkarykmenttien vartiostoissa vastaten oman alueensa kokonaisturvallisuudesta. Logistiikkalaitoksen turvallisuusalantehtävät ovat olleet erittäin haluttuja koko valtakunnan alueella.

Aliupseeristo on Logistiikkalaitoksessa voimakkaasti kasvava henkilöstöryhmä. Opistoupseeripoistuman kautta aliupseereille on avautumassa mielenkiintoisia ja haastavia tehtäviä eri puolilla Suomea.  Aliupseereille suunnitellut tehtävät sijoittuvat suurimmilta osin ylimpiin vaativuusluokkiin. Henkilövalinnat näihin tehtäviin tehdään pääosin keskitettyjen tehtäväsuunnittelujen (AUKES, OUKES) kautta.

Aliupseereille on suunniteltu useita asiantuntijatehtäviä Logistiikkalaitoksen esikunnassa Tampereella, varastopäälliköiden sekä materiaalipäälliköiden tehtäviä logistiikkarykmenttien varastoilla sekä kurssinjohtajan ja pääopettajan tehtäviä Logistiikkakoululla Riihimäellä.

Logistiikkalaitoksen esikunta Tampereella, logistiikkarykmenttien esikunnat Kouvolassa, Turussa ja Tikkakoskella sekä räjähdekeskus Niinisalossa tarjoavat aliupseereille jo nyt haastavia tehtäviä henkilöstö-, pelastus- ja turvallisuusalalta sekä räjähteiden elinjaksohallinnan parista. Tehtäväsuunnitelmista kannattaa etsiä itseään kiinnostavia tehtäviä. Kehityskeskusteluissa voi ilmoittaa työnantajan tietoon halustaan työskennellä jossakin Logistiikkalaitoksen tehtävässä.

Sektorijohtaja Kimmo Ojala

Logistiikkalaitoksen valtakunnallinen luottamusmies

Kuva: Kimmo Ojala

  • Ennakointi ja vertaistuki ehkäisevät ongelmia

    Suomen Rauhanturvaajaliitto tukee monin tavoin kriisinhallintaoperaatioihin osallistuvia ja heidän läheisiään ennen lähtöä, operaation aikana ja sen jälkeen. Vertaistuki ja ennalta ehkäisevä toiminta ovat tärkeässä roolissa monien ongelmien ehkäisyssä.

  • Kun uni ei tule

    Hyvät yöunet eivät ole itsestään selvä asia kaikille. Riittävä uni on kuitenkin välttämätön meille kaikille, jotta pääsemme palautumaan päivän fyysisistä ja psyykkisistä rasituksista. Työterveyslaitos on koonnut verkkopalveluunsa ohjeita hyvään uneen ja vireyden ylläpitämiseen.