Siirry sisältöön

Luottamusmieskauden avaus

Aliupseeriliiton luottamusmiehet aloittivat uuden luottamusmieskauden yhteisillä koulutuspäivillä. Tilaisuudessa luottamusmiehet saivat perustietoa Aliupseeriliitosta ja aliupseerien luottamusmiehenä toimimisesta.

Päivien aikana luottamusmiehet tutustuivat luottamusmiessopimukseen ja virkaehtosopimuksiin ja saivat tietoa ajankohtaisista edunvalvontakysymyksistä. Kolmen päivän koulutukseen osallistui 55 luottamusmiestä ja varaluottamusmiestä.

Puheenjohtaja Mika Tiitinen kertoi luottamusmiehille tilaisuuden avauksessa Aliupseeriliiton strategiasta ja Aliupseeriliitossa tänä vuonna tapahtuvista henkilöstömuutoksista.

Pääluottamusmies Tomi Malkamäki kertoi ajankohtaiskatsauksessaan virkaehtosopimuskierroksen sisällöistä, tarkennuksista aliupseerien palkkausjärjestelmään sekä luottamusmiessopimuksen muutoksista. Malkamäki avasi myös Naton komento- ja johtorakenteen palvelussuhteen ehdoista tehtyä sopimusta. Luottamusmiehet kävivät Malkamäen johdolla läpi myös edunvalvontaviestintään liittyviä käytännön toimenpiteitä.

Keskimmäistä päivää isännöivät omien luottamusmiestensä parissa puolustushaarojen pääluottamusmiehet Janne Turunen (Maavoimat), Aleksi Laurila (Merivoimat), Johannes Silvennoinen (Ilmavoimat) ja Logistiikkalaitoksen valtakunnallinen luottamusmies Kimmo Ojala.

Pääesikunnan asiantuntijat kertoivat luottamusmiehille ajankohtaisista henkilöstöasioihin ja aliupseerikoulutukseen liittyvistä asioista. Everstiluutnantti Tommi Sikanen kertoi luottamusmiehille Naton henkilöstösuunnittelusta. Everstiluutnantti Antti Vasara ja sotilasmestari Jussi Virkki kertoivat aliupseerikoulutuksen ajankohtaisista teemoista. Aliupseerien valtakunnallinen henkilöstöasioiden hoitaja kapteeniluutnantti Juha Savijoki kävi luottamusmiesten kanssa läpi keskeisiä aliupseereihin liittyviä tunnuslukuja.

Tehokoulutusta tehtävien arviointiin

Parikymmentä luottamusmiestä ja varaluottamusmiestä perehtyi aliupseerien palkkausjärjestelmään ja tehtävienarviointiin Aliupseeriliiton palkkausjärjestelmäkurssilla toukokuussa. Kurssille osallistui useita uusia ja joitakin hyvinkin kokeneita luottamusmiehiä.

Kurssin aikana luottamusmiehet perehtyivät palkkausjärjestelmäsopimukseen ja arviointijärjestelmään. Koulutuksen painopiste oli tehtävien käytännön arvioinnissa.

Teksti ja kuvat: Terho Eironen

  • Sotilaseläketietojen saanti helpottuu

    Keva uudistaa sotilaiden eläkeasioihin liittyviä palveluitaan vuoden 2017 alussa. Palvelut tulevat digitalisoinnin myötä helppokäyttöisemmäksi ja lähemmäksi asiakasta.

  • Kuka piikittää ketä – ja kenen vastuulla?

    Suomi on lähettänyt noin 400 kriisinhallinnan ammattilaista eri operaatioihin ympäri maailmaa. Kulunut vuosi on eittämättä ollut poikkeuksellinen kotimaan tehtävissä palveleville sotilaille, mutta maailmalla poikkeusolot ovat olleet erityisen rasittavat.