Ammattiyhdistyskoulutus edunvalvonnan tukena
Edunvalvonta on Aliupseeriliiton ydintehtävä. Edunvalvonta kattaa kaikki ne asiat, joita yksittäinen aliupseeri työelämän arjessa voi kohdata. Näitä ovat esimerkiksi palkkausjärjestelmä, lisät, työaika, kriisinhallinta ja oikeudelliseen apuun liittyvät tilanteet sekä niihin liittyvät tarpeet.
Kaikkiin näihin moninaisiin asioihin liittyvät perusteet sisältävät lakeja, asetuksia ja eritasoisia sopimuksia. Syystäkin Aliupseeriliitto haluaa parantaa omalla koulutuksellaan henkilöstöedustajiensa valmiuksia auttaa ”kirkon” piiriin kuuluvia jäseniä.
Tämäkään vuosi ei tee poikkeusta, vaan tarjolla on kattavasti erilaisia perus- ja jatkokursseja luottamusmiehille, yhteistoimintaelimen edustajille ja yhdistysten puheenjohtajille. Mukana on myös perinteiset puolustushaarojen alueelliset luottamusmiespäivät keväällä ja täydennyskurssit loppuvuodesta.
Koronapandemia on hiukan päässyt sotkemaan ammattiyhdistyskoulutusta viimeisen parin vuoden ajan. Olemme sen myötä oppineet hyödyntämään tarjolla olevia verkkokoulutusalustoja. Vuoden 2022 koulutus on kylläkin suunniteltu pääosin lähitilaisuuksina, mutta meillä on valmius järjestää koulutusta myös verkossa.
Seuraamme tilanteen kehittymistä ja toivotaan, että pääsemme toteuttamaan myös lähitilaisuuksia. Niille on kova tarve!
Saatat olla kiinnostunut myös näistä
-
Hämmästyttää kummastuttaa pientä kulkijaa
Taipaleeni Aliupseeriliiton edunvalvojana lähestyy loppuaan. Oloni on levollinen, koska usko aliupseerien edunvalvonnan vahvaan tulevaisuuteen on vankka.
-
Sotilastapaturmalakiin parannuksia
Vuoden alussa astui voimaan uusi laki sotilastapaturmien korvaamisesta. Laki tapaturman ja palvelussairauden korvaamisesta kriisinhallintatehtävässä koskee virassa olevia sotilaita. Uusi lainsäädäntö edellyttää palvelussairauksien ja tapaturmien nopean haltuunoton puolustusvoimissa, kriisinhallintatyöpaikassa ja Valtiokonttorissa.
-
Keskustason arviointi- ja kehittämisryhmä kentällä
Tehtävänkuvaus on työtehtävien ja palkkauksen määrittelyn perusta. Tehtävänkuvauksen arviointia tehdään kolmeportaisessa järjestelmässä ja ylimpänä toimijana sekä komentajaa sitovan päätöksen antajana toimii keskustason arviointi- ja kehittämisryhmä.